Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
12. 11. 2017,
15.13

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Natisni članek

Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije večni derbi Barcelona PSG UEFA liga prvakov NK Olimpija NK Olimpija naj gol Stožice

Nedelja, 12. 11. 2017, 15.13

12 mesecev

Kapetan NK Maribor po visokem porazu z Olimpijo

Tavares opozarja Olimpijo, naj se ne veseli prezgodaj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

2

Marcos Tavares Maribor Olimpija | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kapetan Maribora Marcos Tavares po visokem porazu v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije proti Olimpiji (0:3) še verjame, da bi lahko vijolice osvojile pokal. ''Na povratni tekmi bomo napisali veliko zgodbo,'' optimistično napoveduje, da lahko Maribor v Ljudskem vrtu vrne Ljubljančanom še z večjo mero in jih izloči iz pokala.

Nogometaši Maribora so v tej sezoni navadili javnost na dve skrajnosti. V domačem prvenstvu so še neporaženi in ne izgubljajo. Poraze so do sobote doživljali le v Evropi (Hapoel Be'er Sheva, Sevilla in dvakrat Liverpool), nato pa se je na seznamu pojavila še Olimpija.

Skoraj vsakič, ko je Maribor čestital tekmecu za zmago, je izkusil visok poraz, pri katerem ni dosegel zadetka. Tako je bilo tudi v Stožicah, kjer je prejel kar tri gole (0:3) in si otežil napredovanje v polfinale.

Ostaja optimist, ker pozna svoje soigralce

Maribor v soboto ni zatresel mreže Olimpije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Maribor v soboto ni zatresel mreže Olimpije. Foto: Urban Urbanc/Sportida Mariborčani ostajajo trdno odločeni, da lahko Olimpiji vrnejo milo za drago in jo na povratni pokalni tekmi, ki bo 29. novembra v Ljudskem vrt, spravijo v težave. V taboru vijolic je že postala navada, da po bolečih porazih pred mikrofone stopi kapetan Marcos Tavares. Klubski rekorder je že po naravi nepopravljivi optimist. Tudi tokrat ni bilo drugače.

Čeprav je v večnem derbiju izkusil poraz, ki je Mariboru prekrižal načrte pri načrtovani osvojitvi pokala, po dvoboju ni manjkalo optimističnih napovedi.

''Prav noben poraz ni dober. Nismo zadovoljni s svojo igro, nismo igrali dobro, a ostajam optimist. Zakaj? Zato, ker poznam svoje soigralce. Poznam ekipo. V Ljudskem vrtu smo zelo močni. Zato je še vse odprto. Ni še konec, naredili bomo vse, da doma zmagamo in obrnemo rezultat v naš prid,'' je z značilnim nasmehom dejal izkušeni Brazilec s slovenskim potnim listom.

Kdo bo kot zadnji napredoval v polfinale pokala Slovenije?

  • Maribor.
    25,41 %
    109 glasov
  • Olimpija.
    74,59 %
    320 glasov
Oddanih 429 glasov

Maribor bi lahko šel po stopinjah Barcelone

Mariborčani se spogledujejo z izpadom v četrtfinalu pokala Slovenije, a še verjamejo v preobrat. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mariborčani se spogledujejo z izpadom v četrtfinalu pokala Slovenije, a še verjamejo v preobrat. Foto: Urban Urbanc/Sportida Če bi Maribor nadoknadil zaostanek proti Olimpiji, ne bi bil ne prvi ne zadnji večji tovrstni preobrat v vrhunskem nogometu. V Evropi še vedno odmeva čudež iz Barcelone, kot so nekateri poimenovali zmago Barcelone na povratni tekmi osmine finala lige prvakov (v sezoni 2016/17). S 6:1 so premagali PSG, ki je pred tem v Parizu ponižal Barcelono s 4:0, a mu tudi to ni pomagalo do napredovanja.

''Zakaj pa ne bi to napravil tudi Maribor? Verjamem v to. Verjamem v to, da bomo na povratni tekmi napisali veliko zgodbo,'' je prepričan napadalec, ki si v Stožicah ni priigral resnejše priložnosti za zadetek.

Vsak mora najprej razčistiti pri sebi

"Vsi smo delali napake," sporoča Brazilec z vijoličnim srcem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Vsi smo delali napake," sporoča Brazilec z vijoličnim srcem. Foto: Urban Urbanc/Sportida Večna tekmeca se bosta ponovno pomerila že v petek, tokrat se bo odločalo o prvenstvenih točkah. ''Naredili smo tri napake. Olimpija jih je izkoristila, zdaj pa bo napočil čas za analize. Moramo se dobro pogovoriti, trener pa bo našel pravi način, da premagamo Olimpijo,'' zaupa kapetan državnih prvakov delu strokovnega vodstva, ki v soboto ni moglo biti zadovoljno z izvedbo varovancev.

Maribor si je privoščil kar nekaj napak. Prvo si je privoščil rezervni vratar Matko Obradović, neposredni krivec za uvodni gol Olimpije. ''Kot kapetan sem soigralcem po tekmi sporočil, da delamo vsi napake. Vsak mora pri sebi razčistiti, kaj je delal narobe. To ni bila vratarjeva napaka. Vsi smo krivi. Smo vendarle ekipa,'' je skušal dopovedati soigralcem, da prevzamejo kolektivno odgovornost za visok poraz v Ljubljani.

Navijači Maribora v soboto v Stožicah niso imeli razlogov za pretirano zadovoljstvo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Navijači Maribora v soboto v Stožicah niso imeli razlogov za pretirano zadovoljstvo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prepričan je, da bo 17. in 29. novembra, ko bo večni derbi potekal na Štajerskem, povsem drugače. ''Doma smo močni. Naredili bomo vse, da obakrat zmagamo,'' verjame, da bo s pomočjo domačega občinstva lažje pokvariti načrte Olimpiji, ki ji je pripadla čast, da kot prva v tej sezoni občuti sladkost zmage na večnem derbiju.

Pet najlepših zadetkov 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte