Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
21. 4. 2015,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona PSG Zlatan Ibrahimović Luis Enrique Laurent Blanc

Torek, 21. 4. 2015, 13.21

8 let

Spočiti Ibrahimović pripravljen bolj kot kdajkoli: Resnično verjamem, da nam lahko uspe

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Francoski prvak PSG je pred povratno tekmo četrtfinala lige prvakov na Camp Nouu v izgubljenem položaju, saj si je pred domačimi gledalci nakopal dva zadetka zaostanka.

Če bi Parižani, ki bodo sicer okrepljeni z izjemnim Zlatanom Ibrahimovićem, ta je manjkal zaradi rdečega kartona proti Chelseaju, zmagali, bi bil to eden največjih čudežev v zgodovini lige prvakov. Pa ne zaradi rezultata, a sklepajoč po postavi obeh ekip in formi, v kakršni igrata eden in drug, bo vse kaj drugega kot napredovanje Kataloncev med štiri najboljše prvovrstna senzacija.

Poleg Ibrahimovića bo lahko trener PSG Laurent Blanc računal tudi na Marca Verrattija, bo pa še kako pogrešal svojega najboljšega branilca Thiaga Silvo. Odlični Brazilec se je poškodoval pred tednom dni ravno na tekmi proti Špancem. "Vsi vemo, da smo v težkem položaju. Naša težava je, da bomo morali nekajkrat zadeti, a vem, da bo veliko priložnosti. Naše možnosti za napredovanje so majhne, saj je nemogoče Barceloni preprečiti, da zabije zadetek," je začel francoski strateg.

"Nimamo česa izgubiti. Razlika med Barcelono in nami je, da Barcelona že ima veliko ekipo, mi jo še gradimo. Poudarjam še enkrat, da tukaj nismo na izletu, vemo, da Barcelona ne bo branila prednosti, ampak nas hotela še enkrat premagati. Morali bomo biti res pravi, če jim želimo to preprečiti," je še povedal Blanc, ki je vesel, da ima na voljo spet izjemnega Ibrahimovića: "Je v izjemni formi, spočit, ljubi take tekme in komaj čaka, da se vrne na Camp Nou."

Zdaj je še bolj motiviran

Ibrahimović, ki je v dresu Barcelone igral v sezoni 2009/10 in dosegel 22 zadetkov, a se na to po nesoglasjih s Pepom Guardiolo, takratnim trenerjem Kataloncev, hitro preselil v AC Milan, od tam pa leta 2012 v PSG, kjer navdušuje še zdaj.

"Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da premagamo Barcelono in nadaljujemo svoje poslanstvo v ligi prvakov. Resnično verjamemo, da še ni vse izgubljeno in lahko še vedno napredujemo," pravi Ibrakadabra, ki je vesel, da bo po daljšem premoru in vseh kaznih, ki jih je dobil v ligi prvakov in domačem prvenstvu, spet na zelenici. "Lepo se bo vrniti na igrišče. Zdaj sem še bolj motiviran, kot bi bil sicer," je dodal odlični Šved.

Enrique: Taktike ne bomo spreminjali

Čeprav bo imel francoski prvak močnejšo postavo kot na prvi tekmi trener Barcelone, Luis Enrique ne bo menjal taktike in načina igre. "Ibrahimović in Verratti sta zelo pomembna člena PSG, a igrali bomo točno tako na prvi tekmi. Ne razmišljamo, kako braniti prednost, v mislih imam le zmago in to bomo hoteli tudi doseči," je odločen 44-letni trener.

"Pred tekmo smo pozitivnih misli, saj do potankosti poznamo PSG, res je, da tudi oni nas, a želimo uživati in priti do tistega, kar si vsi želimo – do polfinala lige prvakov," je še sklenil Enrique.

Ne spreglejte