Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 12. 2020,
22.52

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Zinedine Zidane Lionel Messi Lionel Messi Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid Barcelona špansko prvenstvo

Ponedeljek, 7. 12. 2020, 22.52

3 leta, 4 mesece

Špansko prvenstvo, 12. krog

Velik šok za Barcelono, Oblak najboljši v Španiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Lionel Messi | Argentinec Lionel Messi je z Barcelono doživel novo razočaranje v tej sezoni. | Foto Reuters

Argentinec Lionel Messi je z Barcelono doživel novo razočaranje v tej sezoni.

Foto: Reuters

Nogometaši Atletica iz Madrida so s pomočjo Jana Oblaka, ki je v soboto nosil kapetanski trak, premagali Valladolid (2:0) in po sedmi zaporedni zmagi v španskem prvenstvu prevzeli vodstvo na lestvici. Branilec naslova Real Madrid, z njim se bo Atletico pomeril v prihodnjem krogu, je v derbiju 12. kroga v gosteh ugnal Sevillo (1:0), Barcelona pa je nepričakovano ostala brez točk pri Cadizu (1:2) in znova razočarala številne navijače.

Barceloni na sobotnem gostovanju pri Cadizu na stadionu Ramón de Carranza, prvem po letu 2005, ni šlo kaj dosti po načrtih. Po prvem polčasu je zaostajala z 0:1. Lionel Messi, Philippe Coutinho in Antoine Griezmann so zaman čakali na pravo priložnost, še najlepšo je imel pri gostih Danec Martin Braithwaite, a je ostalo pri vodstvu Cadiza, za katerega je v 9. minuti zadel v polno Alvaro Gimenez. 

V drugem polčasu je žarek upanja za Katalonce posijal v 58. minuti, ko je Jordi Alba podal v kazenski prostor, nato pa je domači branilec Pedro Alcala nehote premagal lastnega vratarja.

Zadetek Alvara Negreda po napaki obrambe Barcelone:

Veselje Barcelone po izenačenju ni trajalo dolgo, le pet minut pozneje je 35-letni veteran Alvaro Negredo, ki je v igro vstopil le nekaj trenutkov pred tem, kaznoval hudo napako obrambe Barcelone. Pripetila se je Francozu Clementu Lengletu in vratarju Marc-Andreju ter Stegnu, nekdanji španski reprezentant pa je spretno izkoristil darilo in znova popeljal Cadiz v vodstvo. Sledil je pritisk Barcelone, ki so proti vratom gostiteljem usmerili več kot 20 strelov, a se rezultat ni več spreminjal. Argentinski vratar Jeremias Ledesma je bil vselej na pravem mestu.

Cadiz, povratnik v la ligo, je tako po zmagi v gosteh nad Realom proslavil še drugo zelo odmevno zmago v tej sezoni in se na lestvici povzpel na visoko peto mesto!

Oblak popeljal Atletico na vrh s kapetanskim trakom

Atletico je proti Valladolidu vknjižil že sedmo zaporedno prvenstveno zmago v tej sezoni in skočil na prvo mesto. Jan Oblak je ob odsotnosti Kokeja nosil kapetanski trak in pomagal gostiteljem do nove zmage brez prejetega zadetka. Atletico je v desetih krogih prejel le dva zadetka, Škofjeločan pa je kar osemkrat končal dvoboj z nedotaknjeno mrežo. V polno sta v drugem polčasu zadela njegova soigralca Thomas Lemar in Marcos Llorente, obe asistenci pa je prispeval Kieran Trippier.

Rdeče-beli v tej sezoni v la ligi še ne poznajo poraza, skupno pa so brez poraza že 26 tekem zapored, kar je deveti najdaljši niz v zgodovini tekmovanja. Absolutni rekord la lige je v rokah Barcelona, ki se lahko pohvali z obdobjem, v katerem je ostala neporažena v španskem prvenstvu kar 43 dvobojev zapored.

Atletico čaka v torek zelo pomembno srečanje v ligi prvakov, kjer v boju za napredovanje v osmino finala lige prvakov ne sme izgubiti pri avstrijskem prvaku Salzburgu.

Zidane si je lahko oddahnil

Beli baletniki so si z zmago v Sevilli povzdignili samozavest, ki jo bodo potrebovali že med tednom, ko se bodo potegovali za evropsko pomlad v ligi prvakov. Real Madrid v zadnjem obdobju ni v dobri formi. Pred gostovanjem v Andaluziji je na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih le enkrat zmagal in kar trikrat izgubil, s tesno zmago (1:0) pa se je Zinedine Zidane rešil najhujšega, saj se mu je že tresel stolček Realove klopi.

Avtogol vratarja Seville Yassineja Bounouja:

Sevilla je po visokem domačem porazu v ligi prvakov proti Chelseaju, ki ga je s štirimi zadetki zaznamoval Francoz Olivier Giroud, ostala še brez točk proti Realu. Tragični junak je postal 29-letni maroški vratar Yassine Bounou, ki je žogo po tem, ko jo je po podaji Ferlanda Mendyja zgrešil napadalec Reala Vinicius, nehote preusmeril v lastno mrežo. V naslednjem krogu španskega prvenstva se bosta v velikem mestnem derbiju pomerila Real in Atletico.

Zinedine Zidane se je zelo razveselil dragocene zmage na derbiju v Sevilli. | Foto: Reuters Zinedine Zidane se je zelo razveselil dragocene zmage na derbiju v Sevilli. Foto: Reuters

Real Sociedad, ki je v četrtek v evropski ligi doma remiziral proti Rožmanovi Rijeki (2:2), je v nedeljo brez prvega strelca Mikela Oyarzabala gostoval pri Alavesu. Tekma se je končala brez zadetkov. V petek je Celta v uvodni tekmi 12. kroga v Bilbau z 2:0 premagala Athletic, na zadnji v ponedeljek pa smo videli remi med Eibarjem in Valencio (0:0).

Mikel Oyarzabal
Sportal Slaba novica za vodilno ekipo v Španiji

Špansko prvenstvo, 12. krog:

Petek, 4. december:
Athletic Bilbao : Celta 0:2 (0:0)
Mallo 61., Aspas 78.

Sobota, 5. december:
Levante : Getafe 3:0 (2:0)
Roger 5., Gomez 17., de Frutos 57.;R.K.: Chema 7., Djene 77./oba Getafe

Sevilla : Real Madrid 0:1 (0:0)
Bounou 56./ag.

Atletico Madrid : Valladolid 2:0 (0:0)
Lemar 56., Llorente 72.
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Cadiz : Barcelona 2:1 (1:0)
Gimenez 9., Negredo 63.; Alcala 58./ag.

Nedelja, 6. december:
Granada : Huesca 3:3 (1:1)
Suarez Charris 43., Molina 88., Sanchez 90.; Rico 21., Garcia 49., Okazaki 82.

Osasuna : Betis 0:2 (0:0)
Iglesias 76., Miranda 90.+1

Villarreal : Elche 0:0

Alaves : Real Sociedad 0:0
R.K.:
Battaglia 61./Alaves

Ponedeljek, 7. december:
Eibar : Valencia 0:0

Najboljši strelci:

7 - Oyarzabal (Real Sociedad), 
6 - Aspas (Celta), Moreno (Villarreal),
5  Alcacer (Villarreal), Joao Felix (Atletico), Suarez (Atletico Madrid)
 Angel (Getafe), Benzema (Real), En Nesyri (Sevilla), Fati (Barcelona), Llorente (Atletico), Messi (Barcelona), Morales (Levante), Portu (Real Sociedad), Soler (Valencia), Tello (Betis),
...

Ne spreglejte