Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 10. 2023,
21.25

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 21. 10. 2023, 21.25

6 mesecev, 2 tedna

1. DOL za ženske, 4. krog

Kamničankam gladko prvi veliki derbi sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley | Kamničanke gostijo Mariborčanke. | Foto www.alesfevzer.com

Kamničanke gostijo Mariborčanke.

Foto: www.alesfevzer.com

Četrti krog odbojkarskega državnega prvenstva za ženske se je začel z derbijem med dvema najboljšima kluboma zadnjih let. Prvakinje Calcit Volley so gostile pokalne zmagovalke zadnje sezone, članice Nova KBM Branik, in zmagale s 3:0 (15, 13, 24). To je bil prvi derbi za Bruna Najdiča v vlogi trenerja Kamničank, saj je pred tem vrsto let vodil Mariborčanke. Branilke naslova po štirih krogih tako ostajajo stoodstotne, Štajerke pa so izgubile še drugič.

Iza Mlakar
Sportal Kamničanke in Novogoričanke ostajajo neporažene, Mariborčanke in Šempetranke do druge zmage

Prvi niz prvega letošnjega derbija med Kamničankami in Mariborčankami je bil izenačen do izida 10:9 v korist prvih, nato pa se je razlika hitro povečala na pet točk. Varovanke Bruna Najdiča, ki je dolga leta treniral bankirke, so izkoristile nepovezano igro gostij in slabši sprejem. Zgolj v tem delu igre so dosegle pet asov, niz pa osvojile s 25:15.

Tudi v drugem nizu so domačinke narekovale ritem in pred lepo zapolnjenimi tribunami povedle za tri točke. Anđelka Radišković je nadaljevala simultanko in že po dveh nizih zbrala 17 točk. Na drugi strani še naprej ni bilo posebej razpoložene odbojkarice. Kamničanke so bile v vseh pogledih razred boljše in drugi niz dobile s 25:13.

Calcit Volley | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Glede na potek prvih dveh, je bil tretji niz pričakovano bolj izenačen. Gostje so z dvema točkama naskoka vodile do 9:7, nato pa so Kamničanke dosegle štiri zaporedne točke. Za razliko od prvih nizov so se v tretjem Mariborčanke bolje kosale s tekmicami, ob koncu tudi povedle za dve točki (21:19, 22:20), vseeno pa so bile po asu Sare Hutinski uspešnejše domačinke s 26:24.

Hutinski je bila ena od treh igralk kamniške zasedbe, ki je presegla mejo desetih točk. Dosegla jih je 14, vključno s tremi asi in dvema blokoma. Največ, 21, jih je dosegla Radišković (4 asi), s 16 točkami pa je dvoboj končala Maša Pucelj (2 asa). Pri gostjah so po sedem točk zbrale Iza Mlakar, Isa Ramić in Nika Milošič (4 bloki).

Odbojkarice Gen-I Volleyja, slovenske podprvakinje, so v četrtem krogu državnega prvenstva proti Luki Koper še četrtič zmagale, a še drugič v sezoni s 3:2, tako da so izgubile še drugo točko. S 3:2 so v Grosupljem zmagale tudi igralke Formisa, najbolj zanesljive v sobotnih tekmah pa so bile odbojkarice Sip Šempetra, s 3:0 so ugnale Ankaran. Slednji je prav tako kot soseda iz Kopra še brez zmage v novem prvenstvu.

1. DOL, ženske, 4. krog

Petek, 20. oktober
Sobota, 21. oktober

Lestvica:

Preberite še:

ACH Volley
Sportal Branilci naslova začeli s pričakovano zmago, tudi Kamničani zanesljivi
Calcit Volley
Sportal Kamničani še brez izgubljenega niza, ACH Volley enega oddal v Kranju
Ne spreglejte