Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
17.45

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 29. 10. 2023, 17.45

6 mesecev

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 6. KROG

Maščevanje ni uspelo, Krimovke doživele drugi poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg | Krimovke so doživel poraz v Romuniji. | Foto www.alesfevzer.com

Krimovke so doživel poraz v Romuniji.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so se v soboto na tekmi šestega kroga lige prvakinj v Bukarešti pomerile z Rapidom. Ta je bil minulo sezono v tekmi na izpadanje le za gol boljši od slovenskih prvakinj, zato so se mu krimovke poskušale maščevati za lanski poraz. Slovenskim prvakinjam pa ni uspelo, tekmo so izgubile z 22:27. 

Romunke so si lani prek Ljubljančank priigrale nadaljevanje v četrtfinalu lige prvakinj in jim prizadejale grenak poraz, ki še do danes ni pozabljen, so pred tekmo sporočili iz ljubljanskega tabora. Ljubljančanke  - v ekipo se je vrnila Darja Dmitrijeva, manjkala pa je Nina Zulić - so tako imele motiv, a so v tekmo vstopile slabo.

Slab začetek

V prvih minutah so bile Ljubljančanke povsem neprepoznavne, domačinke, ki so sicer igrale 130 km stran od svoje dvorane v mestu Mioveni, pa so si hitro priigrale pet golov prednosti (5:0).

Prvi zadetek je za Krim dosegla Barbara Lazović, tudi obramba pa je nekoliko strnila vrste, kar je privedlo do zaostanka Ljubljančank za dva gola (5:7).

Krimovke so še naprej nizale napake, nerešljiva uganka pa je bila romunska vratarka Diana Ciuca, ki je v prvih 21 minutah zbrala sedem obramb. Adžić je bil prisiljen vzeti minuto odmora, ko je prednost zasedbe iz Bukarešte narasla na +6.

Ob koncu polčasa se je ustavilo tudi domačinkam, ki v zadnjih šestih minutah niso zadele, Krimovke pa so se do velikega odmora približale na vsega dva gola razlike (13:15).

Ciuca zbirala obrambe

Obe ekipi sta drugi polčas začeli s številnimi tehničnimi napakami, znova pa so gostje začele zaspano in v osmih minutah dosegle le en gol, razlika pa je narasla na +4. Nič bolje ni bilo v nadaljevanju, saj so do polovice drugega polčasa Ljubljančanke dosegle le tri gole.

Ciuca je še naprej zbirala obrambe, a njene soigralke v napadu prav tako kot na drugi strani krimovke niso blestele. Po sedmem in osmem golu Jovanke Radičević je bilo na semaforju znova -2 (18:20, 19:21), a le za kratko, saj so domačinke vselej našle odgovor in na krilih Ciuce krmarile proti drugi zmagi to sezono.

Jovanka Radičević je bila z osmimi goli prva strelka tekme, Tjaša Stanko je zabila šest golov, pri gostiteljicah pa jih je pet dosegla Orlane Kanor, štiri Dorina Koros, kar pet igralk je bilo uspešnih po trikrat. Pri Romunkah pa je izstopala predvsem vratarka Diana Ciuca z 18 obrambami.

"Občinstvo je dalo energijo gostiteljicam"

"V Romuniji je vselej sijajno občinstvo in tako je bilo tudi danes. Kar se tiče igre, svoji ekipi nimam česa očitati. Igralke so v tem trenutku naredile največ, kar lahko. Upam pa, da bo njihov maksimum na prihodnjih tekmah še višji," je v izjavi za klub dejal trener Ljubljančank Adžić.

"Tukaj je vedno zahtevno igrati. Občinstvo je dalo energijo gostiteljicam, ki so jo izkoristile. Začele smo slabo, a nismo obupale. Nekaj časa smo držale rezultat, ki nam je še omogočal zmago, a ni šlo. Na prihodnje tekme se moramo bolje pripraviti," pa je dodala vratarka Maja Vojnovič.

Za Ljubljančanke je bilo to drugi poraz v tej sezoni lige prvakinj. premagale so poljski Lubin, danski Esbjerg in madžarski Ferencvaros, proti danskemu Ikastu so izgubile, proti Kristiansandu pa remizirale. Četo Dragana Adžića, ki na lestvici skupine B s sedmimi točkami zdaj po nedeljski zmagi Metza zaseda četrto mesto, naslednja tekma čaka v nedeljo, 12. novembra, ko se bo doma pomerila prav s francoskim Metzem. 

Rokometna liga prvakinj, 6. krog:

Sobota, 28. oktober

Nedelja, 29. oktober

Lestvici:

Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg
Sportal Krimovke v Romunijo "po maščevanje": Letos se še lovijo, a vzdušje bo vroče
Ne spreglejte