Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 8. 2020,
9.07

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

3

Natisni članek

Bayern München Quique Setien Barcelona liga prvakov liga prvakov

Sobota, 15. 8. 2020, 9.07

3 leta, 8 mesecev

španci udarili po barceloni, predsednik napovedal spremembe

Po debaklu Barcelone: Zgodovinska katastrofa vseh, od Ter Stegna do Messija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

3

Lionel Messi | Lionel Messi in druščina Barcelone so si v petkovem četrtfinalu lige prvakov privoščili pravo polomijo. V Španiji so poraz z Bayernom z 2:8 označili za mati vseh debaklov Barcelone. | Foto Reuters

Lionel Messi in druščina Barcelone so si v petkovem četrtfinalu lige prvakov privoščili pravo polomijo. V Španiji so poraz z Bayernom z 2:8 označili za mati vseh debaklov Barcelone.

Foto: Reuters

Španski mediji so po hudem porazu Barcelone proti Bayernu iz Münchna (2:8) v četrtfinalu lige prvakov udarili po katalonskem moštvu. Znova so oživela ugibanja o tem, kdo bo na vročem stolčku zamenjal trenerja Kataloncev, ki so po 12 letih ostali brez ene same lovorike, Quiqueja Setiena.

Josep Guardiola
Sportal Pravljica Lyona se nadaljuje: po Ronaldu izločil še Guardiolo!

"Zgodovinsko ponižanje", "zgodovinska katastrofa vseh: od Ter Stegna do Messija" sta le dva naslova od kopice člankov španske Marce po nepričakovano visokem porazu Barcelone v četrtfinalu proti Bayern Münchnu. Pričakovali smo finale pred finalom, dobili pa bavarsko simultanko, ki se je končala z zmago nemških prvakov z 8:2. 

Pri Marci so se znova podali v lov za naslednika Quiqueja Setiena, ki se mu stolček trese že od zapravljenega domačega naslova. Kot glavnega kandidata za zamenjavo 61-letnega stratega, ki je v začetku leta na trenerskem mestu zamenjal Ernesta Valverdeja, znova omenjajo Mauricia Pochettina, ob njem naj bi bil resno v igri Nizozemec Ronald Koeman, še pišejo pri madridskem mediju.

Quique Setien je v začetku leta nasledil Ernesta Valverdeja. Kdo bo nasledil njega? | Foto: Reuters Quique Setien je v začetku leta nasledil Ernesta Valverdeja. Kdo bo nasledil njega? Foto: Reuters

Tudi pri drugem madridskem dnevniku Asu pišejo o zgodovinskem ponižanju, po katerem naj bi Setien že izgubil službo. Tudi oni omenjajo dva najbolj vroča kandidata za prevzem trenerske taktirke. Pochettino naj bi bil plan B, pred njega pa postavljajo Barcino legendo Xavija, ki sicer zadnja leta deluje v Katarju pri Al Saddu. Ta je pred dnevi sicer dal vedeti, da ni pravi čas za njegovo vrnitev v Katalonijo, prav tako njegovo razmerje z vodstvom španskega giganta ni najboljše.

As piše še, da je igralce pred hotelom v Lizboni, kjer potekajo vsi boji od četrtfinala do konca letošnje lige prvakov, pričakala skupina jeznih navijačev in jim namenila nekaj glasnih kritik.

Xavi Hernandez
Sportal Dogajanje v Barceloni: Obstajajo številne težave izven igrišča

Mati Barceloninih debaklov

Pri katalonskem Mundo Deportivo so zapisali, da gre za smešen zgodovinski vložek Barcelone v ligi prvakov, za mati vseh Barceloninih debaklov v tekmovanju.

Predsednik Josep Maria Bartomeu naj bi spremembe naznanil v kratkem. | Foto: Reuters Predsednik Josep Maria Bartomeu naj bi spremembe naznanil v kratkem. Foto: Reuters

"Danes ni dan za sprejemanje odločitev, danes je danes za opravičilo navijačem in našim partnerjem, saj nismo bili ekipa in klub, kakršen si želimo biti. Za nami je težek poraz, čestitati moramo Bayernu, ki je bil superioren in si je povsem zaslužil napredovanje," so povzeli besede predsednika Barcelone Josepa Marie Bartomeua in dodali še razmišljanje Gerarda Piqueja, da so se dotaknili dna in da klub potrebuje kadrovske spremembe v različnih delih delovanja.

Bartomeu mu je prikimal in napovedal, da te sledijo v kratkem: "Nekatere smo sprejeli že pred ligo prvakov, druge sledijo v kratkem. O vseh bomo javnost obvestili v nekaj tednih."

Preberite še:

Sportal Še dobro se ni začelo, pa jo je že zagodel koronavirus
Samuel Umtiti
Sportal Pozitiven tudi igralec Barcelone Samuel Umtiti
Ne spreglejte