Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
0.00

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

GEN-I Volley SIP Šempeter Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Nedelja, 29. 10. 2023, 0.00

6 mesecev

1. DOL, ženske, 6. krog

Favoritinje do zmag, izenačeno v Kopru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Nova KBM Branik | Mariborčanke so zmagale v Grosuplju. | Foto www.alesfevzer.com

Mariborčanke so zmagale v Grosuplju.

Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarice so odigrale šesti krog državnega prvenstva. Favoritinje, igralke Calcita Volleyja, Nove KBM Branika in GEN-I Volleyja so zanesljivo opravile svojo naloge, edina izenačena tekma pa je bila v Kopru, kjer so primorski derbi po velikem preobratu dobile igralke Luke Kopra.

Calcit Volley
Sportal Calcitke oddale prvi niz v sezoni, a ostale neporažene

SIP Šempeter je v Kamniku že znal presenetiti, tokrat pa je le desetčlanska ekipa prvakinj vse niti od začetka do konca držala v svojih rokah. Na začetku so varovanke Bruna Najdiča povedle z 12:0, vodile tudi 16:2 in 22:6, na koncu niza pa so gostje vendarle nekoliko ublažile poraz.

So pa se zato precej bolj upirale v drugem, edinem izenačenem nizu. V njem so tudi nekajkrat vodile, nazadnje s 23:22, toda končnica je vendarle pripadla Gorenjkam, niz je z asom končala Asja Šen. V tretjem nizu je bilo po izidu 10:10 resnega odpora Savinjčank konec.

Če je bil v Kamniku izenačen prvi niz, je bil edini izenačen niz v Grosupljem, kjer je gostoval Nova KBM Branik, prvi. V njem so vse do končnice vodile domače, tudi za šest točk, toda niso zdržale do konca. Niz so po asu Ize Mlakar dobile gostje. Te so nato v drugem nizu tekmicam dopustile le štiri točke, tudi v tretjem delu pa večje negotovosti ni bilo. Mlakar je dosegla 18 točk, v bloku pa sta spet blesteli sestri Klara in Nika Milošič, prva je z njim dosegla štiri, druga pa šest točk.

Čeprav je izgubil en niz, večjih težav ni imel niti GEN-I Volley, kjer je spet odlično igro pokazala Tia Koren, v statistiko je vpisala tri ase in štiri bloke, najučinkovitejša igralka pa je bila vendarle članica gostujoče vrste, Neja Vidali je vpisala 15 točk.

Ankaran je v Kopru, kjer igra domače tekme, proti sosedam vodil z 2:0. Ko je dobil izenačen prvi niz in zanesljivo tudi drugega, se mu je nasmihala zmaga, toda igralke Luke Kopra se niso predale. Prišle so do preobrata, pri katerem je glavno vlogo odigrala Nina Lovšin, prispevala je 24 točk. Gostiteljicam ni pomagalo niti osem blokov Sharonde Pickering.

1. DOL, ženske, 6. krog

Sobota, 28. oktober

Lestvica:

Preberite še:

Hiša na Kolesih Triglav
Sportal Osmerica na evropskih tekmovanjih, dva med elito
ACH Volley
Sportal Tudi ACH Volley gladko premagal Kanalce
Ne spreglejte