SiolNET. Sportal Odbojka
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Giani ponosen na fante, čeprav so za trenutek izgubili disciplino

0,90

termometer

"Mislim, da Nemci danes niso imeli nobene možnosti," je bil po zmagi v finalu tretje skupine svetovne odbojkarske lige nad Nemčijo s 3:1 v nizih vesel slovenski reprezentant Mitja Gasparini. Tudi selektor Andrea Giani je svojim igralcem očital le trenutek nezbranosti v tretjem nizu, sicer so delo po njegovem mnenju opravili odlično.

 

 


Andrea Giani, trener: "Zelo, zelo sem vesel te zmage in rad bi pohvalil svoje igralce za vse, kar so prikazali na tem turnirju. Po dveh izjemnih nizih smo v tretjem setu za trenutek izgubili disciplino, a smo se v kritičnih trenutkih pobrali in v nadaljevanju odigrali tako, kot smo se dogovorili. Čestitke fantom, danes sem na njih zelo ponosen."

Mitja Gasparini: "Mislim, da Nemci danes niso imeli nobene možnosti oziroma so jo imeli le takrat, ko smo jim mi to dovolili. V tretjem nizu smo nekoliko popustili, ritem igre je padel, a smo nato, ko je bilo najbolj potrebno, znova dvignili raven in zmagali. Zelo dobro smo znova igrali v napadu in v protinapadu, oba podajalca sta dobro razigravala napadalce in tudi začetni udarec je bil danes naše močno orožje."

Tine Urnaut: "Na začetku priprav smo si zadali jasen cilj, uvrstitev v drugo kakovostno skupino svetovne lige, in ga tudi izpolnili. Za nami je fantastičen turnir, na katerem nam je v primerjavi s prvimi tekmami uspelo dvigniti raven igre. Za ta uspeh bi se zahvalil soigralcem, selektorju Gianiju, celotnemu štabu, zvezi in seveda navijačem, ki so nas spremljali. Zares smo veseli, da nam je uspelo zmagati."

Gregor Ropret: "Zelo sem vesel, da mi je Andrea v četrtem nizu zaupal to odgovorno nalogo. Vsi soigralci so me takoj podprli in do konca tekme smo odigrali praktično brez napak. V naši igri je bilo sicer še nekaj nihanj, a smo si zmago zares zaslužili."

Metod Ropret, predsednik OZS: "Andrea, celoten štab in fantje so znova izpolnili cilj, ki so si ga zadali. Dosegli smo, kar smo si želeli in za kar smo vsi skupaj upali, da nam lahko uspe. Dokazujemo, da imamo izredno generacijo fantov."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin