Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 1. 2022,
0.09

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Sevilla Betis Mallorca Athletic Bilbao Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona Real Madrid španski pokal

Petek, 21. 1. 2022, 0.09

2 leti, 3 mesece

Španski pokal, osmina finala

Real visel na nitki, Barcelona in Atletico Madrid izpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Real Sociedad Adnan Januzaj | Real Sociedad je proti Atleticu v vodstvo popeljal občasni belgijski reprezentant Adnan Januzaj. | Foto Reuters

Real Sociedad je proti Atleticu v vodstvo popeljal občasni belgijski reprezentant Adnan Januzaj.

Foto: Reuters

V Španiji so znani četrtfinalisti pokalnega tekmovanja. Danes so si vstopnico za četrtfinale stežka priborili nogometaši Real Madrida, ki so po podaljšku in preobratu strli Elche, poslovila pa se je Barcelona, ki jo je po podaljšku s 3:2 premagal Athletic Bilbao. Poleg Reala in Athletica so v četrtfinalu tudi Mallorca, Rayo Vallecano, Cadiz, Valencia, Betis in Real Sociedad, ki je v sredo na domačem igrišču z 2:0 ugnal Atletico Madrid. Jan Oblak je kljub temu, da je šlo za pokalno tekmo, ponovno stal med vratnicama rdeče-belih.

V četrtek so si mesto v četrtfinalu priborili še nogometaši Real Madrida, ki so po podaljšku strli odpor Elcheja. V rednem delu nismo videli zadetkov, v dodatnem času pa je najprej v 102. minuti zaradi prekrška rdeči karton prejel Marcelo. Le minuto kasneje so domači nogometaši povedli po zadetku Gonzala Verduja in spravili Real v težave. A ta je nato zadel kar dvakrat. V 108. minuti je izid na 1:1 poravnal Isco, v 115. pa je za napredovanje Reala zadel še Eden Hazard.

Athletic Bilbao je izločil Barcelono.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Athletic Bilbao je izločil Barcelono. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V ponovitvi zadnjega pokalnega finala sta se za konec pomerila še Athletic Bilbao in Barcelona in Katalonci so se po podaljšku poslovili (2:3). Iker Muniain je že v drugi minuti tekme poskrbel za veselje navijačev na stadionu San Mames v Bilbau, se je pa Barcelona v 20. minuti vrnila v igro z zadetkom Ferrana Torresa. V 87. minuti je domače v novo vodstvo popeljal Inigo Martinez z enajstih metrov, že v tretji minuti sodnikovega podaljška pa je izvrstno podajo Danija Alvesa v novo izenačenje pretvoril Pedri. Tekma je šla v podaljšek, v 106. minuti pa je Marc-Andre ter Stegen klonil še tretjič, za zmago Athletica je poskrbel Muniain.

Jan Oblak
Sportal Nočna mora Jana Oblaka. Kamenjali avtobus Atletica, nato ta še izpadel iz pokala.

Real Sociedad je v sredo Atleticu iz Madrida prizadejal nov udarec. Baskovski klub iz San Sebastiana je rdeče-bele, ki v tej sezoni branijo španski naslov, izločil v osmini finala španskega pokala. Jana Oblaka, ki je branil vso tekmo, sta premagala nekdanji veliki up Manchestra Uniteda Adnan Januzaj in Norvežan Alexander Sorloth, s katerim bo imel Škofjeločan opravka tudi v letošnji izvedbi lige narodov.

Valencia : Sevilla, Ivan Rakitić
Sportal Druga Sevilla po remiju za Realom zaostaja štiri točke

Navijaški neredi v Sevilli

Pred tekmo so imeli navijači bakljado pred stadionom. | Foto: AP / Guliverimage Pred tekmo so imeli navijači bakljado pred stadionom. Foto: AP / Guliverimage V Sevilli se je 15. januarja odvila prava drama. Merila sta se mestna tekmeca. Tekma je bila prekinjena v 48. minuti pri rezultatu 1:1, ko je enega od igralcev Seviile Joana Jordana v glavo zadelo nekakšno plastično kopje. Nogometaš se je sicer hitro pobral na noge, z njim ni bilo hujšega. Glavni sodnik Ricardo de Burgos je tekmo vseeno prekinil. Po 20 minutah je španska nogometna zveza odločila, da se tekma tisti večer ne bo nadaljevala. Dokončala se je v nedeljo. Pred praznimi tribunami je bil boljši Betis, zmagoviti zadetek za 2:1 je v 73. minuti dosegel Sergio Canales.

Gre za enega najbolj vročih španskih nogometnih derbijev, bakle so v soboto gorele že pred samo tekmo.

Španski pokal, osmina finala:

Sobota, 15. januar:
Mallorca : Espanyol 2:1 (1:0)
Girona : Rayo Vallecano 1:2 (1:1)
Sporting Gijon : Cadiz 2:4 po 11-m (0:0)

Nedelja, 16. januar:
Atletico Baleares : Valencia 0:1 (0:1)
Betis : Sevilla 2:1 (1:1)

Sreda, 19. januar:
Real Sociedad : Atletico Madrid 2:0 (1:0)
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo in zbral tri obrambe.

Četrtek, 20. januar:
Elche : Real Madrid 1:2* (0:0, 0:0)
Verdu 103.; Isco 108., Hazard 115. R.K.: Marcelo 102./Real, Milla 120.+2/Elche

Athletic Bilbao : Barcelona 3:2* (1:1, 2:2)
Muniain 2., 105.+2/11-m, Martinez 86.; Torres 20., Pedri 90.+3

*po podaljšku

Ne spreglejte