Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 10. 2023,
17.34

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Kristianstad liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 22. 10. 2023, 17.34

6 mesecev, 1 teden

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 5. KROG

Krimovke vodile za šest golov, na koncu izvlekle točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
liga prvakinj Krim Kristiansand | Krimovke se bodo danes pomerile z rokometašicami Kristiansanda. | Foto Filip Barbalič/www.alesfevzer.com

Krimovke se bodo danes pomerile z rokometašicami Kristiansanda.

Foto: Filip Barbalič/www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so v petem krogu lige prvakinj remizirale proti aktualnemu prvaku tega tekmovanja norveškemu Kristiansandu s 24:24, pa so po prvem polčasu vodile s 15:9.

Krim Mercator
Sportal Krimovke v Tivoliju s trikratnimi zmagovalkami lige prvakinj

liga prvakinj Krim Kristiansand Tamara Mavsar | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Ljubljanska ekipa je po prvem polčasu vodila za šest golov, na začetku drugega pa prednost zapravila. Po sijajni končnici, ko je nadoknadila tri gole zaostanka, pa je tako le prekinila niz devetih porazov proti trikratnim zaporednim zmagovalkam lige prvakov iz norveškega Kristiansanda.

V kultni dvorani pod Rožnikom je osvojila točko, po treh zmagah proti poljskemu Lubinu, danskemu Esbjergu in madžarskemu Ferencvarosu ter porazu proti danskemu Ikastu je na drugem mestu v skupini B.

Pri slovenskih prvakinjah, ki zavoljo poškodbe niso mogle računati na bržkone svojo najboljšo igralko Darjo Dmitrijevo, je bila najbolj učinkovita Črnogorka Jovanka Radičević s šestimi goli, brazilska vratarka Barbara Arenhart pa je zbrala 15 obramb.

Ponosne na veliko točko proti prvakinjam

"Ponosen sem na svoje varovanke, saj so po dolgem nizu brez zmage proti Norvežankam tokrat iztržile remi. Doma smo si priborili točko, kar je v skupinskem delu lige prvakinj zelo pomembno. Vse rokometašice so dale od sebe vse," je po remiju dejal trener Dragan Adžić. "Naš prvi polčas je bil izjemen, v drugem pa smo si privoščile manjši padec v igri. Enako je bilo proti Ikastu. Ponosna sem na nas, da smo si priborile točko. Ponosna sem na igro, ki jo kažemo, in komaj čakam nadaljevanje tekmovanja," je dodala Tamara Mavsar.

liga prvakinj Krim Kristiansand | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Tekma preobratov

Krimovke so sijajno odprle dvoboj. V peti minuti so po dveh golih Nine Zulić in brazilske vratarke Barbare Arenhart prek celega igrišča povedle s 3:0. Izbranke črnogorskega trenerja so prvi gol prejele sredi šeste minute. Ko je črnogorska krožna napadalka v vrstah Krima Tatjana Brnović svoje soigralke popeljala do vodstva 9:4, tako da je gostujoči trener, Slovak Tomaš Hlavaty, zahteval minuto odmora.

liga prvakinj Krim Kristiansand | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Ta ni spremenila razmerja moči na igrišču, Krimovke so po golu Radičeviće v 23. minuti povedle kar za sedem golov (12:5), na veliki odmor pa so se odpravile z vodstvom šestih (15:9). Ljubljanska ekipa, ki je v prvem polčasu prejela le devet zadetkov, je v začetku druge polovice tekme močno popustila v obrambi. Ta ni bila več tako granitna in gibljiva, v njej je bilo vse več razpok. V 51. minuti so gostje prvič na dvoboju povedle (20:21).

Adžićeva druga minuta odmora ni prinesla spremembe na igrišču, Krimovke so izgubile samozavest, začele so delati napake, prestrašila pa jih je tudi neuničljiva 43-letna norveška vratarka Katrine Lunde, tako da so jim gostje v 55. minuti ušle na tri gole (20:23). A Ljubljančanke niso vrgle puške v koruzo, v sami končnici so uprizorile prvovrsten preobrat in po golu Alje Varagić poldrugo minuto pred koncem izenačile na 24:24. V napeti končnici sta obe ekipi imeli priložnost doseči zmago, a mreža Krima in Kristiansanda se ni več zatresla.

V soboto je Ana Gros prispevala dva gola k zmagi Györa nad Odensejem (32:29), Elizabeth Omoregie pa ni bilo v kadru Bukarešte, ki je doma z 28:30 izgubila spopad z Brestom. Györ je s petimi zmagami na vrhu lestvice skupine A, deset točk ima tudi Bietigheim, ki je bil v nedeljo boljši od Sävehofa (30:21). V skupini B sta pred Krimom neporaženi Ikast in Esbjerg, ki je bil v nedeljo s 27:23 boljši od Ferencvaroša. 

Rokometna liga prvakinj, 5. krog:

Sobota, 21. oktober

Nedelja, 22. oktober

Lestvici:

Ne spreglejte