Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Gorica NK Triglav NK Zavrč NK Krka

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Zavrč je ujel Maribor, je Čačiću odklenkalo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Maribor je v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubil v Kopru in še četrto tekmo zapored ostal brez zmage. Zavrč, ki ima resda odigrano tekmo več, je prvake ujel na vrhu lestvice.

Maribor na zmago čaka že štiri tekme. Zadnja dva tedna sta bila za prvaka klavrna. Najprej so v Evropi pričakovano izgubili pred domačimi navijači proti ruskemu Rubinu Kazanu (2:5), potem so doživeli šok v Zavrču (poraz z 0:1), med tednom pred domačimi navijači proti velenjskemu Rudarju le remizirali, zdaj pa izgubili še v Kopru. Trenerju vijoličastih Anteju Čačiću se v zadnjem času močno trese trenerske stolček in veliko vprašanje je, če bo na naslednji tekmi, ko ga v ligi Europa čaka gostovanje pri Wiganu, sploh še na klopi najbolj uspešnega slovenskega kluba.

Po kar petih zaporednih prvenstvenih porazih je na klopi Krke Borivoja Lučića nasledil Sandi Bracovič in zdi se, da se je trenerska menjava Novomeščanom obrestovala. Potem ko so sredi tedna premagali Gorico, so zdaj na kolena spravili še Olimpijo in prekinili niz dveh zaporednih zmag Ljubljančanov. Za tri točke je v prvem polčasu zadel izkušeni vezist Jaka Ihbeisheh.

Mariborčane je na vrhu lestvice z istim številom točk ujel novinec Zavrč, ki ima dve tekmi več, je po spodrsljaju v Celju spet zmagal, tokrat je bil boljši od Triglava, ki ostaja prikovan na zadnje mesto, saj je do zdaj osvojil le štiri točke. Za predzadnjo Krko zaostaja že za šest točk.

Po dveh zaporednih zmagah so Domžale v tekmi, ki ste jo lahko spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV, remizirale proti Gorici, ki se bori za najvišja mesta. Gostje bi lahko tudi zmagali, a je v drugem polčasu domači vratar Nejc Vidmar ubranil strel najboljšega strelca lige Massima Code z enajstih metrov.

Rudar je doma premagal Celje. Edini gol v Velenju je v zaključku tekme zabil Ivan Firer, ki je v polno meril tudi v sredo proti Mariboru.

Maribor pogreša zmago že tri tekme zapored. V soboto zvečer bo gostoval pod žarometi na Bonifiki, ki želi vrniti milo za drago za visok poraz v Ljudskem vrtu na začetku sezone. Koprčani so še jezni na sojenje v Stožicah, kjer so izgubili z Olimpijo. Drugouvrščeni palček Prve lige Telekom Slovenije se bo pomeril z zadnjeuvrščenim Triglavom, ki mu že gori pod nogami.

Ne spreglejte