Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2022,
16.10

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

legionarji Odbojkarska zveza Slovenije slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 28. 9. 2022, 16.10

1 leto, 6 mesecev

Kje bodo igrali slovenski reprezentanti in reprezentantke?

Večina v Evropi, dva pa v Aziji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Slovenija : Iran, slovenska odbojkarska reprezentanca, Gregor Ropret | Gregor Ropret bo v novi sezoni igral za zvezdniško Perugio. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Gregor Ropret bo v novi sezoni igral za zvezdniško Perugio.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Dva tedna po koncu reprezentančne sezone bodo slovenski odbojkarji začeli klubsko udejstvovanje. Deveterica bo igrala v evropskih ligah, dva v Aziji, trije reprezentanti, ki so sodelovali na svetovnem prvenstvu, pa bodo službovali v domovini. V tujini se bo dokazovalo pet slovenskih reprezentantk.

Sportal Dogajanje v evropski odbojki deležno vse več pozornosti

V močnem italijanskem prvenstvu, ki se začenja 2. oktobra, bosta v letošnji sezoni igrala Gregor Ropret, ki se bo predstavil v dresu Sir Safety Susa Perugie, in Rok Možič, ki ga bomo v moštvu WithU Verone spremljali drugo leto zapored.

Tako Jan Kozamernik kot Klemen Čebulj ostajata v vrstah poljskega prvoligaša Asseco Resovia Rzeszow, ki bo prvo prvenstveno tekmo igral 1. oktobra.

Še naprej bo pri istem delodajalcu vztrajal Dejan Vinčić, ki nosi dres nemškega podprvaka VfB Friedrichshafna. Vinčić je v klubu, ki ga s trenerske klopi vodi nekdanji selektor Slovencev Mark Lebedew, dobil slovensko družbo, pridružil se mu je Žiga Štern. V Nemčijo, kjer bo prvi krog prvenstva 8. oktobra, se je preselil še Sašo Štalekar in okrepil vrste nemškega prvaka Berlin Recycling Volleysa.

Tonček Štern in Alen Pajenk bosta igrala pod trenersko taktirko nekdanjega selektorja Alberta Giulianija. Pajenk je pod njegovim vodstvom v Grčiji igral že lani, Štern se je tja preselil iz Francije. | Foto: Aleš Oblak Tonček Štern in Alen Pajenk bosta igrala pod trenersko taktirko nekdanjega selektorja Alberta Giulianija. Pajenk je pod njegovim vodstvom v Grčiji igral že lani, Štern se je tja preselil iz Francije. Foto: Aleš Oblak

Sportal Slovenski upi EP končali na šestem mestu, nov uspeh Italijanov

V grškem prvenstvu bomo imeli v letošnji sezoni dva predstavnika, Alena Pajenka in Tončka Šterna, ki bosta igrala za Olympiakos iz Pireja. Tudi njiju vodi nekdanji selektor, in sicer Alberto Giuliani.

Kapetan Tine Urnaut bo nosil dres japonskega moštva JTEKT Stings. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Kapetan Tine Urnaut bo nosil dres japonskega moštva JTEKT Stings. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Kapetan Tine Urnaut se je znova preselil v Azijo, kjer bo igral za japonsko moštvo JTEKT Stings. Tudi Mitja Gasparini bo igral v Aziji, branil bo barve iranskega prvoligaša Foolad Sirjana. Preostali reprezentanti, ki smo jih v dresu izbrane vrste spremljali na svetovnem prvenstvu, Jani Kovačič, Danijel Koncilja in Jan Klobučar, bodo igrali v domovini. Prva dva pri ACH Volleyju, Klobučar pa za Calcit.

Kapetanka Saša Planinšec bo igrala v turškem klubu Aydin. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kapetanka Saša Planinšec bo igrala v turškem klubu Aydin. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V tujih prvenstvih se bo v sezoni 2022/23 dokazovalo tudi pet slovenskih reprezentantk. Saša Planinšec bo zopet zaigrala za turški Aydin, dres francoskega prvoligaša Cannesa pa bo še naprej nosila Eva Zatkovič.

Prvič bodo na tujem igrale Mirta Velikonja Grbac, Mija Šiftar in Selena Leban. Mirta Velikonja Grbac se je za sodelovanje dogovorila z najuspešnejšim ukrajinskim klubom SC Prometey Dnipro, ki bo nastopal v češkem prvenstvu. Šiftarjeva odhaja v Francijo, kjer bo zaigrala za tamkajšnji St. Raphael, Lebanova pa je podpisala pogodbo z madžarsko Fatum Nyiregyhazo.

Mirta Velikonja Grbac bo prvič igrala v tujini, z ukrajinskim klubom bo tekmovala v češkem prvenstvu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mirta Velikonja Grbac bo prvič igrala v tujini, z ukrajinskim klubom bo tekmovala v češkem prvenstvu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Preostale odbojkarice, ki so sestavljale našo izbrano vrsto, delodajalca še iščejo oziroma bodo igrale doma.

slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Znano, kje bodo Slovenci branili evropsko srebro
Ne spreglejte