Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 11. 2023,
10.44

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Trentino Itas Trentino Klemen Čebulj Jan Kozamernik ACH Volley

Sreda, 22. 11. 2023, 10.44

5 mesecev, 1 teden

ACH Volley v četrtek v italiji začenja novo sezono lige prvakov

"Odločeni, da kljub izjemno močnim nasprotnikom pokažemo, da smo tudi mi neugodni"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Ach Volley | Odbojkarji ACH Volleyja bodo novo sezono lige prvakov v četrtek odprli na zahtevnem gostovanju v Italiji. | Foto Aleš Oblak

Odbojkarji ACH Volleyja bodo novo sezono lige prvakov v četrtek odprli na zahtevnem gostovanju v Italiji.

Foto: Aleš Oblak

Za odbojkarje ACH Volleyja se bo s četrtkovim gostujočim obračunom z italijanskim prvakom Trentinom začela nova sezona lige prvakov. Po napovedih Ljubljančani posebno velike vloge v njej ne bodo igrali, v izredno kakovostni skupini B, v kateri sta poleg njih in Trentina še poljska Asseco Resovia ter francoski Tours, bo uspeh vsaka zmaga.

ACH Volley
Sportal Veliko presenečenje v Kranju, Mariborčani upravičili vlogo favorita

Tekmeci, tudi s slovenskima reprezentantoma Janom Kozamernikom pri Trentinu in Klemnom Čebuljem pri Asseco Resovii, so zanimivi, ponujali bodo odbojkarske spektakle, in hkrati najbrž tudi težko premagljivi, čeprav v nobeno tekmo ne bodo vstopili z belo zastavo.

"Veseli smo, da začenjamo tekme tudi v ligi prvakov, kjer bomo poskušali prikazati naš najboljši obraz in favoriziranim tekmecem kar najbolj otežiti delo. Imamo svoje načrte in verjamemo, da jih s pravo energijo in pristopom lahko uresničimo. Do konca novembra nas najprej čaka težko gostovanje v Trentinu pri eni najboljših ekip na svetu, nato tekma s Poljaki pred polnim Tivolijem," je v napovedih zadržan trener oranžnih zmajev Radovan Gačič.

Radovan Gačič | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani, ki so pred sezono pomladili ekipo, v državnem prvenstvu za zdaj niso posebej prepričljivi. Proti občutno slabšim tekmecem so sicer zabeležili osem zmag, gladko so izgubili derbi s kamniškim Calcitom.

Motivirani in odločeni

"Smo motivirani in odločeni, da kljub izjemno močnim nasprotnikom pokažemo, da smo tudi mi neugodna ekipa, predvsem pred nabito polno domačo dvorano." | Foto: www.alesfevzer.com "Smo motivirani in odločeni, da kljub izjemno močnim nasprotnikom pokažemo, da smo tudi mi neugodna ekipa, predvsem pred nabito polno domačo dvorano." Foto: www.alesfevzer.com Na začetku so se spopadali z velikim številom poškodb, ki so jih v veliki meri že odpravili, reprezentanta Jani Kovačič in Danijel Koncilja sta se pozno vključila v trenažni proces, tako da ekipa potrebuje nekaj časa, da pride na želeno raven. Tekme v ligi prvakov naj bi ji pri tem pomagale, od kakovostnih tekmecev se lahko mladi odbojkarji veliko naučijo, pridobijo potrebne izkušnje, če osvojijo še kakšno točko ali zmago, jim to lahko pri razvoju samo še pomaga.

"Težko pričakovan začetek elitne lige prvakov je pred nami. Najprej odhajamo k italijanski ekipi Trentino, katere zasedba moštva in kakovost sta na najvišji ravni. To ne pomeni, da tudi mi nimamo svojih ciljev in načrtov, ki jih bomo poskusili uresničiti na vsaki tekmi. Smo motivirani in odločeni, da kljub izjemno močnim nasprotnikom pokažemo, da smo tudi mi neugodna ekipa, predvsem pred nabito polno domačo dvorano," pravi Matic Videčnik, ki je bil eden tistih igralcev, ki so imeli težavo s poškodbo in se je ekipi na tekmah pridružil šele pred kratkim.

Trentino v domačem prvenstvu še neporažen

Prvi tekmec ACH Volleyja bo Trentino Itas. Lanski državni prvak – v finalu je s 3:2 v zmagah premagal Civitanovo – je letos odlično začel sezono, v domačem prvenstvu je nanizal šest zmag, za zdaj je še neporažen.

Jan Kozamernik | Foto: Guliverimage Jan Kozamernik Foto: Guliverimage

Glavna zvezdnika ekipe sta italijanska reprezentanta, sprejemalca Alessando Michieletto in Daniele Lavia, organizator igre je prav tako italijanski reprezentant Riccardo Sbertoli, na blokerskih mestih je poleg Kozamernika še srbski reprezentant Marko Podraščanin, na korektorskem položaju blesti Luksemburžan poljskega rodu Kamil Rychlicki.

Hiša na Kolesih Triglav
Sportal Osmerica na evropskih tekmovanjih, dva med elito

 

Ne spreglejte