Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
14.26

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

liga prvakinj Rapid bukarešta Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 26. 10. 2023, 14.26

6 mesecev

v soboto gostujejo pri rapidu iz bukarešte

Krimovke v Romunijo "po maščevanje": Letos se še lovijo, a vzdušje bo vroče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so se danes v zgodnjih jutranjih urah odpravile na pot v Romunijo, kjer jih v soboto ob 16. uri čaka naslednja tekma lige prvakinj. Tekmice, rokometašice Rapida iz Bukarešte, so bile minulo sezono na izpadanje boljše za gol, zato se jim bodo Krimovke zdaj skušale maščevati za lanski poraz.

liga prvakinj Krim Kristiansand
Sportal Krimovke vodile za šest golov, na koncu izvlekle točko

Romunke so si lani prek Ljubljančank priigrale nadaljevanje v četrtfinalu lige prvakinj in jim prizadejale grenak poraz, ki še danes ni pozabljen, so sporočili iz ljubljanskega tabora.

Zato obljubljajo, da se bodo v sobotni obračun 6. kroga podale še bolj odločno, da tekmicam vrnejo milo za drago. Tokratna pot bo nekoliko daljša, saj sobotna tekma ne bo v romunski prestolnici, temveč v približno 130 kilometrov oddaljenem mestecu Mioveni.

Na treninge se je vrnila Dimitrijeva

"Priprave na sobotno tekmo so potekale dobro, z dobro energijo. Tekmice poznamo, zato smo jih lažje analizirali. Pripravljali smo se tudi na podlagi tekem iz minule sezone. Tudi letos bodo igrale v popolni postavi, nam pa se je v začetku tedna na treningih znova pridružila tudi Darja Dmitrijeva," je uvodoma povedal Dragan Adžić, glavni trener krimovk.

"Naša želja je, da v tej sezoni premagamo vsakega tekmeca. A se zavedamo, da naloga ne bo enostavna," pravi Dragan Adžić. | Foto: www.alesfevzer.com "Naša želja je, da v tej sezoni premagamo vsakega tekmeca. A se zavedamo, da naloga ne bo enostavna," pravi Dragan Adžić. Foto: www.alesfevzer.com

"Naša želja je, da v tej sezoni premagamo vsakega tekmeca. A se zavedamo, da naloga ne bo enostavna. Rapid ima kakovostno ekipo, a jaz verjamem v nas in v našo igro," je še poudaril Adžić.

rokometna žoga
Sportal Druga zmaga za Celjanke, Ajdovke za tretjo zabile 43 golov

"Osredotočene moramo biti nase in le še graditi na igri"

Medtem pa je kapetanka Krim Mercatorja, Barbara Lazović, dodala, da so v ekipi po tekmi z Vipersom, na kateri sta ekipi v Tivoliju remizirali, obrnili nov list in se začeli pripravljati na obračun z romunsko ekipo.

"A vzdušje v Romuniji bo zagotovo vroče, ker si na domačem igrišču želijo priti do prvih dveh točk. Me pa smo dolžnice." | Foto: Grega Valančič/Sportida "A vzdušje v Romuniji bo zagotovo vroče, ker si na domačem igrišču želijo priti do prvih dveh točk. Me pa smo dolžnice." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Dobro jo poznamo iz minule sezone. Gre za kakovostno zasedbo, ki pa se sicer letos še nekoliko lovi. A vzdušje v Romuniji bo zagotovo vroče, ker si na domačem igrišču želijo priti do prvih dveh točk. Me pa smo dolžnice. Osredotočene moramo biti nase in le še graditi na igri, ki smo jo prikazale v prvih petih krogih," je prepričana Lazović.

Krim Mercator
Sportal Krimovke v Tivoliju s trikratnimi zmagovalkami lige prvakinj
Ne spreglejte