Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 10. 2023,
20.50

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

OK Fužinar Hiša na kolesih Triglav Panvita Pomgrad Alpacem Kanal OK Merkur Maribor ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Nedelja, 22. 10. 2023, 20.50

6 mesecev, 1 teden

1. DOL za moške, 4. krog

Kanalci ostajajo brez zmage, ACH in Calcit suverena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
ACH Volley | Foto ACH Volley Ljubljana

Foto: ACH Volley Ljubljana

Četrti krog državnega prvenstva za odbojkarje se je začel s tekmo v Kanalu, kjer je domači Alpacem z 1:3 v nizih izgubil s Panvito Pomgrad in tako ostaja brez zmage. Aktualni prvak ACH Volley ni dovolil presenečenja, ekipo Fužinarja, ki še nima zmage, je premagal s 3:0.  Odbojkarji Calcita Volleyja pa ostajajo brez izgubljenega niza. Tokrat so zanesljivo s 3:0 dobili obračun proti Merkur Mariboru.

Calcit Volley
Sportal Kamničani še brez izgubljenega niza, ACH Volley enega oddal v Kranju

Calcit Volley je obračun s Štajerci nadzoroval od začetka do konca. S servisi, predvsem reprezentanta Nika Mujanovića, in blokom, pri mreži je bil spet najboljši Uroš Pavlović, si je ustvarjal prednost, njegova zmaga niti enkrat ni bila pod vprašajem. Gosti so bili še najbližje v drugem nizu, ko so pred končnico znižali visok zaostanek, prišli na 21:22, toda odgovoril je Mujanović, z dvema odličnima servisoma je stvari postavil na svoje mesto. Pri Mariborčanih je bil razpoloženi Žiga Donik premalo, da bi lahko nudili dostojnejši odpor, kamniški trener Mladen Kašić si je lahko privoščil, da v igro pošlje tudi rezerviste.

Odbojkarji ACH Volleyja so imeli proti Fužinarju le lažji trening. V prvem nizu so mu dopustili le deset točk, v nadaljevanju pa je trener Radovan Gačič še dodatno pomladil postavo, ki je tekmecem dopustila nekaj več kot v uvodnem delu, a vseeno zanesljivo dobila še druga dva niza. Ljubljančani so bili zanesljivi v napadu, s 15 oziroma 13 točkami sta bila najučinkovitejša Nikola Gjorgiev in Klemen Šen. Danijel Koncilija se je izkazal z desetimi točkami in štirimi bloki. Pri gostih nihče ni zabeležil dvomestnega števila točk.

Kanalskim odbojkarjem tudi v tretjem poskusu ni uspelo priti do prve zmage v novem prvenstvu. Proti Sobočanom so z dobro končnico po izidu 18:18 sicer dobili prvi niz, v preostalih treh pa so morali priznati premoč tekmecu. Ta je bil boljši tako pri servisu kot v bloku, glavno vlogo pa so odigrali predvsem tujci v njegovi ekipi.

Ti so bili prelomnica že v drugem nizu, v katerem so imeli ves čas pobudo, v tretjem pa jim je bil v obilno pomoč Žan Bedrač. Njegovi servisi so poskrbeli, da je ekipa od zaostanka 6:11 prišla do vodstva 12:11, rezultat je bil posledica drugega zaporednega Bedračevega asa. Gosti so bili nato v prednosti do konca niza, pobude pa niso več izpustili iz rok niti v četrtem nizu. Po asu Nenada Šormaza so že vodili s 13:7, v nadaljevanju pa domačim niso dovolili, da se jim približajo.

1. DOL, moški, 4. krog

Sobota, 21. oktober

Nedelja, 22. oktober

Sreda, 22. november

Lestvica:

Calcit Volley
Sportal Kamničankam gladko prvi veliki derbi sezone
Ne spreglejte