Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2022,
13.00

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Max Verstappen Mercedes-AMG F1 Serena Williams Formula 1 Lewis Hamilton Arsenal Chelsea

Petek, 22. 4. 2022, 13.00

2 leti

Lewis Hamilton

Verstappen zbada navijača Arsenala Hamiltona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Lewis Hamilton Imola | Lewis Hamilton je v Imoli potrdil, da je del konzorcija, ki se poteguje za nakup Chelseaja. | Foto Reuters

Lewis Hamilton je v Imoli potrdil, da je del konzorcija, ki se poteguje za nakup Chelseaja.

Foto: Reuters

Lewis Hamilton je potrdil, da je pripravljen vložiti 12 milijonov evrov v nakup manjšinskega deleža v nogometnem klubu Chelsea. To je razlog, da ga je zbodel njegov največji tekmec v formuli 1 Max Verstappen. Hamilton je namreč navijač Arsenala.

Serena Williams
Sportal Williamsova in Hamilton bi svoj denar vložila v Chelsea

Četrtkovo razkritje angleškega Skya, da bosta nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Serena Williams in sedemkratni svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton vložila vsak po deset milijonov funtov (skoraj 12 milijonov evrov) kot del konzorcija milijonarja Martina Broughtona v morebiten nakup nogometnega kluba Chelsea, je vzbudilo nemalo presenečenja. Ne toliko zaradi Williamsove, ki ima s solastništvom klubov že nekaj izkušenj, med drugim je delničarka Miami Dolphins, temveč zaradi Hamiltonove odločitve, da bi se vključil v prav ta angleški klub. Dirkač formule 1 je namreč, pozor, navijač Arsenala. Arsenal in Chelsea pa sta velika rivala, navijači teh dveh klubov se ne marajo preveč.

Verstappen in Hamilton sta se lani do zadnje dirke borila za naslov svetovnega prvaka. | Foto: AP / Guliverimage Verstappen in Hamilton sta se lani do zadnje dirke borila za naslov svetovnega prvaka. Foto: AP / Guliverimage Hamiltona si je zaradi tega privoščil tudi njegov lanski tekmec za naslov svetovnega prvaka Max Verstappen. "Sam sem navijač PSV in ne bi nikoli kupil Ajaxa. Mislil sem, da je navijač Arsenala!? Če se navijač Arsenala odloči za kaj takega, je to zelo zanimivo. No, vsak lahko počne s svojim denarjem, kar hoče. Bomo videli, kaj se bo zgodilo." Nizozemski dirkač dodaja, da bi se sam takšnega projekta lotil na drugačen način. "Če bi jaz kupil nogometni klub, bi želel biti stoodstotni lastnik, da bi sam sprejemal odločitve. Ne bi imel samo manjšinskega deleža."

Konzorcij Broughton, ki vključuje tudi predsednika svetovne atletike in navijača Chelseaja lorda Sebastiana Coa, je ena od treh naložbenih skupin, ki se potegujejo za nakup Chelseaja za 2,5 milijarde funtov. Premierligaški klub deluje pod posebno licenco vlade Združenega kraljestva, odkar je bil lastnik Roman Abramovič sankcioniran zaradi domnevnih povezav z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom po invaziji na Ukrajino.

Lewis Hamilton Brazilija 2021
Sportal Hamilton bo prejel novo državljanstvo

Od šestega leta navijač Arsenala

"Nogometni navijač sem od malega. Nogomet sem igral od četrtega do 17. leta. Vedno sem bil del šolskih ekip," je na petkovi novinarski konferenci pred začetkom VN Emilije - Romanje v Imoli dejal Hamilton. In potrdil, da je res pripravljen vložiti denar v nakup Chelseaja. "V soseski smo igrali nogomet. Res sem se želel vključiti. Bil sem edini temnopolti. Vsak je navijal za drug klub. Sam sem pogosto menjal drese. Ko sem enkrat prišel domov, me je sestra udarila po rami, češ da moram navijati za Arsenal. Ko sem imel pet ali šest let, sem tako postal navijač Arsenala. Moj stric Terry pa je velik navijač Chelseaja. Z njim sem bil na veliko tekmah. Gledala sva Arsenal in Chelsea. Predvsem sem športni navdušenec. Nogomet je največji šport na svetu, Chelsea pa je eden največjih in najuspešnejših klubov na svetu. Ko sem slišal novico, da se prodaja, sem si rekel: 'To je priložnost, da postanem del nečesa takega.'"

Ferrari Imola
Sportal Ta konec tedna v kultni Imoli dve dirki in norija kot v Schumijevih časih
F1 New York Miami
Sportal S formulo 1 dirkal iz New Yorka v Miami #video
Ne spreglejte