Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 10. 2023,
21.09

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Calcit Volley ACH Volley OK Merkur Maribor 1 DOL

Sobota, 7. 10. 2023, 21.09

6 mesecev, 3 tedne

1. DOL za moške, 1. krog

Kamničani začeli z zanesljivo zmago, Maribor in Pomgrad do zmag po tie-breaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley, Uroš Pavlović | Kamničani so sezono odprli z zanesljivo zmago nad Krko. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so sezono odprli z zanesljivo zmago nad Krko.

Foto: Klemen Brumec

Začela se je nova sezona odbojkarskega državnega prvenstva. Na sobotnih tekmah sta do zmag prišla Calcit Volley in Pomgrad, Kamničani so s 3:0 premagali Krko, Pomgrad pa s 3:2 Hišo na kolesih Triglav. Že v petek so Mariborčani v gosteh s 3:2 premagali Fužinar Sij Metal. Tekma med ACH Volley in Alpacem Kanal je prestavljena na poznejši termin.

ACH Volley
Sportal Začenja se DP: ACH Volley in Calcit Volley branita naslov

Ambiciozni, a oslabljeni Kamničani so uspešno začeli novo sezono državnega prvenstva in povratnike med prvoligaše Novomeščane blizu spustili le v drugem nizu.

Kljub odsotnosti Nika Mujanovića in Uroša Planinšiča, ki sta del slovenske reprezentance v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, so ves čas nadzirali tekmeca, čeprav se je ta v prvem nizu približal na 16:17. Hitro so stvari postavili na svoje mesto in niz dobili s 25:18.

V drugem je Krka sprva povedla s 6:2, vodila tudi z 11:9, nato pa je s serijo servisov Uroša Pavlovića kamniška zasedba ušla na 14:11. Sledilo je izenačenje na 14:14, nato pa so gosti znova ušli in ohranili tri točke prednosti tudi za konec drugega niza. Tretji niz je bil po vodstvu Kamničanov s 15:5 zgolj še formalnost.

Ob debiju v slovenskem državnem prvenstvu je Kubanec v dresu Calcita Lazaro Brunet dosegel 13 točk (2 asa), pri domačih je edini dvomestno število točk, in sicer 10, dosegel Matic Rojnik.

Drugi današnji dvoboj pa je postregel z dramatičnim razpletom. Podobno kot na petkovi tekmi med Ravenčani in Mariborčani so tudi tokrat Kranjčani povedli z 2:0 v nizih, nato pa so gosti začeli rezati v zaostanek. Tretji niz so dobili s 25:17, četrtega s 25:22, odločilni peti pa jim je pripadel s 15:10.

Pri Panviti je 20 točk dosegel Stefan Mirković, Žan Bedrač jih je dodal 14, vključno s tremi asi in štirimi bloki. Pri domačih je izstopal Đorđe Jovović s 24 točkami (3 asi), Maj Nanut jih je vključno s štirimi asi dodal 17, Nemanja Peruničić pa 16. Uroš Tučen je dosegel šest blokov.

Obračun prvega kroga med ACH Volleyjem in Alpacem Kanalom bo 25. oktobra. Bodo pa že v sredo aktualni prvaki odigrali dvoboj drugega kroga proti Krki. Preostali pari so Alpacem Kanal - Merkur Maribor, Calcit Volley - Hiša na kolesih Triglav (obe v soboto) ter Panvita - Fužinar (nedelja).

Prvi dvoboj nove sezone moškega DP je postregel z dramatičnim razpletom med Fužinarjem in Mariborom. To je nakazal že začetek, potem ko so domači, varovanci Aljoše Jemca, prva dva niza dobili po velikih preobratih. V prvem so zaostajali že za sedem točk, tudi v drugem pa so nadoknadili pet točk zaostanka.

Varovanci Sebastijana Škorca so državno prvenstvo odprli s tesno zmago po petih nizih. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Varovanci Sebastijana Škorca so državno prvenstvo odprli s tesno zmago po petih nizih. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V tretjem je bila zgodba obratna, saj so Ravenčani vodili, tudi za štiri točke, po izenačenju na 20:20 pa so Mariborčani dobili pet od zadnjih šestih točk. Četrti niz je bil edini, ki ni bil vprašljiv, dobili pa so ga Štajerci s 25:16. Odločilni niz so bolje začeli domači in povedli s 7:3. Varovanci Sebastijana Škorca so hitro izničili zaostanek, nato pa se rešili po zaostanku 12:14 in dveh žogah za zmago Korošcev. Zmago je z asom zapečatil Connor McConnell.

V soboto bodo Kranjčani gostili Panvito Pomgrad, Novomeščani pa lanskega finalista Calcit Volley, pri katerem ne skrivajo, da si ne želijo zgolj finala, temveč kar prvo mesto.  

Sistem tekmovanja bo letos nekoliko drugačen kot prejšnja leta. V prvem delu bo namesto trokrožnega dvokrožni, v nadaljevanju se bo najboljših šest ekip uvrstilo v modro skupino, sedma in osma bosta skupaj najboljšimi štirimi 1. B lige sestavljali zeleno skupino, preostali klubi pa se bodo merili za obstanek v 1. B ligi. Tekem osmine finale letos ne bo, v končnici bo takoj na sporedu četrtfinale.

1. DOL, moški, 1. krog

Petek, 6. oktober

Sobota, 7. oktober

Sreda, 25. oktober
ACH Volley - Alpacem Kanal

Lestvica:

Preberite še:

ACH Volley
Sportal Prevetreni in pomlajeni v novo obdobje
Ne spreglejte