Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 3. 2021,
21.53

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Salonit Anhovo Panvita Pomgrad Calcit Volley OK Merkur Maribor ACH Volley končnica 1 DOL

Sobota, 13. 3. 2021, 21.53

3 leta, 1 mesec

1. DOL, moški, četrtfinale

Brez presenečenj, znani vsi polfinalisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
ACH Volley Calcit Volley | ACH Volley je preskočil Hoče. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

ACH Volley je preskočil Hoče.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Merkur Maribor - Salonit Anhovo in ACH Volley - Calcit Volley sta polfinalna para 1. DOL. Polfinalisti so povratne četrtfinalne tekme dobili zanesljivo, Krka, Hoče in Panvita Pomgrad niso osvojili niti niza, enega pa si je v Kanalu priborila ekipa Hiše na kolesih Triglava.

ACH Volley je zanesljivo dobil prvo tekmo v Hočah, pred povratno tekmo pa so Ljubljančani očitno mislili, da bo druga zmaga prišla sama od sebe. V posameznih obdobjih nizov so imeli nekaj težav, a ko je bilo potrebno, so prestavili v višjo prestavo in vse nize dobili. V prvem so tako zaostajali s 17:21, pa tudi 21:23, gosti so tudi imeli zaključno žogo, a so se domači rešili, niz je z blokom končal Matic Videčnik.

V drugem nizu so si hitro priigrali visoko prednost, a po izidu 24:15 jim je padla zbranost na sprejemu, Miomir Crnjanski jim je zabil dva asa, še z enim servisom poskrbel, da so se Hočani približali na 19:24, toda nato je četrti svoj servis zgrešil in na semaforju se je zasvetilo 2:0. Gosti so bili v prednosti večji del tretjega niza, po izidu 17:17 pa vendarle popustili, Videčnik in Gregor Ropret sta z dobrimi začetnimi udarci tekmo mirno pripeljala do konca.

Najboljša ekipa rednega dela, Merkur Maribor, je imel lažje delo. Čeprav je igrala brez Alena Šketa, je s pol moči ugnala Krko, ki niti v enem nizu ni bila blizu presenečenja. Najučinkovitejši v mariborski vrsti je bil tokrat s 16 točkami Žiga Donik, Roku Možiču in predvsem Ahmedu Ihbajriju tokrat ni bilo potrebno pokazati vsega znanja.

Tudi Calcit je povratno tekmo dobil s 3:0, toda prva niza sta bila izenačena. V prvem so gosti vodili z 19:18, po izenačenju pa je Milosz Hebda svojo ekipo povedel v vodstvo, Mitja Gasparini pa z dvema asoma poskrbel za prednost, ki jo tekmec ni več izničil. Na začetku drugega niza so najprej domači vodili za štiri točke, nato gostje nekajkrat za tri, zadnjič pri izidu 14:17. A končnica je spet pripadla Calcitu, ki je po izidu 21:21 dobil tri zaporedne točke. Po zaostanku 0:2 so se gostje predali, favoriti so tretji niz dobili gladko.

Hiša na kolesih Triglav je v prvem nizu obračuna v Kanalu pokazal, da se po porazu doma ni predal. Zanesljivo ga je dobil, a domači so v drugem vrnili z isto mero. Tretji niz in četrti pa sta bila povsem izenačena. Tretjega so Kranjčani izgubili zaradi lastnih napak v končnici, potem ko so bili še po izidu 23:22 povsem v igri. Podobno je bilo tudi v četrtem, v katerem so domači po asu Marka Radosavljevića povedli s 23:20, nato se Kranjčani približali na točko zaostanka, več pa jim ni uspelo. Matic Vrtovec se je izkazal s 25 točkami, dosegel je en as in en blok, enega od le dveh domače ekipe, ki pa je dosegla devet asov, Radosavljevič in Irenej Karnel po tri.

MOK Krka
Sportal Krka in Hoče odhajata v četrtfinale in ostajata ligaša A
Šoštanj Topolšica
Sportal Udaril po smešnem sistemu: Deluje v korist slabšega

1. DOL, moški, četrtfinale:

Druge tekme:

Sobota, 13. marec:
ACH Volley : Hoče 3:0 (24, 19, 19)
Calcit Volley : Panvita Pomgrad  3:0 (22, 23, 16)
Salonit Anhovo : Hiša na kolesih 3:1 (-21, 20, 22, 23)
Merkur Maribor : Krka            3:0 (14, 13, 10)

Prve tekme:

Sreda, 10. marec:
Hoče : ACH Volley 0:3 (-21, -17, -10)
Panvita Pomgrad : Calcit Volley 1:3 (-23, -18, 22, -12)
Hiša na kolesih : Salonit Anhovo 1:3 (-29, 23, -22, -18)
Krka : Merkur Maribor 0:3 (-14, -20, -20)

Ekipe so igrale na dve zmagi.

Ne spreglejte