Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2023,
22.00

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Panvita Pomgrad OK Merkur Maribor Alpacem Kanal ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Nedelja, 19. 11. 2023, 22.00

5 mesecev, 1 teden

1. DOL, moški, 9. krog

Veliko presenečenje v Kranju, Mariborčani upravičili vlogo favorita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
ACH Volley | Člani ACH Volleyja so zmagali v Novem mestu. | Foto Aleš Oblak

Člani ACH Volleyja so zmagali v Novem mestu.

Foto: Aleš Oblak

Odbojkarji Calcita Volleyja v osmih krogih državnega prvenstva niso oddali niti niza, v devetem, na gostovanju pri Hiša na kolesih Triglavu v Kranju, pa niso izgubili samo niza, ampak tekmo, izid je bil 3:2. Za uvod v deveti krog so Novomeščani pričakali favorizirani ACH Volley, ki bo prihodnji teden začel nastope v ligi prvakov. Oranžni zmaji so slavili s 3:0 v nizih. Člani Fužinarja so gostili Pomgrad, ga premagali s 3:0 (22, 18, 19) in ga prehiteli na četrtem mestu. Za konec kroga so Mariborčani na domačem terenu ugnali Alpacem Kanal s 3:1 in se učvrstili na tretjem mestu.

Nik Mujanović
Sportal Zaplet v Kamniku: O morebitnih pravnih vprašanjih naj odloča sodišče
Calcit Volley, Uroš Pavlović
Sportal Ekipi z vrha uspešni na dvoboju z moštvoma z dna lestvice

Odbojkarji Calcita Volleyja v osmih krogih državnega prvenstva niso oddali niti niza, v devetem, na gostovanju pri Hiša na kolesih Triglavu v Kranju, pa niso izgubili samo niza, ampak tekmo, izid je bil 3:2. Kranjčani so povedli z 2:0, Kamničani so sicer izenačili, a izgubili odločilen peti niz.

Kljub temu pa so s točko še vedno sami na vrhu prvenstvene razpredelnice, pred ACH Volleyjem imajo točko prednosti.

Zadnja dogajanja okoli kamniškega reprezentanta Nika Mujanovića, ki želi zapustiti klub in oditi v tujino, kar pa mu vodstvo kluba ne dovoli, je ob napornem ritmu tekem očitno na igralcih pustilo nekaj posledic. Tekmo v Kranju so začeli nezbrano in Kranjčani so dokaj zanesljivo dobili prva dva niza. A Kamničani so se nato vendarle zbrali in dokazali, da lahko tudi brez svojega prvega korektorja - Mujanovića tudi tokrat ni bilo v ekipi, igrajo dobro.

Calcit je prvič izgubil. | Foto: Klemen Brumec Calcit je prvič izgubil. Foto: Klemen Brumec

Sredi tretjega niza so se povsem razigrali in gladko prišli do izenačenja. Toda Kranjčani še niso rekli zadnje besede. Čeprav so v "tie breaku" že zaostajali s 4:7 in 5:8 se niso predali, Calcit ujeli, po zaostanku z 12:13 pa po zaslugi napak tekmecev prišli do prestižne zmage.

Odlični, precej boljši od tekmecev so bili v bloku, z njim so dosegli 13 točk, Aljoša Snedec pet, Uroš Tučen štiri, Đorđe Jovović, z 19 točkami najučinkovitejši v kranjski vrsti, pa tri. Na drugi strani jih je Mujanovićeva zamenjava Lazaro Brunet prispeval 27 točk, zatajili pa so predvsem blokerji, očitno pa gostujoči trener Mladen Kašić ni bil zadovoljen tudi z igro podajalca Uroša Planinšiča, zamenjal ga je v drugem nizu.

ACH uspešen na generalki

Odbojkarji ACH Volleyja so uspešno opravili generalko pred sredino prvo tekmo lige prvakov proti poljskemu Asseco Resovii Rzeszovu. Tekmec, novomeška Krka, v državnem prvenstvu seveda ni bil tako zahteven, kot bodo v Tivoliju Poljaki, so pa lahko Ljubljančani opravili dobro ogrevanje za sredino tekmo. Novomeščani, ki so se med tednom okrepili s kanadskim sprejemalcem Jaredom Jarvisom, napadalec je sicer takoj stopil na igrišče, a proti serijskim prvakom svoji ekipi ni mogel pomagati, jim niso bili kos.

Tekma ni imela nobene primesi dramatičnosti, gosti so ves čas nadzorovali stanje na igrišču in rezultat, domači so bili v prednosti le v prvi polovici drugega niza, ko so vodili tudi za tri točke. Trenerja Radovana Gačiča lahko veseli igra povratnika po zdravstvenih težavah Matica Videčnika, ki je dosegel 12 točk, štiri z asi in tri z bloki. Še točko več je za prvake prispeval Nikola Gjorgiev, v statistiko je vpisal tri ase, prav servisi ljubljanske ekipe pa so bili tisti element, zaradi katerega domači niso imeli nikakršnih možnosti za presenečenje.

OK FUžinar | Foto: Facebook Odbojkarski klub Fužinar Foto: Facebook Odbojkarski klub Fužinar

Fužinar ugnal Panvito

Odbojkarji Fužinarja, ki jim je marsikdo pred sezono napovedoval krčevit boj za obstanek, še naprej presenečajo na papirju močnejše tekmece. Proti Panviti Pomgradu so prišli do četrte zmage, s katero so Sobočane tudi prehiteli na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice. Njihova zmaga je bila prepričljiva, od začetka do konca so nadzorovali položaj na igrišču, gosti niti v enem nizu niso vodili.

Tekmo so odprli z vodstvom 4:1, Prekmurci so še izenačili na 6:6, drugi nalet pa je bil še udarnejši, po zaslugi blokov so prišli do prednosti 13:8. Prekmurci so se nekajkrat približali na dve točki zaostanka toda domači se niso pustili ujeti.

Izkazalo se je, da je bil to še najbolj izenačen niz, v naslednjih dveh so Korošci hitro prišli do zanesljivega vodstva, ki ga niso izpustili iz rok. Najučinkovitejši igralec tekme je bil Denis Robida, prispeval je 17 točk.

Kanal še naprej ostaja brez točk

Odbojkarji Merkurja Maribora so za konec 9. kroga 1. DOL Sportklub za moške ugnali Alpacem Kanal s 3:1. Na lestvici so po šesti zmagi učvrstili tretje mesto in se odlepili trem najbližjim zasledovalcem.

Varovanci Sebastijana Škorca so odpravili zadnjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva, ki še naprej ostaja brez zmage in po devetih tekmah tudi brez točk na dnu razpredelnice.

Mariborčani so od samega začetka narekovali ritem v dvorani Tabor in hitro povedli s petimi točkami. Čeprav so se gosti približali na vsega dve točki (12:10), pravih dvomov o zmagovalcu prvega niza ni bilo. Tudi drugi je potekal podobno, domači so si nabrali nekaj točk prednosti, nato pa z delnim izidom 5:0 povedli z 18:10 za mirno končnico.

Tretji niz je bil povsem na strani gostov, ki so si z delnim izidom 10:4 zagotovili neulovljivo prednost (20:12) in dvoboj podaljšali vsaj do četrtega niza. Ta je bil med vsemi še najbolj izenačen, a je bila ves čas korak spredaj domača zasedba, ki se je na varno razliko odlepila ob koncu pri 22:18.

Pri domačih je bil ob mreži visoka ovira predvsem Miha Fink, ki je dosegel kar sedem blokov. Dvoboj je končal s 17 točkami, Žiga Donik jih je dodal 14. Tudi nasploh so Mariborčani dosegli kar 19 blokov v primerjavi s petimi Alpacema Kanala. Pri teh je Karlo Jakovac dosegel 14 točk.

1. DOL, moški, 9. krog

Četrtek, 16. november

Petek, 17. november

Sobota, 18. november

Nedelja, 19. november

Lestvica:

Preberite še:

Lazaro Brunet, Calcit Volley
Sportal Slovenska predstavnika brezhibna v srednjeevropski ligi
Ne spreglejte