Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2024,
21.36

Osveženo pred

6 ur, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Alvaro Morata Luis de la Fuente Euro 2024 Euro 2024 Španija

Ponedeljek, 15. 7. 2024, 21.36

6 ur, 45 minut

Španski nogometaši so doma

Evropski prvaki prispeli v domovino, v Madridu veliko slavje #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
Madrid, sprejem evropskih prvakov, Pedro Sanchez | Špansko nogometno reprezentanco je v Madridu pričakala ogromna množica navijačev. | Foto Guliverimage

Špansko nogometno reprezentanco je v Madridu pričakala ogromna množica navijačev.

Foto: Guliverimage

Evropski nogometni prvaki Španci so se vrnili v domovino. Okoli 15. ure so pristali v Madridu, pozneje opravili nekaj protokolarnih obveznosti, med katerimi je mešane odzive ob hladnem pozdravu pri premierju Pedru Sanchezu sprožil Dani Carvajal, zvečer pa z množico navijačev proslavili ob mestni hiši, na trgu Cibeles.

Alvaro Morata
Sportal Čustvena zahvala španskega kapetana, Iniesta in Bojan sta ga rešila trpljenja

Španska nogometna reprezentanca je dobrih 15 ur po osvojitvi četrtega naslova evropskih prvakov – za lovoriko je v nedeljo v Berlinu z 2:1 premagala Anglijo – prispela v domovino.

Na letališču Adolfo Suárez Madrid-Barajas je z letalom Iberia Airbus A321 "Delta del Llobregat" pristala po 15. uri. Med dragoceno prtljago je bil tudi pokal. Španci so prva reprezentanca s štirimi naslovi evropskih prvakov.

Varovanci Luisa De la Fuenteja so v Nemčiji zmagali na vseh sedmih tekmah. V zahtevni skupini so premagali Italijane, Hrvate in Albance, v osmini finala Gruzijo, v četrtfinalu gostitelje Nemce, v polfinalu Francoze, v finalu pa Angleže in še nasuli sol na rane ob dolgem čakanju Anglije na lovoriko.

španska nogometna reprezentanca, vrnitev v domovino | Foto: Reuters Foto: Reuters

Fotogalerija z letališča (foto: Reuters, Guliverimages):

Fotogalerija
1
 / 8

Sanchez: Hvala za najboljšo različico Španije

Španci so po vrnitvi najprej opravili protokolarne sprejeme. Med drugim jim je čestital premier Pedro Sanchez. "Čestitke našim prvakom. Čestitke vsakemu izmed vas. Želim se vam zahvaliti, da ste ponudili najboljšo različico Španije, da ste pokazali trud, ekipni duh, žrtvovanje, strategijo ... Trener, čestitke tudi vam. Pa tudi za fair play in dobro igro. Tokrat imamo ekipo, ki je igrala kot iz sanj. To, kar se je zgodilo včeraj, je zelo pomembno, saj je to četrto evropsko prvenstvo, ki ga je Španija osvojila. V Evropi še ni bilo ekipe, ki bi ji to uspelo. Najpomembnejši je ekipni duh, ki ga ima ekipa. Hvala, ker ste to, kar ste, hvala, ker ste prikazali najboljšo različico Španije," so njegove besede povzeli pri Marci.

Premier Pedro Sanchez je čestital nogometašem in celotnemu štabu ter pri tem izpostavil ekipni duh. | Foto: Guliverimage Premier Pedro Sanchez je čestital nogometašem in celotnemu štabu ter pri tem izpostavil ekipni duh. Foto: Guliverimage

Hladen pozdrav Carvajala

Sanchez je ob prihodu nogometašev doživel hladen pozdrav Danija Carvajala. Njegova gesta je hitro zaokrožila po spletu in sprožila različne odzive, od zgražanja do odobravanja.

Hladen pozdrav Carvajala:

Kralj navdušen nad predstavami

Junake je z izbranimi besedami sprejel tudi španski kralj Felipe VI z ženo in hčerkama. Nogometašem je dejal, da Španija potrebuje nekaj veselja in da so vir ponosa za to državo. Poudaril je, da ni lahko doseči sedem zmag, in dodal: "Zapuščina je ogromna, hvala za vaš trud, da igrate tako, kot igrate, ne le tehnično, ampak za to veselje."

Nogometaši so se nato v odprtem avtobusu zapeljali po mestu, kjer jih je ob palači Cibeles pozdravila ogromna množica navijačev.

Madrid, sprejem evropskih prvakov, Pedro Sanchez | Foto: Reuters Foto: Reuters

Utrinki iz središča Madrida:

Madrid, sprejem evropskih prvakov | Foto: Reuters Foto: Reuters

Madrid, sprejem evropskih prvakov, Pedro Sanchez | Foto: Reuters Foto: Reuters

Madrid, sprejem evropskih prvakov, Pedro Sanchez | Foto: Reuters Foto: Reuters Madrid, sprejem evropskih prvakov, Pedro Sanchez | Foto: Reuters Foto: Reuters

Madrid, sprejem evropskih prvakov, Pedro Sanchez | Foto: Reuters Foto: Reuters

Madrid, sprejem evropskih prvakov, Pedro Sanchez | Foto: Reuters Foto: Reuters

 

Ob palači Cibeles je zbrana ogromna množica navijačev. | Foto: Reuters Ob palači Cibeles je zbrana ogromna množica navijačev. Foto: Reuters

Madrid, sprejem evropskih prvakov | Foto: Reuters Foto: Reuters

Madrid, sprejem evropskih prvakov | Foto: Reuters Foto: Reuters

Harry Kane
Sportal Prekletstvo angleškega kapetana, ki ga je težko razumeti
Aleksander Čeferin
Sportal Aleksander Čeferin spregovoril o marsičem
Španija Prvak 2024
Sportal Španija spravila v solze Anglijo in postavila nov rekord
Anglija Španija
Sportal Harry Kane: To nas bo še dolgo peklo
Španija Anglija
Sportal La Roja se je spet dotaknila neba, Angleži pa ...
Ne spreglejte