Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2023,
20.40

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Hiša na kolesih Triglav OK Merkur Maribor Panvita Pomgrad Calcit Volley CEV Challenge pokal challenge

Sreda, 1. 11. 2023, 20.40

5 mesecev, 3 tedne

Pokal CEV challenge, moški, 1/32 finala, povratni tekmi in prva tekma

Kamničani dobili prvo tekmo, Kranjčani in Mariborčani izpadli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley | Kamničani si bodo napredovanje v pokalu Challenge poskušali priboriti proti norveškemu TIF Viking Volleyball. | Foto Calcit Volley

Kamničani si bodo napredovanje v pokalu Challenge poskušali priboriti proti norveškemu TIF Viking Volleyball.

Foto: Calcit Volley

Odbojkarji Hiše na Kolesih Triglav in OK Merkur Maribor so odigrali povratni srečanji 1/32 finala pokala CEV Challenge. Oboji so tako kot na prvi tekmi tudi na tej izgubili z 1:3, prvi proti favorizirani bolgarski zasedbi Deya Volley Burgas, drugi pa proti finski AKAA Volley. Odbojkarji Calcit Volley pa so doma odigrali prvo tekmo z norveškim TIF Viking Volleyball in jo zanesljivo dobili s 3:0.

Panvita Pomgrad
Sportal Drama v Puconcih osrečila Prekmurce

Kamničani so odigrali šele prvo tekmo proti norveškemu Vikingu, v njej pa pokazali veliko premoč. Prav vse tri nize so dobili gladko, trener Mladen Kašić je lahko v igro pošiljal tudi rezerviste, ki pa so dokazali, da ima hrvaški strokovnjak široko klop. V kamniški vrsti je deloval sistem servis-blok-obramba, dosegli so deset asov in osem blokov. Med igralci nihče ni posebej strelsko izstopal, z 11 točkami je bil najučinkovitejši Črtomir Bošnjak, dosegel je tudi tri ase. Povratna bo že v četrtek, prav tako v Kamniku.

OK Merkur Maribor | Foto: OK Merkur Maribor OK Merkur Maribor Foto: OK Merkur Maribor Mariborčani so na severu Evrope izgubili na podoben način kot v domači dvorani Tabor. Nerazpoloženi so bili v napadu, velike težave jim je predstavljal domači blok. Napadalci Connor McConnell, Rok Bračko in Žiga Donik niso imeli pravih rešitev, Sani Adžović, ki je bil videti še najbolj razpoložen, pa je v igro vstopil prepozno oziroma nato, ko je bilo jasno, da bodo napredovali Finci. To je bilo jasno po dveh zanesljivo dobljenih nizih, v katerih so si gosti že na začetku nabrali zaostanek in ju praktično izgubili brez izstreljenega naboja. V tretjem nizu so nato izkoristili nekoliko bolj ležerno igro domače ekipe, v četrtem pa so bili spet bolj kot ne nemočni.

Podoben potek je ponudila tudi tekma v Burgasu, ki pa je vendarle ponudila kanček več negotovosti. Predvsem zaradi prvega niza, v katerem so Slovenci izničili začetni zaostanek štirih točk, izenačili na 10:10, nato tudi vodili za dve točki, na 19. točki pa bili z gostitelji poravnani. Končnico pa so odigrali slabše, po izidu 21:20 so domačim dopustili tri zaporedne točke in niz je bil končan. V drugem delu nato dvoma o zmagovalcu ni bilo, v tretjem, ko je že bil znan skupni zmagovalec, pa sta trenerja pomešala postavo, Kranjčani so nato dobili tretji niz, Bolgari pa četrtega. Gostitelji so do zmage prišli predvsem po zaslugi boljšega bloka, z njim so dosegli kar 15 točk.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so si napredovanje priigrali pretekli teden, ko so po hudem boju dobili zlati niz.

Pokal challenge, moški, 1/32-finala, povratni tekmi:

Sreda, 1. november
Akaa Volley – Merkur Maribor 3:1 (17, 18, -20, 19) /3:1/
Dea Sport Burgas – Hiša na kolesih Triglav 3:1 (22, 15, -20, 20) /3:1/

//rezultat prve tekme


Pokal challenge, moški, 1/32-finala, prva tekma:

Sreda, 1. november
Calcit Kamnik – Viking 3:0 (15, 18, 16)

*Odbojkarji Panvite Pomgrada so pretekli teden po zmagi v zlatem nizu na povratni tekmi napredovali v naslednji krog tekmovanja.

Nova KBM Branik
Sportal Mariborčanke že pri dveh zmagah, Kamničanke prvič poražene
Ne spreglejte