Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 10. 2022,
21.46

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

OK Merkur Maribor Panvita Pomgrad Salonit Anhovo ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 29. 10. 2022, 21.46

1 leto, 5 mesecev

1. DOL, moški, 5. krog

Prvi poraz Panvite, ACH na vrh lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ACH Volley Calcit Volley | Državni prvak ACH Volley gosti Fužinarja. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Državni prvak ACH Volley gosti Fužinarja.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

ACH Volley in Calcit Volley sta upravičila vlogo favorita v državnem odbojkarskem tekmovanju in v petem krogu za prvo in drugo mesto na lestvici premagala Fužinarja oziroma Panvito. Za slednjo je to prvi poraz v sezoni.

1. DOL: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal ACH oddal točko v Kranju, Panvita zdaj sama na vrhu

V moškem državnem odbojkarskem prvenstvu ni več ekipe s stoodstotnim izkupičkom. Kot zadnja je točke oddala Panvita Pomgrad, ki je v petem krogu na domačem igrišču izgubila derbi s Calcit Volleyjem, izid je bil 0:3 (-17, -21, -16). Panvita je na začetku dobila prve štiri dvoboje, a dvoboj s Kamničani je bil njen prvi dvoboj z eno od dveh na papirju najboljših slovenskih ekip. Tako je dvoboj s podprvaki iz Kamnika ponujal odgovor na to, ali se celo vmeša v boj za prvaka ali je boj za tretje mesto njena realnost. Odgovor zagotovo ni všeč prekmurskim navijačem, tekma je namreč pokazala, da so varovanci Matije Pleška še vedno boljši, kar zagotovo velja tudi za ACH Volley.

To je pokazal že začetek dvoboja, gosti so povedli s 5:2, prednost treh točk držali do izida 14:17, nato pa dosegli še tri zaporedne točke in zmagovalec prvega niza je bil praktično rešen. Bolj izenačen je bil drugi niz, domači so držali priključek do izida 16:16, tudi pri izidu 20:22 še bilo vse izgubljeno, toda Kamničani so bili v končnici zanesljivi, izkoristili so drugo zaključno žogo. V tretjem nizu pravega odpora Prekmurcev ni bilo več, niz so z lahkoto dobili gosti, ki so imeli skozi vso tekmo boljši sprejem in posledično tudi napad, v katerem se je s 15 točkami najbolj izkazal korektor Nik Mujanović. Zelo dobro predstavo je spet pokazal tudi Uroš Pavlović, nekdanji član Panvite je v statistiko vpisal pet blok točk.

ACH Volley na drugi tekmi večeraj ni imel težav proti Fužinarju, z novimi tremi točkami se je spet vrnil na prvo mesto, ki ga je izgubil prejšnjo soboto v Kranju, ko je zmagal le s 3:2. Domači trener Radovan Gačič je lahko spet ponudil priložnost vsem igralcem, prvič v sezoni je v prvenstvu zaigral tudi Alen Šket.

Mariborčani so že v prejšnjem krogu v Kamniku pokazal, da se uresničujejo besede trenerja Sebastijana Škorca, ki je napovedal, da po številnih spremembah novo moštvo raslo s tekme v tekmo. Calcit je bil pred tednom premočan, tako da so morali njegovi varovanci na prvo zmago v sezoni, so pa je vknjižili krog pozneje, ko je v Lukni padel Hiša na kolesih Triglav. Ta je v prejšnjem krogu odščipnil točko ACH Volleyju, tokrat pa je bil na Štajerskem nemočen, očitno precej boljše igra v svoji dvorani kot v gosteh.

Mariborčani so imeli nekaj težav s Kranjčani le na začetku tretjega niza, ko so zaostajali z 8:12, a so v nadaljevanju z dobrimi servisi in blokom hitro postavili stvari na svoje mesto. Odlično predstavo je pokazal mladi Rok Brečko, ki je bil z 21 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Če je Maribor ujel ritem, pa to ne velja za Salonit, ki so ga mnogi videli v prvi polovici prvenstvene razpredelnice. Tokrat je klonil v Črnučah, in sicer po hudem boju. Gladko je izgubil prvi niz, nato prišel k sebi in prešel v vodstvo, toda za tem dovolil nov preobrat, ki se je končal s tesno zmago Ljubljančanov v "tie breaku".

Odločilni točki v njem sta z asom oziroma blokom dosegla igralca s klopi, Vid Ramšak in Jan Karl Jančič. Najučinkovitejši igralec tekme pa je bil Jaka Sešek, dosegel je 29 točk. Domači so dosegli kar 15 točk z blokom, Kanalci le šest.

1. DOL, moški, 5. krog

Petek, 28. oktober
ACH Volley Ljubljana : Fužinar Sij Metal Ravne 3:0 (15, 19, 22)
Panvita Pomgrad : Calcit Volley 0:3 (-17, -21, -16)

Sobota, 29. oktober
Črnuče : Salonit Anhovo 3:2 (16, -21, -2, 14, 13)
Merkur Maribor : Hiša na kolesih Triglav  3:0 (18, 15, 20)

Lestvica

1. ACH Volley        5   tekem - 14 točk
2. Calcit Volley     5   -   12
3. Panvita Pomgrad   5   -   12
4. Črnuče            5   -   7
5. Hiša na kolesih   5   -   7
5. Merkur Maribor    5   -   4
7. Salonit Anhovo    5   -  4
8. Fužinar Sij Metal 5   -   0

Calcit Mladost
Sportal Kamničanke po velikem preobratu ostajajo v igri za ligo prvakinj
Ne spreglejte