Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2024,
21.56

Osveženo pred

24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
La Liga Kylian Mbappe Kylian Mbappe Dani Olmo Jan Oblak Jan Oblak Villarreal Barcelona Real Madrid Atletico Madrid špansko prvenstvo

Natisni članek

Torek, 27. 8. 2024, 21.56

24 minut

Špansko prvenstvo, 3. krog

V živo: šok za Barcelono v Madridu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Dani Olmo | Dani Olmo (desno) lahko danes prvič zaigra v španskem prvenstvu za Barcelono. | Foto Reuters

Dani Olmo (desno) lahko danes prvič zaigra v španskem prvenstvu za Barcelono.

Foto: Reuters

Na prvi torkovi tekmi 3. kroga španskega prvenstva med Mallorco in Sevillo ni bilo zadetkov, Barcelona pa pravkar na gostovanju pri Rayo Vallecanu lovi tretjo zaporedno zmago pod vodstvom Hansija Flicka. Prvič je na klopi Kataloncev poletni novinec, španski reprezentant Dani Olmo, Kolumbijec James Rodriguez pa pri gostiteljih še kandidira za tekmo. Atletico Jana Oblaka bo v sredo pričakal Espanyol, Real Madrid pa se bo dan pozneje mudil na Kanarskih otokih. Tretji krog la lige se je začel v ponedeljek s festivalom zadetkov na dvoboju med Villarrealom in Celto (4:3), na katerem je rumeni podmornici zmago in skok na prvo mesto v 100. minuti zagotovil Dani Parejo.

Špansko prvenstvo, 3. krog:

Torek, 27. avgust:

Barcelona pod vodstvom novega trenerja Nemca Hansija Flicka niza zmage, najboljši strelec španskega prvenstva pa je njegov dober znanec pri Bayernu, Poljak Robert Lewandowski. Danes čaka Katalonce, ki bi lahko končno dočakali nastop največje poletne okrepitve, povratnika Danija Olma, zahteven izpit v Madridu. Rayo Vallecano je v dveh krogih osvojil štiri točke, nedavno pa ga je okrepil še kolumbijski zvezdnik James Rodriguez, ki se po izjemnih predstavah na letošnji Copa Americi vrača v Evropo. Za današnjo tekmo ne kandidira, Inigo Perez je poudaril, kako bo moral James opraviti še nekaj treningov, da bo ujel pravšnjo stopnjo pripravljenosti.

Dani Olmo
Sportal Hrvati šokirali svet, Barcelona kar ni mogla verjeti

Olmo zaradi strogih finančnih pravil, ki veljajo v španskem prvenstvu, dolgo časa ni mogel biti registriran za Barcelono, po odhodu Ilkaya Gündogana in posoji Clementa Lengleta madridskemu Atleticu pa je vodstvo tekmovanja le prižgalo zeleno luč donedavnemu soigralcu Benjamina Šeška in Kevina Kampla, ki je bil eden izmed osrednjih španskih junakov na letošnjem Euru, pred leti pa je pri zagrebškem Dinamu sodeloval tudi s Petrom Stojanovićem.   

Jan Oblak bo v sredo doma pričakal Espanyol. | Foto: Guliverimage Jan Oblak bo v sredo doma pričakal Espanyol. Foto: Guliverimage

Kapetan slovenske reprezentance Jan Oblak bo v sredo z Atleticom na Metropolitanu gostil Espanyol. Škofjeločan je na zadnji tekmi, Simeonejeva četa je v spopadu udeležencev lige prvakov nadigrala Girono (3:0), zaklenil svoja vrata. Espanyol je edini španski prvoligaš, ki v tej sezoni še ni zadel v polno.

Branilec naslova Real Madrid bo v četrtek gostoval na Kanarskih otokih pri Las Palmasu. Francoski zvezdnik Kylian Mbappe bo skušal doseči prvenec v la ligi. Na uvodnih dveh krogih je na vrata tekmecev streljal petkrat, največkrat izmed vseh v prvenstvu.

Špansko prvenstvo, 3. krog:

Ponedeljek, 26. avgust:

Torek, 27. avgust:

Sreda, 28. avgust:

Četrtek, 29. avgust:

Lestvica:

Najboljši strelci:

3 – Lewandowski (Barcelona)
2 – Aspas (Celta), Cruz (Leganes), Danjuma (Villarreal), Llorente (Atletico Madrid), Mingueza (Celta), Ramirez (Las Palmas), Sancet (Athletic Bilbao)
...

Kylian Mbappe
Sportal Kylian Mbappe od PSG terja 55 milijonov evrov. Bo PSG sploh lahko igral v ligi prvakov?
Jan Oblak Atletico Madrid
Sportal Oblak zaklenil vrata proti presenečenju prejšnje sezone, Real uspešen v drugem poskusu
Ne spreglejte