SiolNET. Sportal Nogomet
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Petrinji dobrodelna tekma slovenskih in hrvaških nogometnih legend

0,04

termometer

NK Aluminij, NK Bravo, prva liga, nogometna žoga
Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin in predsednik hrvaške zveze Davor Šuker sta po potresu 29. decembra 2020 z epicentrom blizu Petrinje začela pogovore o pomoči na območju, močno poškodovanem zaradi potresnih sunkov. Na njuno pobudo bo v Petrinji 13. marca dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije.

Kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije, bo ob tej priložnosti krovna evropska nogometna organizacija izročila donacijo Rdečemu križu Hrvaške za pomoč območjem, ki so bila najhuje prizadeta v katastrofalnem potresu konec lanskega decembra.

"Globoko sočustvujem s prebivalci Hrvaške v teh težkih časih. Upamo, da bo ta podpora nogometnega sveta pripomogla lajšanju težav, ki jih je za sabo pustil ta grozni potres, in tako dodala k okrevanju Petrinje in okolice," je povedal predsednik Uefe Čeferin.

Donacijo bo prispevala tudi hrvaška zveza HNS, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, ki je bila poškodovana med potresom.

Nogometna zveza Slovenije se bo kot soorganizator dobrodelne nogometne tekme, s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu, pridružila z lastno donacijo sredstev v pomoč prizadetim v potresu.

"Spet smo lahko priča veliki solidarnosti znotraj evropske nogometne družine. Verjamem, da bo pomoč Uefe prišla na pravi naslov s pomočjo Rdečega križa ter da bo naša pomoč županijski zvezi olajšala vrnitev k nogometu v tem delu države. Prepričan sem, da je prav nogomet eden od najboljših načinov, da ljudem, še posebno otrokom, vrnemo na lica nasmeh. Zato naj bo tudi ta tekma znak vrnitve k običajnemu življenju, ki smo ga bili navajeni," je sporočil Šuker, tudi član Uefinega izvršnega odbora.

Dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije bo 13. marca ob 13. uri na stadionu Mladost v Petrinji.

Preberite še:

Samir Handanović Sportal Batman se vrača: dnevi slave Samirja Handanovića Simon Rožman Sportal Rožmanova Rijeka je v krizi Ronaldinho Sportal Tragičen konec tedna za Ronaldinha

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin