Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2022,
22.24

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

Natisni članek

Gregor Rozman Crvena zvezda Calcit Volley liga prvakinj

Četrtek, 3. 11. 2022, 22.24

1 leto, 5 mesecev

kvalifikacije za ligo prvakinj, 2. krog, prva tekma

V Kamniku zmaga Crvene zvezde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

Calcit Mladost | Kamničanke so klonile z 1:3 v nizih. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Kamničanke so klonile z 1:3 v nizih.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarice Calcita Volleya so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj v Kamniku izgubile proti Crveni zvezdi z 1:3 (-21, -19, 13, 24).

Calcit Mladost
Sportal Kamničanke po velikem preobratu ostajajo v igri za ligo prvakinj

Slovenske prvakinje so v prvem krogu po zlatem nizu izločile zagrebško Mladost, v drugem krogu pa jih je čakala zahtevnejša naloga, pomerile so se s predstavnikom države, ki je svetovni prvak v tem športu.

Povsem jasno je bilo, da bodo morale Kamničanke, če želijo napredovati, pokazati svojo najboljšo predstavo, kar pa jim na prvi tekmi, podobno kot v Zagrebu, ni uspelo. Naredile so preveč napak, čeprav v posamičnih odbojkarskih elementih niso posebej zaostajale za tekmicami, pa so jim na koncu morale čestitati za zmago.

Gostiteljicam je lahko žal predvsem za četrti niz, v katerem so imele zaključno žogo za izenačenje na 2:2, že tudi v prvih dveh nizih pa jih je pokopala slaba končnica.

"Naši servisi niso bili na visoki ravni. S servisom bi lahko naredili kaj več, toda na koncu koncev nam je lahko samo žal za zaključek četrtega niza. Sama predstava ni bila slaba, videli smo, da smo na pravi poti. Pred nami je še ena tekma v Beogradu, kamor gremo lahko popolnoma sproščeni in videli bomo, kaj nam bo to prineslo," je po tekmi menil domači trener Gregor Rozman, ki enega od razlogov za poraz vidi tudi v težavah s poškodbami.

"Sama predstava ni bila slaba, videli smo, da smo na pravi poti," je med drugim po tekmi dejal Rozman. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Sama predstava ni bila slaba, videli smo, da smo na pravi poti," je med drugim po tekmi dejal Rozman. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Izgubili smo zaradi lastnih napak v zaključkih nizov, to je poglavitni razlog. Naj ne zveni to kot izgovor, a imamo tudi določene težave znotraj ekipe zaradi poškodb, prav tako že vso sezono igramo brez svoje prve korektorice Fatumate Sillah. Ampak o tem je zdaj brezpredmetno razpravljati, kaj bi bilo, če bi bilo," je še dejal Rozman.

Madžarski Vasas pri del naloge opravil brez izgubljenega niza

V drugi tekmi drugega kroga kvalifikacij je Vasas iz Budimpešte v gosteh premagal Tenerife s 3:0 (19, 13, 24) in je na dobri poti do preboja v ligo prvakinj. Madžarke na povratni tekmi, ki bo prihodnjo sredo v Budimpešti, potrebujejo le še dva niza.

Poražena ekipa tega para bo v tretjem krogu tekmica poražene ekipe iz para Calcit Volley – Crvena zvezda za še zadnje, tretje prosto mesto iz kvalifikacij.

Liga prvakinj, kvalifikacije, 2. krog:

Četrtek, 3. november
Calcit Volley : Crvena zvezda 1:3 (-21, -19, 13, 24)
Pucelj 20, Radišković 16, Charuk 11; Stojić 15

NovaKBM OD Krim
Sportal Kamničanke in Mariborčanke (še) brez praske
ACH Volley Calcit Volley
Sportal Prvi poraz Panvite, ACH na vrh lestvice
1. DOL: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal ACH Volley in Calcit Volley zanesljivo do druge zmage
Ne spreglejte