Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2017,
19.10

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9

5

Natisni članek

Stožice večni derbi ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Celje NK Aluminij pokal Slovenije

Sobota, 11. 11. 2017, 19.10

6 let, 5 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale (prestavljena prva tekma)

Olimpija prizadejala Mariboru hud poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9

5

Olimpija Maribor Abass | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Olimpije so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije premagali Maribor s 3:0 in si zagotovili lepo prednost pred povratnim srečanjem, ki bo v Ljudskem vrtu 29. novembra. Med strelce sta se vpisala Issah Abass in Nik Kapun, ki je nosil kapetanski trak in dosegel dva zadetka. V polfinale so se že uvrstili Aluminij, Celje in Gorica.

Prva četrtfinalna tekma nokometnega pokala Slovenije se je razpletla nepričakovano gladko v korist Olimpije. Ta je slavila s 3:0 (2:0). Strelca sta bila Issah Abass in Nik Kapun, tokratni kapetan, ki je prispeval dva gola v mrežo mariborskega vratarja Matka Obradovića, ki mu je Darko Milanič namenil priložnost namesto Jasmina Handanovića. Povratno srečanje bo 29. novembra.

Fotogalerija Žige Zupana in Urbana Urbanca/Sportida:

Fotogalerija
1 / 40

Aktualni pokalni zmagovalci Domžalčani so izpadli že v osmini finala. Tako ne bodo mogli ubraniti naslova, ampak se bo na seznamu zmagovalcev pojavilo novo ime. Kdo bo to? V polfinale so se že uvrstili trije prvoligaški klubi. To so Aluminij, Celje in Gorica. V klubski zgodovini se lahko s pokalno lovoriko pohvalita zadnja, Kidričani pa so še brez nje.

Olimpija : Maribor 3:0 (2:0)

Strelca: Abass 10., Kapun 34., 90.
Postavi:
Olimpija: Ivačič, Apau, Zarifović, Bajrić, Štiglec, Tomić, Čanađija, Alves (od 78. Kronaveter), Klinar, Kapun, Issah (od 86. Boateng);
Maribor: Obradović, Šuler, Rajčević, Viler, Palčič, Pihler, Kabha, Bohar (od 76. Bajde), Hotić (od 46. Mešanović), Vršič, Tavares. 

Potek tekme

Konec tekme:
Sodnik Roberto Ponis je označil konec prvega četrtfinalnega srečanja pokala Slovenije, v katerem je Olimpija premagala Maribor kar s 3:0. Novembra bosta odigrana še dva večna derbija.

90. minuta: V sodnikovem podaljšku je mariborsko mrežo še enkrat zatresel Nik Kapun. Kapetan Olimpije je povišal prednost na 3:0. Ljubljančani so na dobri poti, da še drugo sezono zapored v pokalu izločijo Maribor.

80. minuta: Prvo menjavo je opravila tudi Olimpija. Namesto Ricarda Alvesa je v igro vstopil Rok Kronaveter, edini Mariborčan v vrstah gostiteljev.

69. minuta: Prvi rumeni karton na srečanju. Prejel ga je Aleksander Rajčević (Maribor).

59. minuta: Pritisk Maribora se stopnjuje. Tokrat je bil blizu zadetka Damjan Bohar, ki se je znašel pred vratarjem Olimpije, ga že skoraj premagal, a je nato Kenan Bajrić z golove črte odbil žogo v kot. Po vodi je splavala velika priložnost vijolic za znižanje zaostanka.

51. minuta: V nasprotnem napadu so vrata zmajev ogrozili Mariborčani, a je Aljaž Ivačič le ukrotil strel rezervista Mešanovića. Vijolice vedno bolj pritiskajo na zeleno-bela vrata. V 57. minuti se je priložnost ponudila Daretu Vršiču, a je s prostega strela, razdalja je bila okrog 20 metrov, poslal žogo mimo vrat.

50. minuta: Olimpija je imela novo priložnost. Po desni strani je prodrl strelec prvega zadetka Issah Abass, a ni bil natančen. Zatresel je le malo mrežico.

Začetek drugega polčasa: Mariborčani so se se odločili za menjavo. Namesto Dina Hotića je vstopil v igro napadalec Jasmin Mešanović. Prva priložnost v drugem delu je pripadla Olimpiji. Tomislav Tomić je močno streljal z razdalje, a je žoga zletela mimo vrat. 

Konec prvega polčasa: 2:0. Olimpija odhaja na odmor z lepo prednostjo. Maribor ni uresničil zadanega cilja, njegovo mrežo sta zatresla Abass in Kapun.

35. minuta: Drugi gol Olimpije in veliko veselje v Stožicah. Nik Kapun je z mojstrskim strelom z roba kazenskega prostora premagal Matka Obradovića in podvojil prednost Olimpije. Zmaji vodijo z 2:0!

20. minuta: Priložnost za Maribor. Matej Palčič je v gneči prišel do strela v kazenskem prostoru Olimpije, a je žoga švignila mimo desne vratnice.

16. minuta: Odličen strel Denisa Klinarja v desni zgornji kot vrat Maribora in izvrstna obramba Matka Obradovića. Ostaja 1:0 za Olimpijo. V prejšnjem napadu je prvič vrata gostiteljev ogrozil kapetan vijolic Marcos Tavares, a Aljaž Ivačič ni imel pretežkega dela.

10. minuta: 1:0 za Olimpijo! Mladi Ganec Issah Abass je popeljal Olimpijo v vodstvo. Izkoristil je darilo vratarja Maribora Matka Obradovića, ki je slabo posredoval pri strelu z razdalje Dina Štigleca.

Pokal Slovenije, četrtfinale (prestavljena prva tekma):

NK Olimpija, NK Maribor, večni derbi | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar  

Ne spreglejte