Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2024,
14.59

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

NK Mura incident navijači Viole NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 19. 2. 2024, 14.59

2 meseca, 1 teden

Viole zanikajo vpletenost v incident, poškodovan tudi 14-letni otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Mura Maribor | Navijaška skupina Viole se je ogradila od incidenta v Murski Soboti.  | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Navijaška skupina Viole se je ogradila od incidenta v Murski Soboti.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Po hudem incidentu na nedeljski tekmi prve lige med ekipama Mura in Maribor, kjer jo je skupilo pet igralcev Mure in kondicijski trener, po zadnjih podatkih policije pa tudi 14-letni pobiralec žog, so se na družbenih omrežjih v ponedeljek odzvale Viole, navijaška skupina NK Maribora, in zanikale svojo odgovornost za incident. V objavi na družbenem omrežju Facebook je skupina incident pripisala "neodgovornemu posamezniku" in se izrekla za "strogo nasprotnico uporabe pirotehničnih sredstev z učinkom poka". Dogodek na tekmi sta ostro obsodila tudi predsednik vlade Robert Golob in minister Matjaž Han, Inšpektorat za šport pa je že začel z inšpekcijskim postopkom.

Mura Maribor
Sportal "Huliganstvo ni navijaštvo, ampak navadno barbarstvo"

Na dogajanje so se odzvali v skupini organiziranih navijačev iz Maribora Viole, kjer so zatrdili, da so strogo proti uporabi pirotehničnih sredstev z učinkom poka. "Dokončno smo zavzeli stališče, da jih kot navijaška skupina tudi uradno ne uporabljamo, od leta 2017, ko je zaradi eksplozije delček stola zadel našega člana v oko. Od takrat naprej je takšne vrste pirotehnika med nami nezaželena in interno prepovedana," so zatrdili v objavi na Facebooku.

Kot so dodali, obžalujejo in strogo obsojajo dejanje posameznika na nedeljski tekmi. Ob tem pa je po njihovih besedah "izjemno nepošteno obsojati celotno navijaško skupino ali klub za incident, ki se je zgodil v nedeljo in ga je nedvomno storil le eden, neodgovoren posameznik".

"V primeru, da se izkaže, da je bil predmet vržen iz našega sektorja in v primeru identifikacije posameznika, bomo tudi primerno postopali, skladno z odločitvijo znotraj skupine," so še zapisali pri navijaški skupini.

Mura Maribor | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Dogajanje obsodila tudi Golob in Han

Dogajanje na nedeljski tekmi sta ostro obsodila tudi premier Robert Golob, ki je dejal, da huliganstvo in nasilje nimata kaj iskati v športu, in Matjaž Han, minister, pristojen za šport, ki je o tej temi že danes govoril z vodstvom Nogometne zveze Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije. Inšpektorat RS za šport je medtem v skladu s svojimi pristojnostmi po uradni dolžnosti že pričel z inšpekcijskim postopkom, v katerem bo preveril, ali je bila športna prireditev organizirana v skladu z zakonodajo o organizaciji športnih prireditev. Inšpektorat v tem postopku sodeluje tudi s policijo.

Preberite še:

Niko Kasalo
Sportal Najhuje jo je skupil Niko Kasalo #video
NZS, Nogometna zveza Slovenije
Sportal NZS ogorčena in pretresena, policija identificirala nekaj kršiteljev
Maribor
Sportal NK Maribor obžaluje in ostro obsoja incident

 

Ne spreglejte