Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2024,
16.46

Osveženo pred

1 ura, 52 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,36
Real Madrid PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Natisni članek

Torek, 20. 8. 2024, 16.46

1 ura, 52 minut

Kylian Mbappe od PSG terja 55 milijonov evrov. Bo PSG sploh lahko igral v ligi prvakov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,36
Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je s PSG postal petkratni francoski prvak, trikratni zmagovalec francoskega pokala in superpokala, dvakrat je osvojil ligaški pokal, zmanjkala je le najbolj čislana od nogometnih klubskih lovorik, naslov zmagovalca lige prvakov. Z Realom bo branil evropski naslov, že v krstnem nastopu za kraljevi klub pa je osvojil evropsko lovoriko. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je s PSG postal petkratni francoski prvak, trikratni zmagovalec francoskega pokala in superpokala, dvakrat je osvojil ligaški pokal, zmanjkala je le najbolj čislana od nogometnih klubskih lovorik, naslov zmagovalca lige prvakov. Z Realom bo branil evropski naslov, že v krstnem nastopu za kraljevi klub pa je osvojil evropsko lovoriko.

Foto: Reuters

Komaj se je končala saga o tem, kje bo kariero nadaljeval Kylian Mbappe, in je francoski as pričakovano oblekel dres madridskega Reala, se je že začela nova afera. Francoski časnik Le Monde namreč poroča, da je Mbappe v sporu z nekdanjimi delodajalci iz Pariza. Eden najboljših nogometašev na svetu je prepričan, da mu PSG dolguje še ogromno denarja, omenja se skoraj 55 milijonov evrov.

Real Madrid
Sportal Real ruši mejnike: sanjski debi Kyliana Mbappeja, Luka Modrić popravil rekord

Petindvajsetletni francoski superzvezdnik Kylian Mbappe se je pritožil na vodstvo ligaških tekmovanj v Franciji LFP in Evropsko nogometno zvezo v zvezi z neizplačanimi finančnimi obveznostmi francoskih prvakov iz Pariza, PSG, katerega glavni delničar je katarski finančni sklad Qatar Sports Investments.

Če bodo francoski klub spoznali za krivega, lahko PSG ostane brez tekmovalne licence, kar bi vodilo v izključitev iz lige prvakov in francoske prve lige. Gre sicer za scenarij, ki je zelo malo verjeten, poroča STA.

Mbappe je za PSG igral od leta 2018 do 2024. Pariz je zapustil s statusom najboljšega strelca PSG vseh časov. | Foto: Guliverimage Mbappe je za PSG igral od leta 2018 do 2024. Pariz je zapustil s statusom najboljšega strelca PSG vseh časov. Foto: Guliverimage

Znesek 55 milijonov evrov vključuje zadnjo tretjino obljubljenega bonusa v višini 36 milijonov evrov bruto, ki naj bi ga igralec prejel februarja, zadnje tri mesece pogodbene plače za april, maj in junij ter tako imenovani etični bonus, tudi za te tri mesece. Igralčevi odvetniki so PSG sredi junija poslali uradni zahtevek, so razkrili pri francoskem športnem dnevniku L'Equipe.

Mbappe je za PSG igral od leta 2018 do 2024. Pariz je zapustil s statusom najboljšega strelca PSG vseh časov. Dosegel je 256 golov v 308 nastopih v vseh tekmovanjih za Parižane. A je klub zapustil z mešanimi občutki v znamenju turbulentnega slovesa od navijačev in trenerjev.

Prejšnji teden je v Varšavi zatresel mrežo Atalante in na evropski superpokalni tekmi postavil končni rezultat 2:0. | Foto: Reuters Prejšnji teden je v Varšavi zatresel mrežo Atalante in na evropski superpokalni tekmi postavil končni rezultat 2:0. Foto: Reuters

V začetku junija je napadalec podpisal petletno pogodbo z Real Madridom, s katerim je prejšnji teden osvojil prvo lovoriko, ko je v dvoboju za evropski superpokal z zadetkom pomagal kraljevemu klubu do zmage nad Atalanto (2:0), v nedeljo pa je debitiral v španskem prvenstvu in po skromni predstavi z Realom osvojil točko na gostovanju pri Mallorci (1:1).

Anel Zulić
Sportal Brighton za Francoza odštel skoraj 47 milijonov evrov, Hrvat iz Maribora na Nizozemsko
Andre Gomes Lille
Sportal Luka Elsner debitiral s porazom, PSG napolnil mrežo Slovenčevega nekdanjega kluba
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak je moral dvakrat po žogo v mrežo
Ne spreglejte