Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 6. 2020,
9.47

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Sašo Štalekar Calcit Kamnik Jan Klobučar

Torek, 23. 6. 2020, 9.47

3 leta, 10 mesecev

Jan Klobučar

Kamničani privabili še enega slovenskega asa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Jan Klobučar | Jan Klobučar je začutil, da je napočil pravi čas za vrnitev v Slovenijo. | Foto Sportida

Jan Klobučar je začutil, da je napočil pravi čas za vrnitev v Slovenijo.

Foto: Sportida

Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v novo sezono krenili še z enim slovenskim reprezentantom, saj v Kamnik po Sašu Štalekarju, ki se je po letu dni vrnil v klub, prihaja še Jan Klobučar. Sedemindvajsetletni sprejemalec, ki je zadnjo sezono igral za francoski Narbonne, bo za kamniško ekipo igral najmanj eno sezono. Tudi v novi sezoni pa bo za Kamničane igral Poljak Milosz Hebda.

Sašo Štalekar
Sportal Velika okrepitev, srebrni orjak se vrača v Slovenijo

Kamniška zasedba bo v novo sezono, ki se bo najverjetneje začela sredi septembra, krenila v zelo spremenjeni zasedbi. Že nekaj časa je znano, da bosta kamniški dres ob vrnitvi Saša Štalekarja nosila še Martin Kosmina in Diko Purić, v teh dneh pa je pogodbo podpisal še Jan Klobučar.

Veseli se sodelovanja s trenerjem Jerončičem

Gregor Jerončič je trener po okusu Jana Klobučarja. | Foto: Calcit Volley Gregor Jerončič je trener po okusu Jana Klobučarja. Foto: Calcit Volley "Zaradi trenutnega položaja v svetu športa sem začel razmišljati o igranju v Sloveniji. Zadnjih pet sezon v tujini je bilo polno različnih izkušenj, tako lepih kot manj lepih, lahko pa mirno rečem, da so bila to leta osebne in profesionalne rasti. Tujina ti odpre nova obzorja, iz katerih se lahko kot oseba veliko naučiš. Začutil sem, da je pravi čas, da se vrnem v Slovenijo, Calcit mi je ponudil sodelovanje, predstavili so mi načrt za novo sezono, ki mi je bil všeč, zato sem ponudbo tudi sprejel. Predvsem se veselim domačega okolja in seveda novih izzivov v novem dresu. Biti del ekipe, ki jo trenira tako odmevno odbojkarsko ime, kot je Gregor Jerončič, je zame velik privilegij. Verjamem, da se bom v ekipi počutil domače, tudi zaradi preostalih mojih bivših soigralcev, ki so ravno tako prestopili v Kamnik. Tudi sam tekmovalni pogled mi je všeč, določene ekipe so pripeljale kar nekaj zvenečih imen, kar bo zagotovo naredilo slovensko ligo močnejšo in zanimivejšo," je ob prihodu v Calcit Volley dejal 27-letni Klobučar, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Šoštanju. V Sloveniji je pred prihodom v ACH Volley igral še za Fram.

Klobučar je pomagal Sloveniji do dveh srebrnih medalj na evropskem prvenstvu. | Foto: Vid Ponikvar Klobučar je pomagal Sloveniji do dveh srebrnih medalj na evropskem prvenstvu. Foto: Vid Ponikvar

Z Ljubljančani je osvojil tri naslove državnega prvaka in tri pokalne lovorike, v tujini pa je dve leti igral za nemški United Volley Frankfurt, eno leto pa za poljski MKS Bedzin, Piacenzo in v pretekli sezoni za Narbonne.

Andrej Flajs
Sportal Dolgoletni kapetan zmajev odprl novo poglavje v karieri

Poljski orjak ostaja v Kamniku

Dobra novica za navijače Calcit Volleyja je tudi, da bo tudi v prihodnji sezoni za slovenske podprvake igral Milosz Hebda, 208 centimetrov visoki poljski sprejemalec.

Ne spreglejte