Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2024,
15.15

Osveženo pred

36 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

angleška nogometna reprezentanca Španska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Torek, 16. 7. 2024, 15.15

36 minut

Naj enajsterica na Euro 2024

V najboljši enajsterici prvenstva kar šest Špancev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Španija Anglija | Španija je v nedeljo četrtič osvojila evropsko nogometno prvenstvo. | Foto Reuters

Španija je v nedeljo četrtič osvojila evropsko nogometno prvenstvo.

Foto: Reuters

Uefa je sporočila najboljšo postavo v nedeljo končanega evropskega prvenstva v Nemčiji. Pričakovano je med enajsterico največ članov španske reprezentance, ki je tudi osvojila naslov prvaka, potem ko je v finalu z 2:1 ugnala Anglijo.

Španija Slavje Madrid 2024
Sportal Evropski prvaki prispeli v domovino, v Madridu veliko slavje #foto #video

Potem ko je Evropska nogometna zveza takoj po finalu objavila najboljšega igralca in najboljšega mladega igralca turnirja, to sta postala Španca Rodri in Lamine Yamal, je zdaj sporočila še najboljšo enajsterico. To je izbrala posebna ekipa Uefinih tehničnih opazovalcev, v kateri so bili nekdanji in sedanji igralci in trenerji.

Ta strokovna ekipa se je odločila za sistem 4-3-3 in vanj postavila vratarja Mika Maignana (Francija), branilce Kyla Walkerja (Anglija), Manuela Akanjija (Švica), Williama Salibo (Francija) in Marca Cucurello (Španija), veziste Daniela Olma (Španija), Rodrija (Španija) in Fabiana Ruiza (Španija) ter napadalce Lamina Yamala (Španija), Jamala Musialo (Nemčija) in Nica Williamsa (Španija).

V Uefini ekipi opazovalcev so sicer bili Aljoša Asanović (Hrvaška), Rafel Benitez (Španija), Frank de Boer (Nizozemska), Packie Bonner (Irska), Fabio Capello (Italija), Jean-Francois Domergue (Francija), Avram Grant (Izrael), Aitor Karanka (Španija), Ioan Lupescu (Romunija), David Moyes (Škotska), Michael O'Neill (Severna Irska) in Ole Gunnar Solskjaer (Norveška).

Uefa je ob tem izbrala tudi najlepši zadetek letošnjega evropskega prvenstva. Tega je za Španijo na polfinalni tekmi proti Franciji dosegel Lamine Yamal, ki mu je tako pripadel še en prestižen naziv. Drugo mesto je za gol s "škarjicami" s tekme proti Slovaški zasedel Anglež Jude Bellingham, tretje pa Švicar Xherdan Shaqiri za zadetek proti Škotski.

Na družabnih omrežjih najbolj in Yamal
Lamine Yamal | Foto: Reuters Lamine Yamal Foto: Reuters Španski najstnik Lamine Yamal, ki ga je Evropska nogometna zveza izbrala za najboljšega mladega igralca prvenstva, je prednjačil tudi na družbenih omrežjih. Med prvenstvom so videi 17-letnika na omrežju TikTok  zbrali več kot 170 milijonov ogledov, daleč več kot katerega koli drugega nogometaša v tem času. Med ekipami je bila na vrhu po ogledih Nemčija s 347 milijoni, Francija je sledila z 241 milijoni, Anglija je bila tretja s 184 milijoni, Španci pa so bili sedmi z 51 milijoni. Pri Tiktoku so pojasnili, da je bilo število ogledov objav, povezanih z EP 2024, blizu 3,5 milijarde.
Gareth Southgate
Sportal Anglija išče novega selektorja, Southgate ima dovolj
Španija Anglija
Sportal La Roja se je spet dotaknila neba, Angleži pa ...
Anglija Španija
Sportal Harry Kane: To nas bo še dolgo peklo
Alvaro Morata
Sportal Čustvena zahvala španskega kapetana, Iniesta in Bojan sta ga rešila trpljenja
Španija Prvak 2024
Sportal Španija spravila v solze Anglijo in postavila nov rekord
Ne spreglejte