Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
21.44

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Panvita Pomgrad CEV Challenge

Četrtek, 26. 10. 2023, 21.44

6 mesecev, 1 teden

Pokal CEV challenge, moški, 1. krog, povratna tekma

Drama v Puconcih osrečila Prekmurce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Panvita Pomgrad | Odbojkarji Panvita Pomgrad so po hudem boju in zlatem nizu napredovali v naslednji krog. | Foto Aleš Cipot/fotolens.si

Odbojkarji Panvita Pomgrad so po hudem boju in zlatem nizu napredovali v naslednji krog.

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Odbojkarji Panvite Pomgrad so po sredini zmagi s 3:2 nad ciprskim tekmecem Omonia Nicosia že danes odigrali povratno srečanje in si v Puconcih po pravi drami priigrali napredovanje. Tako kot dan prej so povedli z 2:0, nato pa tekmec dopustili, da so izenačili in zmagali po tie-breaku s 3:2. O napredovanju je tako odločal zlati niz, ki so ga zanesljivo, s 15:5, dobili Prekmurci.

Panvita Pomgrad
Sportal Dva poraza in ena slovenska zmaga

Pomurski odbojkarji so Ciprčane dva dni zaporedoma gostili v Puconcih, saj njihova dvorana v Murski Soboti ni primerna. Gostje, ki so se odločili za dve gostovanji, pa so dokazali, da v Slovenijo niso prišli z belo zastavo in dodobra namučili slovenske odbojkarje.

V prvem nizu so Ciprčani vodili večji del, vse do končnice, ki je nato pripadla domačim. Ko so gostitelji dobili še drugi niz, je vse kazalo na gladko napredovanje Pomurja.

Panvita Pomgrad | Foto: Aleš Cipot/fotolens.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

A gostje se niso predali, še več, obrnili so potek tekme in v skupnem seštevku dveh tekem dosegli tudi bistveno večje število točk (114:95). Imeli so tudi kanček športne sreče, saj je imela Panvita v četrtem nizu pri vodstvu s 24:23 tudi zaključno žogo za zmago.

Slovenska zasedba je imela srečo, da je o napredovanju odločal zlati niz, kjer so varovanci Dejana Fujsa vendarle še enkrat zbrali dovolj moči za skupno zmago.

"Kljub preobratu smo vztrajali do konca, zato zagotovo čestitka ekipi za uvrstitev v naslednji krog, ki nam prinaša potovanje v Španijo. Precej težav oba dni smo si delali kar sami, a videlo se je, da je na nasprotni strani ekipa, ki zna igrati odbojko in ko so se razigrali, smo imeli težave. To se je zgodilo tudi v drugi tekmi pri našem vodstvu z 2:0, ko smo podzavestno zastali in nadalje igrali pod ravnjo prvih dveh nizov. Nasprotnik se je razigral, izenačil in na koncu današnjo tekmo celo dobil. Odločilni zlati niz je fante spet predramil, odlično so se znašli in pokazali, da so si bolj želeli te zmage. Zlati niz smo nadgradili še z dobrim servisom in nasprotnikom onemogočali, da dobro organizirajo igro, kar je vodilo v gladko zmago zadnjega niza," je po zmagi za klubsko spletno stran dejal Fujs.

Pri gostih s Cipra je bil vnovič neustavljiv Nikolaos Elefteriu, ki je sredinim 35 točkam danes dodal 27 novih. Pri zmagovalcih je 35 točk dosegel Nenad Sormaz, Leonardo Doda jih je dodal 21, tretji tujec Stefan Mirković pa 13.

Pokal challenge, moški, 1. krog, povratna tekma:

Četrtek, 26. oktober
Omonia Nicosia : Panvita Pomgrad* 3:2 (26, 16, -22, -29, 12)  /2:3/

*zlati niz:  Omonia Nicosia : Panvita Pomgrad 5:15

Zelena dvorana Puconci, gledalcev 200, sodnika: Stojčić-Fogerl (Izrael), Bardić (Hrvaška).
Omonia Nicosia: Pereira 16 (3 ase, 3 bloke), Papas, Antipkin 6 (1 blok), Catzifilipu 1 (1 blok), Elefteriu 27 (1 as, 1 blok), Mavromatis 1, Loizu, Dvoranen 16 (1 as, 2 bloka), Aleksiu 6 (3 bloke), Toumpi, Papadimitru 1 (1 as), Stilianu, Barreto 14.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 21 (2 asa, 2 bloka), Šormaz 35 (1 as, 4 bloke), Drvarić 10 (3 ase, 4 bloke), Vrabl, Suhadolnik 10 (1 as, 3 bloke), Horvat, Legen 2, Bedrač 6 (1 as), Novak, Mirković 13 (2 asa, 2 bloka).

//rezultat prve tekme

ACH Volley
Sportal Kanalci ostajajo brez zmage, ACH in Calcit suverena
ACH Volley
Sportal Tudi ACH Volley gladko premagal Kanalce
 
Ne spreglejte