Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 10. 2023,
20.21

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Alpacem Kanal OK Merkur Maribor Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Nedelja, 15. 10. 2023, 20.21

6 mesecev, 2 tedna

1. DOL za moške, 2. krog

Branilci naslova začeli s pričakovano zmago, tudi Kamničani zanesljivi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
ACH Volley | ACH Volley je na uvodni tekmi državnega prvenstva s 3:0 premagal Krko. | Foto Aleš Oblak

ACH Volley je na uvodni tekmi državnega prvenstva s 3:0 premagal Krko.

Foto: Aleš Oblak

Branilci naslova, odbojkarji ACH Volley so na prvi tekmi državnega prvenstva - tekmo prvega kroga bodo odigrali pozneje - s 3:0 (21, 18, 25) premagali Krko. Kamničani, ki letos želijo na vrh, so v soboto drugo zmago ujeli proti Kranjčanom (3:0), Mariborčani so bili uspešni na gostovanju pri Alpacem Kanal, Panvita Pomgrad pa je v nedeljo doma s 3:0 premagala Fužinar Sij Metal Ravne.

Calcit Volley, Uroš Pavlović
Sportal Kamničani začeli z zanesljivo zmago, Maribor in Pomgrad do zmag po tie-breaku

ACH Volley je v Tivoliju igral brez poškodovanega Matica Videčnika, a z obema reprezentantoma, ki sta igrala v Tokiu, Janijem Kovačičem in Danijelom Konciljo. Po izenačenem začetku so Ljubljančani prevzeli vajeti igre v svoje roke in po izenačenju na 14:14 ušli na štiri točke prednosti. Takšno razmerje so držali do konca prvega niza in ga dobili s 25:21.

V drugem so domači hitro povedli z 8:1, nato pa popustili, zaradi česar so se Novomeščani približali na vsega tri točke (14:11). S serijo štirih zaporednih točk do 20:13 so Ljubljančani kljub nekaterim menjavam postavi drugi niz dobili s 25:18.

V tretjem nizu so gosti začeli učinkovito in vodili celo za pet točk (13:8, 14:9), nato pa so domači začeli topiti zaostanek. Krka je imela pri 24:22 dve priložnosti za osvojitev niza, a tega ni izkoristila, dvoboj pa je Danijel Koncilja zaključil z blokom za 27:25.

Pri domačih sta bila najbolj učinkovita Nikola Gjorgiev z 12 in Klemen Šen z 11 točkami, pri gostih pa je 10 točk dosegel Matic Rojnik.

Kamničani so danes v ekipo za dvoboj proti Hiši na kolesih uvrstili tudi oba slovenska reprezentanta, ki sta sodelovala v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah, Uroša Planinšiča in Nika Mujanovića.

Dvoboja nista začela, za kaj takega v gladko dobljenem prvem nizu ni bilo potrebe, v drugem pa sta pomagala obrniti rezultat od zaostanka s 17:20 do osvojenega niza s 25:22. V tretjem gostom niso dopustili upanja na osvojitev niza. Povedli so za pet točk (13:8), prednost še oplemenitili ter se veselili še drugega kompleta točk na začetku prvenstva.

Pri Kamničanih sta po 11 točk dosegla Črtomir Bošnjak in Uroš Nikolić, ki se je izkazal s petimi bloki. Skupaj jih je zasedba iz Kamnika dosegla 13. Pri Kranjčanih je z 19 točkami izstopal Šorđe Jovović.

V nedeljo sta se pomerila še Panvita Pomgrad in Fužinar Sij Metal. Po izenačenem začetku so domači prevzeli nadzor nad dogajanjem na parketu in po delnem izidu 3:0 ušli na 16:11, kar je zadostovalo za zanesljivo osvojitev prvega niza. Tudi v drugem je bila zgodba podobna. Korošci so v stiku ostali do 7:8, nato pa so domači z delnim izidom 10:3 postavili močne temelje za vodstvo z 2:0.

Tretji niz je bil še najbolj izenačen, a se je znova končal po preverjenem receptu. Gosti so vodili z 12:11, nato pa so Prekmurci ušli z delnim izidom 5:1. Čeprav so se Ravenčani nekajkrat približali na vsega točko, nazadnje pri 18:19, je končnica pripadla domačim za prvi poln komplet točk to sezono.

Kar trije igralci domačega moštva so dosegli po 13 točk, in sicer Leonardo Doda, Nenad Šormaz (3 bloki) in Stefan Mirković (2 asa). Pri gostih sta Denis Robida in Vasja Plesec dosegla po 11 točk.

Na lestvici je Panvita skočila na drugo mesto s petimi točkami. Na vrhu je Calcit Volley s šestimi. Fužinar je v prvem krogu osvojil točko in je na lestvici šesti.

1. DOL, moški, 2. krog

Sreda, 11. oktober

Sobota, 14. oktober

Nedelja, 15. oktober

Lestvica:

Calcit Volley
Sportal Branilke zanesljive v Grosuplju, 43 točk Mlakarjeve premalo za zmago Mariborčank
ACH Volley
Sportal Začenja se DP: ACH Volley in Calcit Volley branita naslov
 
Ne spreglejte