Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2024,
19.54

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Panvita Pomgrad i-Vent Maribor Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Sreda, 3. 4. 2024, 19.54

3 tedne, 5 dni

1. DOL ZA MOŠKE, polfinale, prvi tekmi

Kamničani bitko za finale začeli suvereno, ACH Volley pod novim trenerjem oddal niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley - i-vent Maribor | Kamničani so na prvi polfinalni tekmi Mariborčane premagali s 3:0. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so na prvi polfinalni tekmi Mariborčane premagali s 3:0.

Foto: Klemen Brumec

Začel se je polfinale državnega odbojkarskega prvenstva za moške. Na prvih dveh tekmah sta zmagali najboljši ekipi rednega dela. Branilec naslova ACH Volley, pri katerem je Matjaž Hafner na trenerskem mestu zamenjal Radovana Gačiča, je s 3:1 (18, 20, -20, 20) premagal Panvito Pomgrad, Calcit Volley pa je bil od i-vent Maribor boljši s 3:0 (23, 11, 17).

Danijel Koncilja, ACH Volley
Sportal ACH Volley zaradi marihuane odslovil reprezentanta
OK Merkur Maribor Lokomotiv Novosibirsk liga prvakov  Sebastijan Škorc
Sportal Sebastijan Škorc ostaja trener mariborskih odbojkarjev

Ekipi Calcita in i-vent Maribora sta bili enakovredni le v prvem nizu. Že v njem je domačim uspel odličen začetek, povedli so s 5:1 in 13:8, po izidu 15:12 pa so zašli v krizo. Po dveh blokih Connorja McConnella so jih na 17. točki gostje ujeli, po asu Kanadčana povedli z 19:18, po asu Rok Bračka pa imeli že prednost 21:19. Uroš Nikolič je z blokom izenačil na 21:21, v končnici pa so Mariborčani storili preveč napak, da bi se lahko nadejali vodstva.

Drugi niz je bil hitro odločen, po izidu 4:3 je domačim uspel delni izid 10:1, jasno je bilo, da bodo povedli z 2:0, a kljub temu niso popustili, tekmecem so v nizu dovolili le 11 točk. Štajerci se po zaostanku še niso predali, v tretjem nizu so na začetku imeli dve točki prednosti, toda po izidu 8:8 je Nikolić pokazal serijo dobrih servisov, njegova ekipa je dosegla šest točk zapovrstjo, šesto je Srb dosegel z asom. Prednost so domači višali do izida 20:11, takrat se je praktično že vedelo, da se bo tekma, na kateri je bil spet zelo razpoložen Kubanec v kamniški vrsti Lazaro Brunet, hitro končala.

"Zagotovo je to pomembna zmaga za nas, da bomo lahko šli v Maribor nekoliko bolj sproščeno in samozavestno. Z današnjo tekmo smo lahko zadovoljni. V prvem nizu smo bili oboji dobri na servisu, kar je njim omogočalo, da nam sledijo. Ko pa so gostje popustili na servisu, mi pa morda celo malo dodali in nekaj težkih žog pretvorili v lahke točke, je nastala ta razlika. Zavedamo se, da se Mariborčani zagotovo ne bodo predali in da bo v soboto nova tekma, ki se bo začela z 0:0," je po tekmi dejal organizator igre kamniške vrste Uroš Planinšič.

ACH Volley je prvo polfinalno tekmo dobil s 3:1. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com ACH Volley je prvo polfinalno tekmo dobil s 3:1. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

ACH je imel pred polfinalom kup težav. Zaradi neprepričljivih predstav je moral klub zapustiti Radovan Gačič, reprezentančnega blokerja Danijela Konciljo pa so suspendirali zaradi pozitivnega testa na THC. Med navijači je bilo nekaj bojazni, kako se bo na vse to odzvala ekipa, ki sicer s Prekmurci ne bi smela imeti večjih težav.

V prvih dveh nizih jih ni imela, a četa Dejana Fujsa - z novim trenerjem ljubljanske ekipe Matjažem Hafnerjem sta bila nekoč soigralca v reprezentanci, je v nadaljevanju pokazala zobe. Izničila je začetni zaostanek treh točk, povedla s 17:13, je sicer dovolila tekmecem štiri zaporedne točke, nato pa sta reči v svoje roke vzela Nenad Šormaz in Stefan Mitrović. Prvi je odlično serviral, drugi pa je s tremi zaporednimi točkami začel serijo šestih zaporednih za svojo ekipo.

Ta se je nato dobro upirala še na začetku četrtega niza, do izida 17:16 domači niso mogli biti mirni, a nato so vendarle ušli in tekmo brez dodatnega stresa pripeljali do konca. Zadnje dve točki na tekmi je dosegel Alen Šket, ki je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme. Dosegel je 26 točk, spet pa je na mestu korektorja igral namesto kapetana Nikole Gjorgieva.

1. DOL, moški, polfinale, prvi tekmi

CALCIT VOLLEY : i-VENT MARIBOR 3:0 (23, 11, 17) /1:0/

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Novak, Pevc.
Calcit Volley: Planinšič 3 (2 asa, 1 blok), Lazar, Klobučar, Karadža Pevc, Košenina, Nikolić 11 (1 as, 4 bloke), J. Okroglič 5 (1 as, 1 blok), Mitrašinović 2, Brunet 18 (1 as, 4 bloke), Oman, Bakonji, Dulčev 9 (1 as), Pavlović 8 (3 bloke) i-Vent Maribor: I-Vent Maribor: Fužir, Vodušek, Pernuš, S. Adžović, McConnell 12 (1 as, 2 bloka), Valenčič 2, Bračko 14 (4 ase), Kumer, Ja. Kržič 4, Donik 1, Fink 8.

ACH VOLLEY : PANVITA POMGRAD 3:1 (18, 20, -20, 20) /1:0/

Dvorana Tivoli, gledalcev 135, sodnika: Markelj, Vrenko.
ACH Volley:
Marković, Jo. Kržič 7 (2 bloka), Šket 26 (2 asa, 3 bloke), Najdič 3 (3 ase), Marovt 12 (2 asa, 2 bloka), Šen, Kovačič, Gjorgiev, Sešek, Pokeršnik 16 (1 blok), Videčnik 9 (1 as, 1 blok), Song.
Panvita Pomgrad: Rajnar 3 (1 as), Türkl, Doda 13 (1 as), Šormaz 14 (1 as), Kolarić, Drvarič 1 (1 blok), Vrabl, Suhadolnik 5 (1 blok), Bedrač 1 (1 blok), D. Novak, Mirković 20 (1 as, 1 blok).

//razmerje v zmagah

 

 
Radovan Gačič
Sportal Velika sprememba pri ACH Volleyju
Matjaž Hafner
Sportal Matjaž Hafner rešuje sezono ACH Volleyja
Ne spreglejte