Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 12. 2015,
20.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Krunoslav Jurčić NK Maribor NK Maribor Agim Ibraimi NK Domžale

Torek, 1. 12. 2015, 20.13

8 let

V Mariboru po spodrsljaju, ki je prinesel veselje, optimisti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po spodrsljaju v prejšnjem krogu in domačem remiju proti Zavrču Mariborčane v sredo čaka zahtevno gostovanje v Domžalah, kjer jim nikoli ni bilo lahko.

Ko so v soboto v Ljudskem vrtu le remizirali proti Zavrču, so se Mariborčani držali za glavo. Mislili so, da jim bo Olimpija, ta je imela pred zadnjim krogom sedem točk naskoka na prvem mestu, še bolj pobegnila. V nedeljo zvečer so bili veliko boljše volje. Ne le, da se ni dodatno oddaljila, po nepričakovanem porazu Ljubljančanov v Stožicah proti Gorici so se jim vijoličasti celo približali. Zdaj, po 19. krogu, imajo za njimi šest točk zaostanka.

Ker v sredo Olimpijo pričakuje zahtevno gostovanje v Zavrču, verjamejo, da bodo po 20. krogu še bližje, a bolj kot s tem, kako se bo razpletla tekma v Halozah, se obremenjujejo z gostovanjem v Domžalah, kamor prihajajo po zmago. "Čaka nas zahtevna tekma. Igrali bomo proti zelo dobri ekipi, zavedamo se pomena obračuna z Domžalami. Zavedamo pa se tudi statusa, ki ga imamo. Smo prvaki, gremo po zmagi," je že takoj po tekmi z Zavrčem, končala se je z remijem 3:3, dejal Agim Ibraimi. Morda celo najboljši nogometaš Maribora. Vsaj v prvenstvu, v 18 nastopih je zbral kar osem golov in pet podaj.

Ceni Domžale, a je pripravljen na vse

Optimističen, a hkrati previden, je tudi njegov trener. "Zelo cenim ekipo Domžal. V njihovi igri je opazen trenerjev rokopis z idejo, ki jo želi uresničiti na igrišču. Vemo, da nas čaka zelo, zelo zahtevna preizkušnja," je v napovedi tekme, ki bo v Domžalah v sredo ob 18. uri, povedal Krunoslav Jurčić.

"Domžale imajo kar nekaj zanimivih posameznikov. So edini prvoligaš, ki ima v svojih vrstah slovenske reprezentante, mar ne? Torej … V Ljudskem vrtu so bili naši tokratni tekmeci obrambno usmerjeni, s povečanim številom igralcev z obrambnimi nalogami. Bomo videli, kaj bodo pripravili tokrat. V zadnjih tekmah so spremenili igralni sistem, ki se je dobro obnesel. Pripravljeni smo na vse različice," pravi Hrvat na klopi slovenskega prvaka.

Dejstva, da je Maribor kljub spodrsljaju zmanjšal zaostanek za Olimpijo na vrhu, je zelo vesel. "To nas seveda zelo veseli, toda ostajamo pri načelu, da se ukvarjamo le s seboj. Če bomo dobri in takšni, kot znamo biti, bo vse prišlo na svoje mesto," pravi trener, ki je na klopi Maribora do zdaj vodil 11 tekem. Devetkrat je zmagal, trikrat remiziral in dvakrat izgubil. Le enkrat v prvenstvu.

Ne spreglejte