Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
11. 6. 2020,
13.30

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

Natisni članek

odbojka na mivki Tine Urnaut Monika Potokar Vid Jakopin Tadej Boženk Nejc Zemljak Jan Pokeršnik Tjaša Kotnik Lana Ščuka

Četrtek, 11. 6. 2020, 13.30

3 leta, 10 mesecev

Prijavilo se je rekordnih 50 ekip

Konkurenca, kot je še ni bilo: v Preddvoru bo "pokalo" #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13
Tine Urnaut | Tine Urnaut se bo po dolgem času spet pomeril na mivki, kjer bo združil moči z mladim upom Maribora Rokom Možičem. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Tine Urnaut se bo po dolgem času spet pomeril na mivki, kjer bo združil moči z mladim upom Maribora Rokom Možičem.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V Preddvoru pri Kranju bo ta konec tedna vrhunski odbojkarski turnir v odbojki na mivki, na katerega se je prijavilo rekordnih 50 ekip v obeh kategorijah. "Tako močnega turnirja v Sloveniji že dolgo nismo videli. Tako v ženski kot moški kategoriji je konkurenca res huda, sploh v moški, kjer pravega favorita ni," nam je zaupal vodja turnirja Sašo Rop in nam potrdil, da bo počasi vse pripravljeno za začetek spektakla. Začel se bo v petek ob 15. uri s kvalifikacijskimi boji.

Najboljši so se na turnir pripravljali v Črnučah:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time for some beach volleyball💪🏼🏐

A post shared by Rok Možič (@rok_mozic9) on

To bo tudi prvo tekmovanje v odbojki po koronakrizi v Sloveniji, še vedno pa vse skupaj ne bo tako, kot bi bilo sicer, saj organizator ni smel postaviti tribun za gledalce, bo pa mogoče odbojkarje za silo pozdraviti z nekaj območij s stojišči in iz bližnjega bara. "Vse skupaj ni idealno, a naredili bomo vse, da bomo turnir kar se da približali tudi ljubiteljem odbojke. Vse tekme si bo mogoče ogledati v živo prek Sport.zone, boje za najvišja mesta pa tudi na Šport TV," je dejal Rop.

Tadej Boženk in Vid Jakopin sta aktualna slovenska državna prvaka. | Foto: FIVB Tadej Boženk in Vid Jakopin sta aktualna slovenska državna prvaka. Foto: FIVB

Med 50 prijavljenimi ekipami najdemo praktično vsa imena, ki nekaj pomenijo v slovenski odbojki na mivki, med njimi pa bo tudi slovenski reprezentančni kapetan Tine Urnaut, ki bo na turnirju združil moči z velikim upom Rokom Možičem. Na turnirju ne bodo manjkali niti državna prvaka Vid Jakopin in Tadej Boženk niti Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik.

Tjaša in Monika v bojni opravi za konec tedna v Preddvoru:

Pri dekletih bomo sicer pogrešali veteranki Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić, na Gorenjsko pa ne bo tudi Nine Lovšin in Tjaše Jančar, zato bo njena soigralka Tjaša Kotnik  združila moči z Monika Potokar, omenimo še eno reprezentantko Lano Ščuka, ki bo zaigrala skupaj s Heleno Mijoč.

Vse sodelujoče ekipe najdete tukaj: MOŠKI in ŽENSKE

Turnir v Preddvoru se bo s kvalifikacijami začel v petek, 12. junija, ob 15. uri. Potekale bodo po sistemu enojne eliminacije. V soboto bo potekal skupinski del tekmovanja, izločilni boji od četrtfinala pa bodo v nedeljo. Ženski finale bo v nedeljo ob 17. uri, moški pa predvidoma uro kasneje.

Preberite še:

Sportal Odbojkarji na mivki prvič že 12. junija
Ne spreglejte