Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 2. 2020,
2.05

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,75

Natisni članek

Tottenham Manchester United Edinson Cavani Barcelona zimski prestopni rok

Sobota, 1. 2. 2020, 2.05

4 leta, 2 meseca

Zadnji dan zimskega nogometnega prestopnega roka

Januarska nakupovalna mrzlica, v kateri so imeli pogosto besedo tudi Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,75
Bruno Fernandes | Rekorder letošnje zime je postal Portugalec Bruno Fernandes, za katerega je Manchester United lizbonskemu Sportingu odštel 55 milijonov evrov, prestop pa utegne, če bodo izpolnjeni vsi pogoji, v prihodnosti doseči številko vrtoglavih 80 milijonov evrov. | Foto Reuters

Rekorder letošnje zime je postal Portugalec Bruno Fernandes, za katerega je Manchester United lizbonskemu Sportingu odštel 55 milijonov evrov, prestop pa utegne, če bodo izpolnjeni vsi pogoji, v prihodnosti doseči številko vrtoglavih 80 milijonov evrov.

Foto: Reuters

Konec je. Opolnoči je padel zastor nad dogajanjem na zimski nogometni tržnici, ki je bila za slovenske nogometaše pestra, kot že dolgo ni bila. Klubske delodajalce je zamenjalo kar nekaj varovancev selektorja Matjaža Keka. Kaj pa se je dogajalo drugod po svetu?

02:04

Jan Mlakar zamenjal klub

01:58

Man Utd pripeljal napadalca

23:56

Zastor je padel

23:33

Salzburg kupil najstnika

23:28

Elsner praznih rok?

22:55

Še ena ura ...

22:04

Balkanca v Bruslju

21:58

Milan pripeljal velikega upa

20:47

Suso v Sevillo

20:46

Florenzi v Valencio

20:41

Okrepila se je tudi Mura

20:19

Konec tudi v Italiji

19:28

Nzonzi v Francijo

19:16

Velik ulov Borussie Dortmund!

18:21

V Nemčiji je konec

17:41

Turki nagajajo Zajcu

17:33

Olimpija ostala brez Kidriča

16:56

O Črnigojevi usodi danes

16:06

Zakaj ne bo Cavanija

15:12

Hertha kupila Brazilca

14:53

Giroud ostaja pri Chelseaju

13:37

Oblak spet z Belgijcem

13:04

Barcelona kupila Portugalca

12:02

Arsenal pripeljal Portugalca

11:36

Francoz in Hrvat pri Iličiću

09:57

Mujan v Turčijo

08:41

Četrtkov rekorder Poljak

  • 02:04

    Jan Mlakar zamenjal klub

    Konec je, lahko noč! Na Otoku je v poznih urah prišlo tudi do prestopa slovenskega nogometaša. Slovenski napadalec Jan Mlakar se v jesenskem delu kot posojen napadalec Brighton & Hove Albion na delu pri QPR ni naigral. Spomladi bo skušal tekmovalno formo ujeti pri Wiganu, ki prav tako tekmuje v drugem kakovostnem angleškem razredu. Klub, s katerim se je pred leti v skupinskem delu lige Europa pomeril Maribor, nekdanji klub mladega Ljubljančana, je ob zaključku prestopnega roka v svoje vrste pripeljal številne novince.

    Najverjetneje zaradi pozne ure jim jo je na socialnih omrežjih zagodel tiskarski škrat, saj je slovenskega legionarja na Twitterju preimenoval v Jana Mlakerja oziroma Jana Malkerja. Mlakar bo član Wigana do konca sezone. Njegovemu novemu delodajalcu ne gre najboljše, saj je po 29 krogih na 22. mestu in mu grozi izpad.

  • 01:58

    Man Utd pripeljal napadalca

    Vendarle še ni konec. Pozno v noč je Manchester United obvestil javnost, kako je sklenil dogovor s kitajskim klubom Shanghai Shenhua in v svoje vrste pripeljal Odiona Ighala. Kitajski klub bo 30-letnega napadalca iz Nigerija posodil rdečim vragom do konca sezone, s tem pa se je Unitedu uresničila želja, saj je želel pripeljati okrepitev v konici napada, ki bi nadomestila odsotnost poškodovanega angleškega reprezentanta Marcusa Rashforda.

    Ighalo je izkušen napadalec z izkušnjami iz norveškega (Lyn), italijanskega (Udinese, Cesena), španskega (Granada) in angleškega nogometa (Watford). Leta 2017 se je odpravil na Kitajsko, kjer je sprva igral za Changchun Yatai, ki ga je leto poprej vodil nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, nato pa se je Afričan lani preselil v Šanghaj.

  • 23:56

    Zastor je padel

    Konec je! Ura je odbila polnoč, januarska nogometna tržnica se je po večini držav (ne pa tudi v Sloveniji!) končala. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Lahko, da bo kak prestop uradno potrjen šele v naslednjih urah, a papirji so morali biti urejeni do predvidenega roka. Za nami je pester dan, ki sicer ni prinesel kakšnega bombastičnega prestopa in niti ne kakšne menjave klubskega okolja katerega od slovenskih reprezentantov, a vseeno … Upamo, da ste v naši družbi uživali. Lahko noč!

  • 23:33

    Salzburg kupil najstnika

    RB Salzburg je pozimi sijajno unovčil spektakularne nastope v prvem delu sezone in od prodaj svojih nogometašev zaslužil prek 40 milijonov evrov. Največ je seveda iztržil za komajda 19-letnega norveškega napadalca Erlinga Haalanda, ki je medtem že ekspresno hitro navdušil pri Borussii Dortmund, ta je zanj plačala 20 milijonov evrov. Zdaj so se avstrijski prvaki odločili, da del zaslužka investirajo v prihodnost in na zadnji dan prestopnega roka izpeljali edini zimski nakup. Za komaj 19-letnega švicarskega reprezentanta nigerijskih korenin Noaha Okaforja so odšteli 11,2 milijona evrov, v roke pa dobili najstnika, ki je kljub mladosti za Basel na članski ravni zbral že več kot 50 nastopov in je eden bolj nadarjenih nogometašev v Evropi ta hip.

  • 23:28

    Elsner praznih rok?

    Luka Elsner, slovenski trener, ki mu že pošteno gori pod nogama pri francoskem prvoligašu Amiensu, s katerim na novo prvenstveno zmago čaka že tri mesece, je bil blizu odmevnega nakupa. Hotel je pripeljati kenijskega vezista Tottenhama Victorja Wanyamo, ki je bil bojda že dogovorjen za prestop s Francozi, a so nato Londončani začeli komplicirati in obema je zmanjkalo časa. Obstaja pa še upanje za slovenskega trenerja, kot poročajo nekateri otoški in tudi francoski mediji. Lahko se zgodi, da bo 28-letni vezist prekinil pogodbo s Tottenhamom in potem v Amiens prišel kot prost igralec. Bomo videli …

  • 22:55

    Še ena ura ...

    V Italiji in v Nemčiji je že vsega konec (čeprav je res, da lahko kakega izmed nakupov tamkajšnji klubi še naznanijo naknandno), medtem ko je v Angliji, Španiji in Franciji na voljo še ena ura. Telefoni zvonijo, faksi brnijo ... V marsikaterem nogometnem klubu po svetu je v teh minutah zelo, zelo pestro.

  • 22:04

    Balkanca v Bruslju

    No, zdaj pa je jasno, zakaj so se pri Anderlechtu "odrekli" velikemu belgijskemu upu Alexisu Saelemaekersu, ki so ga poslali v Milano. V ozadju so namreč že imeli nogometaša, ki ga bo nasledil. Ne enega, ampak kar dva. V Bruselj je do konca sezone kot posojen nogometaš Eintrachta Frankfurta prišel veliki up srbskega nogometa, 20-letni napadalec Dejan Joveljić. Še veliko bolj zveneče je ime drugega nogometaša, ki je danes postal član Anderlechta. Pogodbo je do konca sezone podpisal Hrvat Marko Pjaca, za katerega je Juventus pred štirimi leti zagrebškemu Dinamu odštel kar 23 milijonov evrov. Tudi ta 24-letni krilni napadalec je v Anderlecht prišel do konca sezone s statusom posojenega igralca.

  • 21:58

    Milan pripeljal velikega upa

    Milan je naznanil prihod zelo nadarjenega belgijskega krilnega vezista Alexisa Saelemaekersa, ki k sedemkratnim evropskim prvakom prihaja do konca sezone kot posojen nogometaš Anderlechta. Po koncu sezone bodo imeli Milančani možnost odkupa.

  • 20:47

    Suso v Sevillo

    Italijanski prvoligaš Milan je potrdil, da je španskega nogometaša Susa posodil Sevilli, ki ga lahko tudi odkupi. Posoja 26-letnega Susa bo trajala 18 mesecev, potem pa ga bo Lahko andaluzijski klub odkupil za 22 milijonov evrov oziroma ga bo moral, če se bo Sevilla uvrstila v ligo prvakov. Suso se je sicer Milanu pridružil januarja 2015 iz Liverpoola, vmes je bil na kratko posojen Genoi. Za rdeče-črne je odigral 153 tekem in dosegel 24 zadetkov.

  • 20:46

    Florenzi v Valencio

    Španski prvoligaš Valencia je potrdil, da si je od italijanske Rome do konca sezone izposodil kapetana rimskega kluba Alessandra Florenzija. Osemindvajsetletni Florenzi je v tej sezoni izgubil mesto v prvi postavi Rome, njegovo mesto na desni strani obrambe je zasedel Leonardo Spinazzola. V Italiji so mediji sprva poročali, da bi Florenzi v Valencio prestopil za 20 milijonov evrov, a sta se kluba zdaj dogovorila za posojo.

  • 20:41

    Okrepila se je tudi Mura

    Iz vrst slovenskega prvoligaša Mure, ki je polfinalistka pokalnega tekmovanja, so sporočili, da so podpisali triletno pogodbo s hrvaškim napadalcem Andrijo Filipovićem, ki se v Slovenijo vrača po vsega pol leta, kolikor je prebil na Nizozemskem kot član tamkajšnjega drugoligaša NEC Brede. V Sloveniji je pred tem igral za Gorico. Več o tem ...

  • 20:19

    Konec tudi v Italiji

    Ob 20. uri je bilo konec zimske nogometne tržnice tudi v Italiji. Lahko, da bo kakšen prestop še naznanjen, a dogovorjen je moral biti do 19. ure, 59 minut in 59 sekund. Največji prestop je uspel Juventusu, ki je za 35 milijonov evrov od Atalante kupil komaj 19-letnega makedonskega krilnega napadalca Dejana Kulevskega in ga do konca sezone posodil nazaj v Parmo, za katero je v prvi polovici sezone, takrat še kot član Atalante, kot posojen že igral.

  • 19:28

    Nzonzi v Francijo

    Kar se je napovedovalo, je zdaj postalo uradno. Izkušeni francoski vezist Rome Steven Nzonzi, za katero pa je igral samo eno leto, potem pa bil v prvi polovici te sezone posojen v Galatasary, se seli v svojo domovino. Okrepil je francoskega prvoligaša Rennes, ki bo imel ob koncu sezone priložnost, da odkupi njegovo pogodbo z Rimljani, ki traja do junija 2022.

  • 19:16

    Velik ulov Borussie Dortmund!

    No, pa smo dobili potrditev enega od prestopov, ki se je v Nemčiji zgodil pred 18. uro, a so ga obelodanili šele zdaj. Emre Can, nemški vezist (in reprezentant) turških korenin, ki je nazadnje igral v Juventusu, pred tem pa bil član Liverpoola, zapušča Torino in se kot posojen nogometaš do konca sezone seli v Borussio Dortmund, ki ga bo lahko takrat odkupila za 30 milijonov evrov. Ta 26-letni vezist se v Nemčijo vrača po šestih letih, ko je leta 2014 iz Bayerja Leverkusna za 12 milijonov evrov odšel na Anfield. Juventus, h kateremu je prišel brez odškodnine, zapušča po letu in pol, 45 nastopih in štirih zadetkih.

  • 18:21

    V Nemčiji je konec

    Ob 18. uri je bilo konec zimske nogometne tržnice v Nemčiji. Lahko, da bo kakšen prestop še naznanjen, a dogovorjen je moral biti do 17 ure, 59 minut in 59 sekund. V Nemčiji je bilo ta mesec zelo zanimivo, z naskokom največ pa so presenetljivo zapravili v Berlinu. Tamkajšnja Hertha, ki je šele na 13. mestu prvenstvene razpredelnice, je namreč porabila kar 78 milijonov evrov in poskrbela za nemški rekord. Toliko v Nemčiji januarja namreč ni porabil še nihče. Prejšnji rekord Wolfsburga, ki je leta 2015 za okrepitve zapravil 35 milijonov evrov, so Berlinčani več kot podvojili.

    Koga so kupili? Za poljskega napadalca Krzysztofa Piatka so Milanu odšteli 27 milijonov evrov, Lyonu so za francoskega vezista Lucasa Tousarta nakazali dva milijona evrov manj, za 15 milijonov evrov so iz RB Leipziga pripeljali še brazilskega napadalca Matheusa Cunho in 11 milijonov plačali Stuttgartu za argentinskega vezista Santiaga Ascacibarja.

    Ne samo nemški rekord, pri Herthi so nepričakovano poskrbeli tudi za to, da so trenutno letos pozimi zapravili največ med vsemi klubi na svetu!

  • 17:41

    Turki nagajajo Zajcu

    No, aktualen pa je še en morebitni prestop slovenskega reprezentanta. Za Miho Zajca, ki je pred natanko enim letom iz Empolija prestopil v Fenerbahče za 3,5 milijona evrov, se zanima italijanski prvoligaš Brescia. Italijani, pri katerih si kruh služi tudi kontroverzni Mario Balotelli, naj bi bili zelo zainteresirani za usluge slovenskega vezista, a naj bi Turki zanj zahtevali preveč. Želijo namreč toliko, kolikor so januarja 2019 plačali zanj.

  • 17:33

    Olimpija ostala brez Kidriča

    Olimpija bo spomladi igral brez napadalca Roka Kidriča. Ta bo do konca sezone igral pri turškem drugoligašu Bolusporju, pri katerem so tudi potrdili prihod visokoraslega strelca.

    Štiriindvajsetletni Kidrič, ki v višino meri 196 centimetrov, je jeseni za Olimpijo odigral sedem ligaških in eno pokalno tekmo. Med strelce se ni vpisal.

    Olimpija sicer po 20 krogih vodi na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, ima štiri točke prednosti pred Aluminijem in Mariborom.

    Boluspor je na predzadnjem mestu turške drugoligaške konkurence.

  • 16:56

    O Črnigojevi usodi danes

    Roman Bezjak in Denis Popović, dva od varovancev Matjaža Keka, sta pred kratkim prekinila pogodbi s svojima kluboma (Apoel Nikozija in Zürich), zdaj pa se lahko zgodi, da bo svoj klub zapustil še en slovenski reprezentant, ki igra v Švici. Domen Črnigoj naj bi bil blizu prestopa v Italijo (povezujejo ga z drugoligašema Chievom in Livornom), kar so priznali tudi v njegovem Luganu. "Danes bo znano, ali bom jutri lahko računal ali ne," je dan pred sobotno prvenstveno tekmo s Xamaxom priznal trener Lugana Maurizio Jacobacci.

  • 16:06

    Zakaj ne bo Cavanija

    Zdaj je že več ali manj jasno, da iz prestopa Edinsona Cavanija iz PSG v Atletico Madrid ne bo nič. Urugvajec, ki spada med najboljše napadalce na svetu zadnjega desetletja, je bil s klubom Jana Oblaka bojda že dogovorjen, dogovorjena sta bila za odškodnino v višini 15 milijonov evrov tudi kluba, zdaj pa španski športni dnevnik AS poroča o tem, zakaj do prestopa ni prišlo. Prestop naj bi v vodo padel zaradi menedžerjev, ki so sodelovali pri prestopu in zahtevali tako visoko provizijo, da bi bil posel za Atletico še enkrat dražji. Madridčani, ki imajo v tej sezoni kar nekaj težav z učinkovitostjo (v prvenstvu so na 21 tekmah dosegli le 22 golov), so se očitno odločili, da je to preveč.

  • 15:12

    Hertha kupila Brazilca

    Do večjega prestopa je prišlo tudi v Nemčiji. Berlinska Hertha, ki je v četrtek kupila Poljaka Krzysztofa Piateka, je zadnji dan prestopnega roka v svoje vrste pripeljala še Brazilca Matheusa Cunhaja. Zvezni igralec iz domovine sambe prihaja v Berlin iz RB Leipziga, Hertha pa je zanj rdečim bikom odštela 15 milijonov evrov.

  • 14:53

    Giroud ostaja pri Chelseaju

    Govorice, da bi lahko Francoz Olivier Giroud zadnji dan prestopnega roka zamenjal klub, so izgubile na vrednosti po novinarski konferenci Franka Lamparda. Trener modrih je pojasnil, da bo Giroud ostal na Stamford Bridgu, hkrati pa je dal vedeti, da v London ne bosta prišla ne Belgijec Dries Mertens (omenjala se je možnost posoje Napolija), ne Urugvajec Edinson Cavani, ki bo najverjetneje ostal na Parku princev.

    Trenerja najboljših angleških klubov, Nemec Jürgen Klopp (Liverpool) in Španec Josep Guardiola (Manchester City), sta dala vedeti, da njuna kluba tik pred zdajci ne bosta spreminjala igralskega kadra.

  • 13:59

    Bale trenira z Realom

    Od vrnitve Garetha Bala k Tottenhamu ne bo kot kaže nič. Valižan se je danes udeležil treninga madridskega Reala, trener Zinedine Zidane pa zagotavlja, da želi še naprej računati na njegove usluge.

    Beli baletniki se pripravljajo na sobotni spektakel, ko se bodo v derbiju španskega prvenstva udarili z mestnim tekmecem Atleticom.

  • 13:37

    Oblak spet z Belgijcem

    Belgijski reprezentant Yannick Ferreira-Carrasco se vrača v Madrid k Atleticu, to je zdaj tudi uradno. Do konca sezone bo igral kot posojen nogometaš kitajskega Daliana za rdeče-bele.

    Tako si bo ponovno delil slačilnico z Janom Oblakom, trener Diego Simeone pa bo skušal s prihodom Belgijca popraviti učinkovitost v napadu, ki v tej sezoni močno peša.

    Yannick Carrasco Atletico
    Sportal Atletico se je okrepil s starim znancem
  • 13:04

    Barcelona kupila Portugalca

    Zdaj je tudi uradno. Barcelona je za 31 milijonov evrov kupila 20-letnega Portugalca Francisca Trincaa, ki pa bo prišel v Katalonijo šele po koncu sezone. Član Barcelone bo postal 1. julija 2020, pred tem pa še naprej branil barve Brage.

    Barcelona je prepričana, da bi lahko Trincao postal eden izmed osrednjih nosilcev igre pri katalonskem velikanu, hkrati pa bi lahko v konici napada nasledil Urugvajlca Luisa Suareza. Z mladim reprezentantom, ki ga v portugalskih medijih že naslavljajo z "novim Ronaldom", je sklenila petletno zvestobo, njegova odkupna klavzula pa bo znašala kar 500 milijonov evrov!

    Francisco Trincao
    Sportal Barcelona odštela 31 milijonov evrov za Portugalca
  • 12:17

    Nzonzi v Francijo?

    Občasni francoski reprezentant Steven Nzonzi se je poslovil od Galatasarayja, kjer je nastopal kot posojen nogometaš Rome. Danes bi se lahko odpravil v Francijo, kjer se zanj zanima Rennes. Tako bi ga lahko v kratkem čakala nova posoja.

  • 12:02

    Arsenal pripeljal Portugalca

    Arsenal predstavlja novega zimskega novinca. Portugalec Cedric Soares bo spomladi igral na stadionu Emirates kot posojeni nogometaš Southamptona. 28-letni desni bočni branilec je od leta 2015 na Otoku za svetnike zbral 120 nastopov, lani pa je bil za kratek čas posojen milanskemu Interju.

    Nogometni otrok Sportinga iz Lizbone je za portugalsko reprezentanco vknjižil 33 nastopov, po koncu sezone pa mu bo pogodba s Southamptonom potekla. Topničarji so pred dnevi že predstavili prvo zimsko okrepitev v obrambi, španskega branilca Pabla Marija, ki je prišel iz Flamenga.

  • 11:55

    West Ham odpira denarnico

    V Londonu je vse pripravljeno za kupčijo med West Ham United in Hull Cityjem. Tigre zapušča 23-letni Anglež Jarrod Bowen, ki je v tej sezoni v tekmovanju Championship dosegel že 16 zadetkov. Po opravljenem zdravstvenem pregledu ga čaka podpis pogodbe za Londončane, ki bodo zanj odšteli okrog 25 milijonov evrov. Za Bowna se je zanimal tudi Crystal Palace.

  • 11:41

    Hagi na Škotskem

    Škotski velikan Glasgow Rangers se je okrepil z 21-letnim romunskim reprezentantom Ianisom Hagijem. Sin slovitega zvezdnika romunskega in svetovnega nogometa Gheorgheja Hagija bo do po konca sezone igral na Škotskem kot posojen nogometaš belgijskega prvaka Genka, nato pa ga lahko Rangers odkupijo. ''V veliko čast mi bo igrati za tako velik klub z bogato zgodovino,'' je povedal mladi Romun, ki se je pred Belgijo mudil v Italiji in se dokazoval pri Fiorentini. Zdaj ga bo vodil Steven Gerrard.

  • 11:36

    Francoz in Hrvat pri Iličiću

    Atalanta je uradno sklenila dogovor s 25-letnim zveznim igralcem Adrienom Tamezejem, ki je jeseni nastopal v francoskem prvenstvu v dresu Nice.

    Francoz je za Nico odigral 85 tekem, do konca sezone pa bo v serie A za Atalanto nastopal kot posojen igralec francoskega kluba, nato pa ga bo lahko moštvo iz Bergama, za katerega blesti Josip Iličić, odkupilo za 8 milijonov evrov.

    Atalanta, ki je v serie A na visokem petem mestu, pripravlja pa se tudi za nastop v osmini finala lige prvakov, je v zadnjih dneh prestopnega roka okrepila svoje vrste tudi z mladim Hrvatom Boškom Šutalom, za katerega je Osijeku plačala pet milijonov evrov.

  • 10:49

    Bale pri Tottenhamu?

    Tottenham želi okrepiti napad, Jose Mourinho pa razmišlja o tem, da bi se v London vrnil Gareth Bale. Hitronogi Valižan je velika želja Tottenhama, kjer je pred leti že blestel. Angleški časnik The Times poroča o tem, kako bi lahko pogovori Tottenhama s predsednikom belih baletnikov Florentinom Perezom obrodili sadove. 30-letni Otočan je v tej sezoni za Real v prvenstvu zbral le devet nastopov in dosegel dva zadetka. Za Real igra že sedem let, pred tem je bil najboljši igralec Tottenhama.

    Gareth Bale Zinedine Zidane | Foto: Reuters Foto: Reuters

    S trenerjem Zinedinom Zidanom nista v najboljših odnosih, a razmišljanje Francoza na današnji novinarski konferenci ni navdušilo navijačev Tottenhama, saj je strateg Reala dejal: ''Gareth je z nami. Računam nanj in ne razmišljam o možnosti njegovega odhoda.''

     

  • 10:36

    Atletico odpira vrata Belgijcu

    Španski klubski velikan, pri katerem navdušuje Jan Oblak, želi osvežiti moštvo. Namesto Edinsona Cavanija, ki se je napovedoval kot novi napadalec rdeče-belih, a nato Atletico in PSG nista našla skupnega jezika, bi lahko prispel 26-letni Yannick Ferreira-Carrasco. Belgijski reprezentant bi se tako vrnil v špansko prestolnico, saj je pred selitvijo na Kitajsko že nosil dres Atletica. Zdaj igra na Kitajskem (Dalian), kjer je na 50 tekmah prispeval 24 zadetkov in 12 podaj za gol.

    Yannick Carrasco Atletico | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

    Lani je za reprezentanco odigral sedem tekem, z Dalianom pa ga veže pogodba do leta 2022, tako da bi moral Atletico seči v žep. Omenja se možnost, da bi spomladi zaigral za Atletico kot posojen nogometaš Daliana. Za Belgijca, ki je zadel v polno za Atletico v finalu lige prvakov, se zanima tudi Crystal Palace.

  • 10:17

    Preobrat. Cavani pri PSG?

    Urugvajski zvezdnik Edinson Cavani, ki je zaradi odličnih predstav napadalnega trojčka (Neymar, Kylian Mbappe in Mauro Icardi) obsojen na manjšo minutažo, tako da pogosto greje klop, je nameraval pozimi zamenjati klubsko okolje.

    Sodeč po zapisih v francoskem športnem časniku L'Equipe pa je po tem, ko je padla v vodo možnost selitve k Atleticu v Madrid, blizu odločitve, da ostane v Parizu. Ker mu konec sezone poteče pogodba s PSG, bi bil tako poleti zelo atraktiven za nove delodajalce, saj jim ne bi bilo potrebno plačati odškodnine.

  • 09:57

    Mujan v Turčijo

    Nogometni klub Domžale se poslavlja od 24-letnega Hrvata Tonćija Mujana, ki bo kariero nadaljeval pri turškem drugoligašu Ümraniyespor.

    Tonči Mujan | Foto: Matic Ritonja/Sportida Foto: Matic Ritonja/Sportida

    Po koncu sezone bodo imeli Turki možnost, da odkupijo pogodbo. Mujan je v 65 nastopih za Domžale prispeval pet zadetkov in osem podaj za gol.

    Tonči Mujan, NK Domžale
    Sportal Dalmatinec zapustil Domžale in odšel v Turčijo
  • 09:33

    Man Utd ne, morda Tottenham?

    Rdeči vragi so na svojem seznamu želja o novem napadalcu po poročanju Sky Sports prečrtali Williana Joseja. Real Sociedad ni sprejel možnosti, da bi Brazilec odigral spomladanski del na Old Traffordu kot posojen nogometaš španskega prvoligaša, nato pa se vrnil v la ligo.

    Je pa še vedno odprta možnost, da bi 28-letni Brazilec nadaljeval kariero na Otoku, saj se zanj zanima tudi Tottenham. Real Sociedad zanj zahteva okrog 30 milijonov evrov. Londončani za zdaj ponujajo polovico manj. United išče okrepitev zaradi poškodbe Marcusa Rashforda, Tottenham pa skuša najti zamenjavo za prav tako poškodovanega Harryja Kana.

  • 09:14

    Celar v Cremoneseju

    Danes bi lahko nov klub našlo tudi kar nekaj slovenskih legionarjev. Mladi slovenski biser Žan Celar, ki je v jesenskem delu igral za Cittadello kot posojen nogometaš Rome (10 nastopov in en zadetek v serie B), je tako v četrtek odprl novo poglavje v karieri.

    Zaradi vrnitve Francesca Stanca se je odločil za spremembo okolja. Nekdanji up Triglava in Maribora, za katerega so vijolice leta 2017 zaslužile milijon evrov, se bo do konca sezone dokazoval v dresu Cremoneseja.

  • 08:59

    Kaj bo storil Cavani?

    Zadnji dan prestopnega roka želijo svoje vrste, zlasti konkurenco v napadu, okrepiti Manchester United, Barcelona in Tottenham. Rdeči vragi iščejo novega napadalca, ki bi izboljšal učinkovitost v napadu. Eden izmed kandidatov je Willian Jose (Real Sociedad), za katerega se zanima tudi Tottenham. Brazilec je v tej sezoni v Španiji dosegel osem zadetkov. Omenjajo tudi Salomona Rondona iz Venezuele, ki nastopa na Kitajskem pri Dalianu.

    Edinson Cavani | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Poraja se vprašanje, ali bi se lahko na Old Trafford preselil Edinson Cavani. Dolgolasi Urugvajec, ki je zapostavljen pri PSG, se je v zadnjih mesecih odkrito spogledoval z mislijo, da bi nadaljeval kariero v Madridu pri Atleticu, a se mu želja, kot kaže, ne bo uresničila.

    Oblakovi delodajalci nočejo plačati Parižanom 30 milijonov evrov, ampak tretjino manj. Računajo tudi na možnost, da bo Cavani poleti na voljo zastonj, saj mu bo potekla pogodba s francoskim prvakom. Si pa rdeče-beli prizadevajo, da bi se zadnji dan prestopnega roka okrepili z Yannickom Carrascom, ki podobno kot Rondon igra v Dalianu.

  • 08:54

    Barcelona izbrala Portugalca

    Španski prvak Barcelona mrzlično išče novega napadalca, ki bi zapolnil vrzel v konici napada zaradi odsotnosti poškodovanega Luisa Suareza. Katalonci še iščejo pravega kandidata, po drugi strani pa lahko izbirajo med štirimi kandidati (Lionel Messi, Antoine Griezmann, Ansu Fati in Ousmane Dembele, ki se vrača po poškodbi stegenske mišice). Vseeno pa Barcelona razmišlja tudi dolgoročno o prihodnosti kluba.

    Francisco Trincao | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Po poročanju Recorda je pred sklenitvijo sodelovanja z 20-letnim upom portugalskega nogometa Franciscom Trincaom. Trenutno igra za Brago, Barcelona pa bo portugalskemu klubu zanj plačala kar 30 milijonov evrov. Trincao se bo Barceloni pridružil šele po koncu sezone in takrat sklenil petletno pogodbo, še naprej pa ostaja odprto vprašanje, ali bodo Katalonci danes na Camp Nou pripeljali še koga drugega. Trincao je sicer krilni napadalec in mladi portugalski reprezentant, v tej sezoni pa je dosegel tri zadetke. Barcelona ocenjuje, da bi ji lahko prišel še kako prav in v prihodnosti nadomestil Suareza.

  • 08:41

    Četrtkov rekorder Poljak

    Dobro jutro, prijatelji nogometa! Danes je pred nami zelo zanimiv dan, saj se bodo sklepali najrazličnejši nogometni posli. V četrtek je za najbolj donosen nakup obveljal odhod Krzysztofa Piateka iz Milana k berlinski Herthi. Nemci morajo rdeče-črnim odšteti 27 milijonov evrov.

    Le milijon manj bo prejel Genk od Sheffield Uniteda za Norvežana Sanderja Bergeja, španski napadalec Paco Alcacer pa se je iz Borussie Dortmund, kjer se je znašel na stranskem tiru po prihodu Erlinga Haalanda, preselil v domovino k Villarrealu (23 milijonov evrov). To je rekordni nakup rumene podmornice.

    Odmevala je tudi selitev Portugalca Daniela Podenceja, ki je Grčijo (Olympiakos Pirej) zamenjal za angleške zelenice, saj bo nadaljeval sezono pri Wolverhamptonu.

Sportal Portugalec se je že prikupil navijačem Uniteda

Za najdražji nakup letošnje zime so poskrbeli pri Manchester Unitedu, ki je iz lizbonskega Sportinga pripeljal portugalskega vezista Bruna Fernandesa in zanj odštel 55 milijonov evrov. Prav z lizbonskim klubom je povezan tudi najbolj odmeven nakup slovenskega nogometaša, ki se je zgodil januarja letos. Andraž Šporar je za šest milijonov evrov k Sportingu prišel iz Slovana Bratislave.

Andraž Šporar
Sportal Andraž Šporar, Sporting, lizbonski kaos in veliki čevlji, v katere je stopil

Nekdanji kapetan Olimpije pa ni edini reprezentant Matjaža Keka, ki je letos pozimi zamenjal klubskega delodajalca. Robert Berić se je iz Saint Etienna preselil v ZDA k ekipi Chicago Fire, ki nastopa v tamkajšnji MLS, Jasmin Kurtić je zamenjal delodajalca na Apeninskem polotoku in iz Spala odšel k Parmi, medtem ko sta Roman Bezjak in Denis Popović zapustila svoja dozdajšnja kluba, Apoel iz Nikozije in Zürich, a sta trenutno še brez kluba, ki ga bosta skušala najti v naslednjih dneh. Na zadnji dan zimskega prestopnega roka naj bi bila blizu selitve tudi Miha Zajc in Domen Črnigoj, oba sta se spogledovala z Italijo, a po zadnjih informacijah oba ostajata v Fenerbahčeju oziroma Luganu. V zadnjem hipu je novega delodajalca našel tudi Jan Mlakar. Preselil se je v Wigan.

Največji zapravljivci januarja 2020:

78.000.000 evrov – Hertha Berlin (Nemčija)
65.500.000 evrov – Napoli (Italija)
62.000.000 evrov – Monaco (Francija)
55.000.000 evrov – Manchester United (Anglija)
39.000.000 evrov – Espanyol (Španija)
….

Od preostalih nogometašev velja omeniti 35 milijonov evrov vreden nakup Juventusa, ki je toliko odštel Atalanti za 19-letnega Šveda makedonskih korenin Dejana Kulusevskega. Pet milijonov evrov manj je Real Madrid nakazal Flamengu za še enega najstnika, 18-letnega brazilskega ofenzivnega vezista Reiniera, četrto mesto letošnje zimske tržnice je pripadlo Tottenhamu, ki je 30 milijonov evrov plačal PSV Eindhovnu za 22-letnega krilnega nizozemskega napadalca Stevena Bergwijna, medtem ko je z 27 milijonov evrov vrednim nakupom presenetila berlinska Hertha, toliko je plačala Milanu za poljskega napadalca Krzysztofa Piatka.

Najdražji nakupi januarja 2020:

55.000.000 evrov – Bruno Fernandes (iz Sportinga Lizbone v Manchester United)
35.000.000 evrov – Dejan Kulusevski (iz Atalante v Juventus)
30.000.000 evrov – Reinier (iz Flamenga v Real Madrid)
30.000.000 evrov – Steven Bergwijn (iz PSV Eindhovna v Tottenham)
27.000.000 evrov – Krzysztof Piatek (iz Milana v Hertho Berlin)
...

Nasploh so Berlinčani z naskokom največje presenečenje letošnje tržnice. Klub, ki je trenutno šele na 13. mestu nemške lige, je namreč za januarske nakupe porabil kar 78 milijonov evrov, kar je največ od vseh evropskih klubov in tudi nemški zimski rekord.

Rekord zime? Še vedno je v lasti Barcelone in njenega nakupa Brazilca Philippeja Coutinha, za katerega so Katalonci Liverpoolu pred dvema letoma odšteli neverjetnih 145 milijonov evrov.

Najdražji januarski nakupi vseh časov:

145.000.000 evrov – Philippe Coutinho (iz Liverpoola v Barcelono, januar 2018)
84.650.000 evrov – Virgil van Dijk (iz Southamptona v Liverpool, januar 2018)
66.000.000 evrov – Diego Costa (iz Chelseaja v Atletico Madrid, januar 2018)
65.000.000 evrov – Aymeric Laporte (iz Athletic Bilbaa v Man City, januar 2018)
65.000.000 evrov – Christian Pulisic (iz Borussie Dortmund v Chelsea, januar 2019)
….

V Sloveniji še nekaj časa za kadrovanje

Od petih najmočnejših evropskih lig, ki jih redno spremljamo tudi na naših spletnih straneh, so na zadnji dan prestopnega roka 31. januarja s kadrovanjem kot prvi končali Nemci, in sicer ob 18. uri. Dve uri pozneje je zastor nad zimskim trgovanjem padel tudi v Italiji, opolnoči pa še v Angliji, Franciji in Španiji.

V Sloveniji bodo klubi lahko nakupovali oziroma kadrovali še nekaj časa. Zastor nad zimsko nogometno tržnico bo pri nas padel šele 15. februarja.

Ne spreglejte