Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2023,
17.33

Osveženo pred

6 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Nedelja, 1. 10. 2023, 17.33

6 mesecev, 4 tedne

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 4. KROG

Krimovke po drami v zadnjih sekundah prvič v sezoni izgubile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg | Krimovke so v zadnjih sekundah gostovanja na Danskem izgubile za gol in vknjižile prvi poraz v letošnji sezoni lige prvakinj. | Foto www.alesfevzer.com

Krimovke so v zadnjih sekundah gostovanja na Danskem izgubile za gol in vknjižile prvi poraz v letošnji sezoni lige prvakinj.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so v četrtem krogu skupinskega dela lige prvakinj gostovale pri ekipi Herning-Ikast. Obe ekipi sta bili do tega kroga stoodstotni. Slovenske prvakinje so ob polčasu vodile za štiri gole, v končnici pa lovile gostiteljice, jih tudi ujele, nato pa v zadnjih sekundah prejele gol in izgubile z 32:33. Ostale tri tekme skupine B so bile odigrane že v soboto, tretjo zmago je dosegla ekipa Esbjerga, ki je z 38:37 premagala Vipers Kristiansand.

Ikast : Krim Mercator  33:32 (14:18)

IBF Arena, gledalcev 1860, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).
* Ikast: Schjött, Austmo Pedersen, Scaglione, Brandt, Skogrand 6 (1), Iversen 2, Lindqvist 2, Friis 8, Petersen 4, Lykkegaard 1, Hansen, Bakkerud 8, Mortensen, Jerabkova 1, Sorensen, Hougaard 1.
* Krim Mercator: Arenhart 1, Vojnovič, Radičević 1, Stanko 9, Pineau, Mavsar 2 (1), Spreitzer, Dmitrijeva 8, Klemenčič, Zulić, Varagić 2, Lazović 3, Brnović 4, Rosiak 1, Abina, Grbić 1.
* Sedemmetrovke: Ikast 2 (1), Krim Mercator 1 (1).
* Izključitve: Ikast 4, Krim Mercator 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanska ekipa je po hudem in enakovrednem boju na Danskem doživela prvi poraz v skupini B. Pred današnjim gostovanjem na Danskem je premagala poljski Lubin, danski Esbjerg in madžarski Ferencvaros. Ljubljanska ekipa bo po krajšem premoru zaradi bližnjih kvalifikacijskih reprezentančnih tekem za nastop na evropskem prvenstvu 2024 naslednjo tekmo igrala 21. oktobra, ko bo gostila norveški Vipers Kristiansand.

Po štirih krogih je v vodstvu Ikast z osmimi točkami, Krim Mercator in Esbjerg sta zbrala po šest, francoski Metz in Vipers Kristiansand po štiri, romunski Rapid Bukarešta tri, Ferencvaros dve, Lubin pa je brez točk.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na klopi Ljubljančank Dragana Adžića so v 11. minuti zaostale za dva gola (4:6), a so hitro uredile svoje vrste in šest minut kasneje po golu Alje Varagić izenačile na 7:7, v naslednji minuti pa je Tjaša Stanko svoje soigralke povedla v vodstvo z 8:7.

Danke so odgovorile z delnim izidom 3:0 in vodstvom 10:8, a končnica prve polovice tekme je minila v znamenju slovenskih prvakinj, ki so po golih Tamare Mavsar in Barbare Lazović v 27. minuti prvič na dvoboju povedle za dva zadetka (15:13). Poljakinja Aleksandra Rosiak je dobro minuto pred odhodom na veliki odmor zadela za 17:14, zadnji gol pa je po strelu prek celega igrišča dosegla brazilska vratarka Barbara Arenhart, ki je bila osrednja osebnost v prvem polčasu, saj je zbrala kar 13 obramb.

Barbara Arenhart je v prvem polčasu zbrala kar 13 obramb. | Foto: www.alesfevzer.com Barbara Arenhart je v prvem polčasu zbrala kar 13 obramb. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so drugi polčas začele z lepo prednostjo štirih golov (18:14), a so jim gostiteljice po revolveraških sedmih minutah povsem zadihale za ovratnik (21:22) in Adžića prisile, da je zahteval minuto odmora. Njegova nova navodila so zaustavila nalet Ikasta, Krimovke so prek Črnogorke Itane Grbić v 43. minuti znova vodile za tri gole (26:23).

Igralke danske ekipe so v naslednjih štirih minutah izkoristile zadrego gostij in izenačile na 27:27, v 49. minuti pa so Ljubljančanke po dolgem času pogledale v hrbet tekmic (27:28). V drugem polčasu obramba Krima ni bila na najvišji ravni, v prvem polčasu je sijajna Arenhartova zbala le še eno obrambo, Ikast pa je s hitrim kroženjem žoge prihajal do svojih priložnosti in v 56. minuti Krimovkam ušel na dva gola (29:31).

Varovanke Dragana Adžića bodo naslednjo tekmo lige prvakinj igrale 21. oktobra, ko bodo gostile norveški Vipers Kristiansand. | Foto: www.alesfevzer.com Varovanke Dragana Adžića bodo naslednjo tekmo lige prvakinj igrale 21. oktobra, ko bodo gostile norveški Vipers Kristiansand. Foto: www.alesfevzer.com

A Ljubljančanke niso vrgle puške v koruzo, po dveh golih Tjaše Stanko so v 58. minuti izenačile na 31:31. V dramatični končnici je strel Mavsar s krilnega položaja za vodstvo ubranila vratarka Irma Schjött, nato pa je danski trener Kasper Christensen 12 sekund pred koncem zahteval minuto odmora. Njegove varovanke so v zadnjih sekundah zabile zmagoviti gol, usodo Krima pa je zapečatila Čehinja Marketa Jerabkova s svojim edinim golom na tekmi.

Pri Krimovkah je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tjaša Stanko z devetimi goli, enega manj je dosegla Rusinja Darja Dmitrijeva.

Kaj so povedali po porazu?

"Danska ekipa je dokazala, zakaj je lahko v tej sezoni premagala tako kakovostne zasedbe. Mi smo se dobro pripravili, tudi vstop v tekmo je bil dober. Imeli smo sicer nekaj zdravstvenih težav, Tamara Mavsar in Barbara Lazović sta imeli povišano telesno temperaturo, in to se je poznalo v naši igri. Smo na pravi poti in izjemno sem zadovoljen z izkupičkom po štirih tekmah," je po porazu na Danskem dejal trener Adžić.

"Po tej tekmi zagotovo ne govorimo o razočaranju, ampak o pomembni lekciji pred nadaljevanjem te sezone. Pokazale smo, da se lahko enakovredno kosamo s tako močnimi in hitrimi tekmicami. V drugem polčasu so odločale majhne napake, ki so jih gostiteljice kaznovale," je dodala Varagićeva.

 

Rokometna liga prvakinj, 4. krog

Sobota, 30. september

Nedelja, 1. oktober

Lestvici:

Ne spreglejte