Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 6. 2023,
16.45

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

PSG Marco Asensio FC Barcelona Lionel Messi Lionel Messi Karim Benzema nogometna tržnica Tottenham Ange Postecoglou

Ponedeljek, 5. 6. 2023, 16.45

10 mesecev, 2 tedna

Nogometna tržnica, 5. junij

Sestanek v Barceloni: Messi se želi vrniti "domov"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Lionel Messi | Lionel Messi se je avgusta 2021 s solzami poslovil od Barcelone in dejal, da se nekega dne vrne. | Foto Reuters

Lionel Messi se je avgusta 2021 s solzami poslovil od Barcelone in dejal, da se nekega dne vrne.

Foto: Reuters

S koncem klubske nogometne sezone v večini evropskih držav je vse bolj vroče na tržnici. V ponedeljek se je Jorge Messi sestal s predsednikom Barcelone Joanom Laporto. Marco Asensio je po odhodu iz Reala Madrida že v Parizu, kjer bo podpisal s PSG. V kratkem naj bi novi trener Tottenhama postal Ange Postecoglou.

Karim Benzema Real Madrid
Sportal Benzema presenetil Ancelottija, podpisal bo za savdski klub

Lionel Messi se je v soboto poslovil od PSG-ja. Čeprav ga z neverjetnimi stotinami milijonov vabijo v Savdsko Arabijo, pa si argentinski mojster okroglega usnja želi nazaj v Barcelono, za katero je igral od mladinskih vrst pa vse do leta 2021. Odšel je predvsem zaradi finančnih težav katalonskega kluba. V ponedeljek so njegovega očeta in agenta Jorgeja Messija opazili na sestanku s predsednikom kluba Joanom Laporto.

Jorge Messi na sestanku z Joanom Laporto:

"Leo si želi vrniti v Barcelono in tudi jaz bi ga rad spet videl v Barceloni," je po sestanku z Laporto povedal Jorge Messi. "Barca je zagotovo ena od možnosti." Kot piše dobro obveščeni novinar Fabrizio Romano, Barcelona uradne ponudbe za Messija sicer še ni dala. Obe strani naj bi si vzeli nekaj ur za premislek. 

Lionel Messi
Sportal Messi se je od Pariza poslovil s porazom, Mbappe kralj strelcev

Dve okrepitvi za PSG

Marco Asensio | Foto: Reuters Marco Asensio Foto: Reuters Manuel Ugarte (Sporting) in Marco Asensio (Real Madrid) sta v ponedeljek že prispela v Pariz, kjer naj bi po zdravniškem pregledu podpisala s francoskim prvakom. PSG naj bi za Ugarteja Sportingu odšel 60 milijonov evrov. Urugvajski obrambno naravnani vezist ima na mizi pogodbo do leta 2028. Bolj napadalno naravnani španski vezist Asensio, ki se je že poslovil od Reala, pa naj bi podpisal do junija 2027.

Šeško lahko dobi konkurenco v napadu Leipziga

Ob Benjaminu Šešku naj bi v RB Leipzig prišel tudi 23-letni belgijski napadalec Lois Openda, ki je v pravkar končani sezoni ligue 1 za drugouvrščeni Lens zabil 21 golov (38 tekem). Kot piše nemški Bild, se je nogometaš sam že dogovoril o honorarju, kluba pa se za prestop še pogovarjata. Openda sicer želijo tudi nekateri italijanski klubi. 

Mac Allister v Liverpool?

Dolgoletni nogometaš Liverpoola James Milner bo odslej igral za Brighton. Podpisal bo kot prosti igralec. V obratno smer pa naj bi prestopil Alexis Mac Allister, eden od članov zlate argentinske reprezentance. Brighton naj bi zanj zahteval 50 milijonov evrov. Zdravniški pregled naj bi se zgodil najpozneje v torek.

Postecoglou na pragu prevzema Tottenhama

Ange Postecoglou | Foto: AP / Guliverimage Ange Postecoglou Foto: AP / Guliverimage Novi trener Tottenhama bo Ange Postecoglou. V ponedeljek popoldne je sklenil dogovor z londonskim klubom. Zdaj se morajo dogovoriti samo še s Celticom o odškodnini. Sam se je v nedeljo še izogibal vprašanjem o svoji prihodnosti. Celtic je na Škotskem popeljal do trojčka lovorik. Po finalu škotskega pokala je v Grčiji rojeni nekdanji selektor Avstralije dejal: "Pričakujem, da bom v tem trenutku užival od naslednjih 24 do 48 ur, preden me nekdo odvleče stran. Resnica je taka, da so v tej slačilnici verjetno igralci, ki jih naslednje leto ne bo več. Takšna je narava nogometa."

Postecoglou je osvojil pet domačih trofej, vključno z zaporednimi naslovi prvaka, odkar je leta 2021 prišel v Celtic iz japonske Yokohame Marinos. Zdaj se bo pridružil Tottenhamu, ki bo končno imenoval stalnega naslednika Antonia Conteja, ki je 26. marca sporazumno odšel. Tottenham je minulo sezono zasedel osmo mesto v domačem prvenstvu.

Lionel Messi Savdska Arabija
Sportal Diši po norem rekordu, Messiju obljubljajo več kot milijardo evrov zaslužka!
Real prvak Karim Benzema
Sportal Po Messiju, Ibrahimoviću, Šešku ... odhaja tudi Benzema
Ne spreglejte