Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2023,
19.57

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Bruno Najdič Calcit Volley liga prvakinj

Torek, 14. 11. 2023, 19.57

5 mesecev, 2 tedna

Liga prvakinj, 2. Krog

Ni šlo: Kamničanke priznale premoč Lodžu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Calcit Volley, liga prvakinj | Kamničanke so v drugem krogu lige prvakinj izgubile s poljskim Lodžem. | Foto www.alesfevzer.com

Kamničanke so v drugem krogu lige prvakinj izgubile s poljskim Lodžem.

Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarice Calcit Volleyja v Tivoliju so na drugi tekmi lige prvakinj z 1:3 (–22, 14, –18, –17) izgubile proti poljski ekipi Grot Budowlani Lodž in tako ostajajo brez točke v tem tekmovanju. Na drugi tekmi skupine je favorizirani Fenerbahče za drugo zmago s 3:0 odpravil Potsdam.

Fenerbahče : Calcit Volley
Sportal Kamničanke z zahtevnega gostovanja s pričakovanim porazom

Po uvodnem porazu pred tednom dni proti favoriziranemu Fenerbahčeju (0:3) so slovenske predstavnice nestrpno pričakovale obračun proti zasedbi iz Lodža, ki pa je v Tivoliju vendarle dokazala, da bodo Kamničanke med elito težko prihajale do točk.

Po dobrem začetku in vodstvu s 7:4 se je Kamničankam, ki v ligi prvakinj domače obračune igrajo v ljubljanskem Tivoliju, v napadu ustavilo. Poljakinje so takrat povedle s 14:9, a so domačinke hitro priključile na vsega točko zaostanka. Nadaljevanje pa je znova pripadlo gostjam, ki so ves čas držale razliko nekaj točk in uvodni niz dobile s 25:22.

Drugi se je začel podobno kot prvi, s hitrim vodstvom Kamničank (3:0). Tokrat varovanke Bruna Najdiča niso popustile in gostje prisilile v pol minute odmora pri izidu 8:2. Prednost je še naprej rasla, po asu Neje Čižman pa je bilo niza konec pri 25:14.

Calcit Volley, liga prvakinj | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Napadalni mrk domačih so odbojkarice Lodža unovčile v tretjem nizu, ko so hitro povedle s 6:1, nato pa še z 10:2. Calcitovke so v nadaljevanju lovile predvsem pravi ritem za četrti niz, saj je bil tretji hitro izgubljen (18:25).

Tudi četrtega domačinke niso začele najbolje. Na semaforju je bilo po nekaj slabših sprejemih 3:8, a so Kamničanke hitro zarezale v zaostanek in se približale na vsega točko (8:9). Poljakinje so imele tudi po naletu domačih pravi odgovor. Vnovič so vzpostavile prednost treh, štirih točk in dvoboj mirno pripeljale do konca.

Pri domačih sta bili razpoloženi predvsem Maša Pucelj in Anđelka Radišković, ki sta dosegli 22 oziroma 17 točk ob 40-odstotni učinkovitosti v napadu. Realizacija preostalih pa je precej šepala. Pri gostjah je izstopala Mackenzie May s 16 točkami.

Bruno Najdič | Foto: www.alesfevzer.com Bruno Najdič Foto: www.alesfevzer.com

"Nismo prikazale vsega, kar znamo"

"Vesel sem bil, da smo skozi vso tekmo verjeli, da lahko igramo. Škoda je prvega niza, ko smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Na sredini niza smo imeli dve slabi seriji, ko so nas Poljakinje dohitele in nato pobegnile, kljub temu smo imeli v končnici dva, tri trenutke, ko bi se lahko obrnilo v našo korist, pa smo žal prvi niz izgubili. Drugi niz smo igrali vrhunsko, kajti pustiti takšno ekipo na štirinajst ni preprosto. V tretjem nizu so nekoliko mešani občutki, kot da smo bili delno zadovoljni z osvojenim nizom in je bilo zato preveč napak, trikrat pa smo se tudi ulovili v mrežo, tako da tudi sreča ni bila na naši strani. Morda je prišlo do padca zbranosti in da zato nismo prikazali vsega, kar znamo. V četrtem nizu so Poljakinje hitro povedle, sicer smo jih ulovili, to pa je bilo tudi vse, čeprav smo imeli nekaj protinapadov, ko bi se dalo iztržiti več. Vseeno moram igralkam čestitati za bojevitost, veliko željo in konec koncev tudi prikazano igro," je po porazu v klubski mikrofon dejal trener Bruno Najdič. Pri domačih sta bili razpoloženi predvsem Maša Pucelj in Anđelka Radišković. | Foto: www.alesfevzer.com Pri domačih sta bili razpoloženi predvsem Maša Pucelj in Anđelka Radišković. Foto: www.alesfevzer.com

"Da bi premagale Poljakinje, bi morale v vseh nizih – z izjemo drugega, ki je bil res vrhunski – prikazati boljšo igro. Prepričana sem, da smo tega sposobne. Vemo, da lahko igramo boljše, žal pa nismo pokazale tistega, kar znamo. Res je, da so Poljakinje kakovostne igralke, vseeno pa mislim, da bi lahko igrale bolj kakovostno, kajti naredile smo preveč lastnih napak in to je bil glavni razlog za naš poraz. Preprosto nismo prikazale vsega, kar znamo, v veliko pomoč pa so nam bili naši navijači in upam, da se jim bomo oddolžili že na prihodnji tekmi s Potsdamom," pa je misli strnila Pucljeva.

Naslednja tekma v ligi prvakinj Kamničanke čaka 30. novembra, ko bodo v Tivoliju gostile nemški Potsdam.

Nova KBM Branik
Sportal Mariborčanke z zmago na derbiju kroga na drugo mesto

Liga prvakinj, skupina C

Torek, 14. november
Calcit Volley : Grot Budowlani Lodž 1:3 (-22, 14, -18, -17)

Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodnici: Vagni (Italija), Jurković (Hrvaška).

Calcit Volley: Špoljarič, Rituper 5 (2 asa, 2 bloka), Gorjup, Radišković 17 (3 asi, 1 blok), Šen 4 (1 blok), Najdič 1, Hutinski 6 (3 bloki), Boisa 1, Maček, Pucelj 22 (1 blok), Čižman 3 (2 asa), Banko.
Grot Budowlani Lodž: Wilinska, Pol 6 (1 blok), Lisiak, Kukulska 1, Lazowska 6 (2 asa, 2 bloka), Sobiczewska 2, Bjelica 9, Mitrović 10 (1 blok), Rozynska 7 (3 asi, 1 blok), May 16 (1 as, 1 blok), Lysiak, Lijewska.

Potsdam : Fenerbahče 0:3 (–18, –20, –19)

Lestvica:

1. Fenerbahče  2 tekmi – 6 točk
2. Potsdam 2 – 3
3. Grot Budowlani Lodž 2 – 3
4. Calcit Volley 2 – 0

Calcit Volley ACH Volley Uroš Nikolić
Sportal Tudi po derbiju Kamničani brez izgubljenega niza, Kanalci še brez točke
Calcit Volley, Uroš Pavlović
Sportal Ekipi z vrha uspešni na dvoboju z moštvoma z dna lestvice
 
Ne spreglejte