Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 3. 2021,
16.27

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Euro U-21 slovenska nogometna reprezentanca do 21 let Igor Vekić Aljoša Matko Milenko Ačimović evropsko prvenstvu U21

Četrtek, 18. 3. 2021, 16.27

3 leta, 1 mesec

Mladi slovenski nogometaši začeli priprave na EP

Okrnjena zasedba začela priprave na vrhunec sezone: Velik izziv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Milenko Ačimović | Uvodnega zbora se je zaenkrat udeležilo devet nogometašev iz slovenske lige, ki so uspešno prestali testiranje na prisotnost novega koronavirusa. | Foto Guliverimage/AP

Uvodnega zbora se je zaenkrat udeležilo devet nogometašev iz slovenske lige, ki so uspešno prestali testiranje na prisotnost novega koronavirusa.

Foto: Guliverimage/AP

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je danes v Mariboru začela priprave na domače evropsko prvenstvo. Uvodnega zbora se je zaenkrat udeležilo devet nogometašev iz slovenske lige, ki so uspešno prestali testiranje na prisotnost novega koronavirusa. Preostali fantje bodo na zbor prišli postopoma, saj imajo še klubske obveznosti.

Sportal Vroča uvertura v spektakel leta. Zahović ostro nad Ačimovića.
Sportal Štajerski kapetan, ki je zaljubljen v Ljubljano. Ona pa vanj.

Med tistimi, ki so si že danes nadeli reprezentančno opremo, je bil tudi Aljoša Matko, ki blesti v dresu Maribora. "Danes smo se zbrali v okrnjeni zasedbi, saj čakamo še nekatere fante, da opravijo zadnje klubske obveznosti. Komaj čakamo, da začnemo in da že danes opravimo en dober trening," se veseli prvih izzivov Matko, ki se v pripravljalni bazi mlade slovenske reprezentance počuti domače.

"Zagotovo je dejstvo, da se pripravljamo in tudi igramo v Mariboru dodaten plus zame, saj poznam igrišče. Zame je to nekaj posebnega in upam, da bo to pomenilo tudi uspešne predstave na njem," razloži hitri napadalec, ki je prepričan da se Slovenija proti Španiji, Italiji in Češki ne bo samo branila, temveč bo iskala tudi svoje priložnosti za zadetek.

"Zagotovo je dejstvo, da se pripravljamo in tudi igramo v Mariboru dodaten plus zame, saj poznam igrišče. Zame je to nekaj posebnega in upam, da bo to pomenilo tudi uspešne predstave na njem," meni Aljoša Matko. | Foto: Sportida "Zagotovo je dejstvo, da se pripravljamo in tudi igramo v Mariboru dodaten plus zame, saj poznam igrišče. Zame je to nekaj posebnega in upam, da bo to pomenilo tudi uspešne predstave na njem," meni Aljoša Matko. Foto: Sportida

Milenko Ačimović
Sportal Ačimović na Euro brez Mlakarja, Španci brez dragulja Barcelone

Maksimalno izpolniti naloge selektorja

Atraktivni napadalci tekmecev, ki igrajo v najmočnejših ligah, predstavljajo izziv za Igorja Vekića. Vratar Brava se namreč želi kosati z najboljšimi.

"To je izziv, saj je potrebno pokazati svoje sposobnosti in znanje tudi proti najmočnejšim," pravi Vekić, ki bi se v Ljudskem vrtu rad postavil po robu Pedriju, a je bil ta vpoklican v člansko reprezentanco Španije.

"To je izziv, saj je potrebno pokazati svoje sposobnosti in znanje tudi proti najmočnejšim," pravi vratar Brava Igor Vekić. | Foto: Grega Valančič/Sportida "To je izziv, saj je potrebno pokazati svoje sposobnosti in znanje tudi proti najmočnejšim," pravi vratar Brava Igor Vekić. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tudi Vekić meni, da bi poznavanje terena lahko predstavljalo določen plus za Slovenijo na tekmah skupine B.

"Igralci iz slovenske lige dobro poznamo Ljudski vrt in celjsko Areno, saj redno igramo na teh prizoriščih ligaške tekme. Mislim, da moramo vsako tekmo jemati posebej. Moramo biti zbrani, predvsem pa maksimalno izpolniti naloge, ki nam jih bo naložil selektor," je še dejal Vekić, vesel priložnosti za dokazovanje na tako velikem turnirju.

Seznam slovenske reprezentance do 21 let:

Vratarji: Žan-Luk Leban (Everton, Anglija), Martin Turk (Parma, Italija), Igor Vekić (Bravo).

Branilci: David Brekalo (Bravo), Jan Gorenc (Mura), Žan Kolmanič (Austin, ZDA), Aljaž Ploj (Aluminij), Žan Rogelj (Swarovski Tirol, Avt), Sven Šoštarič Karić (Domžale), Dušan Stojinović, Žan Zaletel (oba Celje), Andraž Žinič (Domžale).

Zvezni igralci: Sandi Ogrinec (Bravo), Timi Max Elšnik (Olimpija), Tomi Horvat (Mura), Adam Gnezda Čerin (Rijeka, Hrvaška), Dejan Petrović (Rapid, Avstrija), Tamar Svetlin (Domžale).

Napadalci: Aljoša Matko (Maribor), Žan Celar (Cremonese, Italija), Žan Medved (Wisla Krakov, Poljska), Nik Prelec (Sampdoria, Italija), Dario Kolobarić (Domžale).

Slovenija Hrvaška Petrinja Nogomet
Sportal Slovenske legende zmagale v Petrinji, Čeferin v imenu Uefe izročil 50 tisoč evrov
Ne spreglejte