Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 10. 2022,
21.22

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 29. 10. 2022, 21.22

1 leto, 6 mesecev

1. DOL za ženske, 5. krog

Kamničanke in Mariborčanke (še) brez praske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
NovaKBM OD Krim | Mariborčanke so s 3:0 premagale Formis. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborčanke so s 3:0 premagale Formis.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Državne prvakinje Calcit Volleyja, ki so sredi tedna po velikem preobratu proti zagrebški Mladosti ostale v igri za ligo prvakinj, so danes prišle še do pete zmage v domačem prvenstvu. Doma so s 3:0 v nizih premagale GEN-I Volley. Tudi podprvakinje iz Maribora ostajajo neporažene, potem ko so s 3:0 odpravile Formis. Za prvo zmago sezone pa se bodo udarile Krimovke in Grosupeljčanke, po hudi bitki so se je veselile gostje (2:3), napeta pa je bila tudi tekma med Šempetrankami in Ankarančankami. 

Calcit Mladost
Sportal Kamničanke po velikem preobratu ostajajo v igri za ligo prvakinj

Branilke naslova iz Kamnika pa kljub na videz lahki zmagi niso imele lahkega dela. Njihova igra ni bila na ravni sredine proti zagrebški Mladosti v kvalifikacijah lige prvakov, tekmice pa so jim bile tokrat enakovredne v vseh treh nizih. Dva so izgubile s 23:25, enega pa z 20:25.

Na samem začetku sicer ni kazalo na izenačen boj. Domače so povedle s 6:1 in 13:5, toda gostje so jih začele loviti, v končnici so jih tudi prehitele, ko so povedle z 22:21, toda končnica je vendarle pripadla gostiteljicam. Na začetku drugega niza so spet ušle s 6:1, a tokrat prednosti niso izpustile z rok. So pa imele več težav spet v tretjem nizu, ko so že zaostajale s 7:13. A blok je bil tokrat njihovo močno orožje, po njegovi zaslugi je prišlo do preobrata in gladke zmage prvakinj.

Bolj prepričljive so bile tudi igralke Nove KBM Branik, ki so povsem nadigrale Formis, svoje sosede iz Rogoze. Gostje so v prvih krogih pokazale solidne predstave, zato so jih Mariborčanke vzele zelo resno in z dobro igro prišle do zanesljive zmage s 3:0. Rogožanke so za ugodnejši rezultat preslabo sprejemale začetne udarce tekmic, največ težav jim je povzročala Eva Pogačar, ki je dosegla tudi tri ase.

V Ljubljani sta se na medsebojni tekmi za prve točke v sezoni merila Krim in ATK Grosuplje. Na koncu sta si ekipi točki razdelili, dve pa sta odšli v Grosuplje. Lahko pa bi bilo tudi drugače, saj so domače po dveh tesno dobljenih nizih vodile z 2:1, svoje priložnosti pa imele tudi v četrtem nizu. V njem so na začetku vodile z 8:4, imele pri izidu 25:24 tudi zaključno žogo, toda na koncu sta niz odločila dva bloka Naje Kukman. Gostje so na tekmi dosegle kar 12 asov, od tega Asja Šen sedem, domače pa 13 blokov, od tega Maja Jovanović šest.

Prvo točko v sezoni je osvojil tudi Sip Šempeter, tudi Savinjčanke pa so bile že na pragu treh. Proti Ankaranu so vodile z 2:0, a nato dovolile preobrat. Tretji in četrti niz so sicer gladko izbile, v "tie breaku" pa so vodile s 13:12, toda zadnje tri točke so osvojile izkušene gostje. Sara Valenčič je bila s 26 točkami najučinkovitejša igralka tekme, tako kot Anastazija Žnidar in Tina Kaker je dosegla tudi štiri ase, pri gostiteljicah se je s 15 točkami, tremi asi in sedmimi bloki izkazala Tia Koren.

1. DOL, ženske, 5. krog

Sobota, 29. oktober
Krim : ATK Grosuplje  2:3 (-14, 26, 23, -25, - 6)
Sip Šempeter : Ankaran  2:3 (18, 25, -16, -15, -13)
Nova KBM Branik : Formis    3:0 (11, 15, 10)
Calcit Volley : Gen-I Volley  3:0 (23, 20, 23)

Lestvica:

1. Calcit Volley         5  tekem - 15 točk (5 zmag)
2. Nova KBM Branik       5  -  15 (5)
3. GEN-I Volley          5  -   9 (3)
4. Formis                5  -   8 (3)
5. Ankaran               5  -  6 (2)
6. Krim                  5 - 4 (1)
7. ATK Grosuplje         5  -   2 (1)
8. Sip Šempeter          5  -   1 (0)
 

1. DOL: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal Kamničani uspešni v evropskem pokalu
ACH Volley Calcit Volley
Sportal Prvi poraz Panvite, ACH na vrh lestvice
 
Ne spreglejte