Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2023,
22.30

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

ACH Volley OK Merkur Maribor Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 11. 11. 2023, 22.30

5 mesecev, 3 tedne

1. DOL, moški, 8. krog

Ekipi z vrha uspešni na dvoboju z moštvoma z dna lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Calcit Volley, Uroš Pavlović | Kamničani so bili boljši od Novomeščanov. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so bili boljši od Novomeščanov.

Foto: Klemen Brumec

Osmi krog državnega odbojkarskega prvenstva je bil v celoti odigran danes. Edina neporažena ekipa prvenstva Calcit Volley je zmagi na derbiju tokrat s 3:0 (13, 15, 16) ugnala predzadnje Novomeščane, drugi ACH Volley pa je po prvem porazu sezone oddal niz ob zmagi pri zadnjem Alpacem Kanalu, ki kot edini še nima točke. Triglav je s 3:1 slavil pri Pomgradu, Maribor se je brez oddanega niza veselil zmage nad Fužinarjem.

Calcit Volley ACH Volley Uroš Nikolić
Sportal Tudi po derbiju Kamničani brez izgubljenega niza, Kanalci še brez točke

Odbojkarji Calcita Volleyja so tudi v 8. krogu državnega prvenstva pokazali suvereno predstavo. Čeprav je manjkal reprezentant Nik Mujanović in čeprav je trener Mladen Kašić odpočil še nekatere igralce, Kamničani niso imeli nobenih težav proti nerazpoloženi Krki. Ta niti v enem nizu ni bila blizu tekmecu, ki tako še naprej na vrhu ostaja brez izgubljenega niza. Kašić je priložnost za igro ponudil prav vsem igralcem, ki jih je imel na razpolago, ti so si tudi razdelili strelski učinek, z devetimi točkami pa je bil najučinkovitejši Črtomir Bošnjak.

ACH ni blestel, a bil zanesljiv

Tako kot že nekajkrat v sezoni ACH Volley ni blestel, a vseeno zanesljivo zmagal. V Kanalu, kjer se je v njegove vrste vrnil Matic Videčnik, je po vodstvu 2:0 izgubil niz, kar ni bilo nič tragičnega, saj je v četrtem brez večjega truda reči postavil na svoje mesto. Nikola Gjorgiev je dosegel 14 točk, Jan Pokeršnik pa 13, od tega pet z blokom. Najučinkovitejši igralec tekme pa je bil korektor Alpacema Matic Videčnik, v statistiko je vpisal 24 točk, štiri ase in dva bloka. Kanalci tako tudi po osmem krogu ostajajo brez točke.

Tako kot že nekajkrat v sezoni ACH Volley ni blestel, a vseeno zanesljivo zmagal. | Foto: Aleš Oblak Tako kot že nekajkrat v sezoni ACH Volley ni blestel, a vseeno zanesljivo zmagal. Foto: Aleš Oblak

Drugo zaporedno zmago so zabeležili igralci Hiše na kolesih Triglav. Po Merkur Mariboru so v gosteh presenetili še Panvito Pomgrad. Prekmurci so sicer gladko dobili prvi niz, po njem prav nič ni kazalo, da bi lahko točke odšle v Kranj, a v nadaljevanju so se stvari na igrišču spremenile. Domači so začeli delati napake, nekaj usodnih so storili v končnici drugega niza po izidu 22:22. Po tem se je tehtnica prevesila na stran gostov, ki so zanesljivo dobili tudi tretji in četrti niz ter pokazali, da imajo v letošnjem prvenstvu velike načrte. Spet so se izkazali v bloku, kjer je bil prvo ime Uroš Tučen, z njim je dosegel šest točk. Njihov najučinkovitejši mož pa je bil pričakovano Djordje Jovović, prispeval je 26 točk.

Mariborčani so se po porazu s Triglavom hitro pobrali. Tokrat proti Fužinarju Siju Metalu niso imeli nikakršnih težav, tekmo so dobili s 3:0. Korošci tokrat niso našli pravega ritma, tako da se gostiteljem ni bilo potrebno posebej mučiti za nove tri točke.

1. DOL, moški, 8. krog

Sobota, 11. november

Lestvica:

Preberite še:

Calcit Volley
Sportal Vodilni trio do zmag brez izgubljenega niza
Nova KBM Branik
Sportal Kamničanke in Mariborčanke zanesljive, presenečenje v Kopru
Ne spreglejte