Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
11. 11. 2017,
21.44

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

7

Natisni članek

Darko Milanič Stožice pokal Slovenije Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Sobota, 11. 11. 2017, 21.44

6 let, 5 mesecev

Športni direktor NK Maribor po porazu z Olimpijo

Zahović pomirja navijače Maribora: Ni razlogov za paniko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

7

Zlatko Zahović Darko Milanič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Športni direktor Zlatko Zahović po visokem porazu Maribora na pokalni tekmi v Ljubljani (3:0 za Olimpijo) ni bil potrt. Čeprav so si vijolice otežile pot do napredovanja v polfinale, sploh ni izžareval razočaranja. Še več, poudaril je, da je ponosen na fante, hkrati pa izpostavil, da so imeli opraviti z odlično in spočito Olimpijo.

Nogometaši Maribora že dolgo v Stožicah niso doživeli tako prepričljivega poraza. Nazadnje so bili za tri zadetke prekratki pred dobrimi šestimi leti, ko so sredi poletja, le nekaj dni po nepozabnem slavju v Glasgowu, izgubili z 1:4. Tako visoki porazi vijolic v Ljubljani so zelo redki, a snovalca kadrovske politike pri aktualnih državnih prvakih niso presenetili.

''Že dolgo časa gledamo sezono kot celoto. Današnji poraz je bil celo pričakovan. Ne v mestu, klubu ali slačilnici ni bilo občutka, da bi se igral derbi. Je pa jasno, da igraš proti odlični ekipi. Tekma je šla na njen mlin, to pa je zelo dobrodošlo pred derbijem,'' Zlatko Zahović po srečanju, na katerem je Maribor doživel prvi poraz v tej sezoni v domačih tekmovanjih, sploh ni bil razočaran.

Olimpija ima več energije, saj ne igra Evrope

Rezervni vratar Maribora Matko Obradović je moral po žogo v svojo mrežo trikrat. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Rezervni vratar Maribora Matko Obradović je moral po žogo v svojo mrežo trikrat. Foto: Žiga Zupan/Sportida Mirno in preudarno je ponovil, da je poraz z 0:3 dobrodošel pred novo tekmo z Olimpijo, ki bo v petek štela za prvenstvene točke. Tisti dvoboj si po njegovem mnenju zasluži naziv derbi, pri pokalnem spopadu v Stožicah, ki se je končal z visoko zmago zeleno-belih, pa tega ni občutil.

Med razloge, zaradi katerih je Milaničeva četa ostala praznih rok v Stožicah, je uvrstil tudi pomanjkanje svežine in energije. ''Fantje so igrali 27. tekmo v sezoni! Normalno je, da ima Olimpija več energije, saj ne igra Evrope. Lahko se bolje regenerira,'' je najboljši strelec slovenske reprezentance pojasnil, da vijolice plačujejo težak davek zaradi vzporednih nastopov v ligi prvakov, ki so zelo naporni in puščajo posledice.

''Olimpija je igrala odlično, na protinapade. Izkoristili so priložnosti. Nas je presekal prvi gol, ki pa ni bil odločilen. Ponovil bom, da ne v mestu, slačilnici ali klubu ni bilo občutka, da danes sploh igramo v Ljubljani.''

Poraz je dobrodošel

Mariborčani tako visoko v Ljubljani niso izgubili že šest let. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Mariborčani tako visoko v Ljubljani niso izgubili že šest let. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nov večni derbi sledi v petek. Če se ne bo končal z remijem, bo nekdo od velikega dvojca slovenskega klubskega nogometa doživel prvi poraz v Prvi ligi Telekom Slovenije in za tekmecem zaostal za tri točke.

''Zato je bil ta poraz za nas zelo dobrodošel. Da fantje, ki so fantastični in na katere smo lahko ponosni, trznejo in gredo tisto pot, ki jim pripada. Ni nobenih razlogov za paniko,'' je umirjeno dejal športni direktor Maribora, ki v nasprotju z evropskimi lahko sedi na klopi vijolic. To počne le na največjih tekmah. Dvoboji proti Olimpiji spadajo v to kategorijo, čeprav je po porazu skušal pojasniti javnosti, da pred odhodom v Ljubljano niso začutili tistega, kar običajno pred večnim derbijem.  

Olimpija v zgodbi Maribora ni pomembna

Zahović je ponosen na igralce Maribora, ki so v tej sezoni odigrali že 27 tekem. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zahović je ponosen na igralce Maribora, ki so v tej sezoni odigrali že 27 tekem. Foto: Žiga Zupan/Sportida Dvojna krona, ki jo vodstvo Maribora vsako sezono izpostavlja kot glavni cilj, je po tako visokem porazu ostala skoraj le še pusta želja, saj so vijolice tik pred izpadom iz pokalnega tekmovanja. ''Sanje o dvojni kroni in ligi prvakov so preproste. Zavedamo se, da je bila za nas to že 27. tekma v sezoni. Lahko sem ponosen na fante, ki so se v drugem polčasu skušali odzvati, a ni šlo. To je zelo dobrodošel poraz za vse v klubu. Za fante, za nas, za mesto, da se vidi, kako v nogometu ni spontanih zmag.

Olimpija v tej sezoni še ni izgubila proti Mariboru. Dokazala je, da lahko meša štrene državnim prvakom, a je Zahović še vedno prepričan, da bo največ odvisno od tega, kaj bodo na igrišču pokazali izbranci Darka Milaniča.

Olimpiji je čestital za odlično predstavo, vseeno pa meni, da bo v nadaljevanju sezone o tem, kdo bo prvi, odločal zlasti Maribor. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpiji je čestital za odlično predstavo, vseeno pa meni, da bo v nadaljevanju sezone o tem, kdo bo prvi, odločal zlasti Maribor. Foto: Žiga Zupan/Sportida

''Olimpija ni pomembna v naši zgodbi, ampak mi. Želimo reagirati. Karkoli se zgodi v Mariboru, ni nobenih težav, ker so fantje presegli vse meje pričakovanega. Težko jim je kaj reči. Lahko jim le čestitam, saj jih razumem. Bomo pa skušali narediti vse, da bo v petek drugače. Prepričan sem, da bo v petek druga zgodba in da bomo takrat gledali Maribor z iskrico v očeh,'' napoveduje povsem drugačen Maribor na petkovem derbiju.

Če ne bi izgubili, bi bilo le pet tisoč gledalcev

Navijači Maribora bodo v petek napolnili Ljudski vrt. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Navijači Maribora bodo v petek napolnili Ljudski vrt. Foto: Žiga Zupan/Sportida Še enkrat je ponovil, da je bil ta poraz zelo dobrodošel. ''Ne le za ekipo, ampak tudi za mesto. Če ne bi bilo take tekme, v petek na tekmi ne bi bilo več kot pet tisoč ljudi v Ljudskem vrtu. O tem sem prepričan,'' je z mislimi že usmerjen na naslednji izziv, derbi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki bo odločal o vodilnem položaju.

Prednost domačega igrišča bo takrat imel Maribor, a se bo pomeril s tekmecem, ki mu je v pokalu prekrižal načrte in dokazal, da z njim ni šale.

Ne spreglejte