Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 5. 2018,
13.23

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Alex Ferguson Manchester United

Torek, 8. 5. 2018, 13.23

5 let, 11 mesecev

Britanski mediji: Ferguson že govoril z družino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Alex Ferguson | Foto Reuters

Foto: Reuters

Legendarni trener Manchester Uniteda sir Alex Ferguson naj bi se po poročanju Daily Maila in njegovega – vsaj tako pravijo – zanesljivega vira po sobotni operaciji prebudil in že govori z družino.

Čeprav nihče točno ne ve, kaj se trenutno resnično dogaja s slovitim trenerjem, ki so ga morali v soboto zaradi možganske krvavite operirati, nekateri britanski časniki trdijo, da se je Fergie, kot ga ljubkovalno kličejo navijači Uniteda, že prebudil in govori z družino. To naj bi jim zaupal kar dober prijatelj škotskega trenerja.

Spet drugi menijo, da je še vedno v umetni komi, s čimer zdravniško osebje čaka, da se stanje stabilizira. Zdravniki dodajajo, da je njegovo stanje še vedno zelo resno in da nikakor še ni na zeleni veji. Ključni bodo naslednji tedni in nikakor ni nujno, da bo Škot popolnoma okreval.

Lovorike so pod njegovim vodstvom kar deževale:

Do zdaj je znano le to, da je operacija potekala brez zapletov in posebnosti, pred 76-letnim Škotom, ki je v 26 sezonah na klopi Manchester Uniteda osvojil kar 38 lovorik, pa je boj s časom in boleznijo.

Če se britanski mediji ne motijo in če so vse informacije pravilne, bi lahko enega najboljših trenerjev vseh časov spet kmalu videli tam, kjer je najraje. V gledališču sanj.

Fergie in čarovnije, ki jih je počel pri Unitedu:

Cantona: Takega ne bo več

Po črni soboti, ko se je vest o nenačrtovani operaciji razširila po Otoku in svetu, se je nogometni svet zatekel k molitvam in Škotu zaželel hitro okrevanje. Težko je najti koga, ki se ni spomnil na Fergusona. Izjema ni niti nekdanji rdeči vrag, karizmatični Eric Cantona.

"Lahko se zgodi, da se bo našel še kakšen David Beckham ali Cristiano Ronaldo, a nikoli več ne bo še enega Fergusona. Moje misli in energija so pri tebi, šef," je dejal.  

Je Alex Ferguson najboljši nogometni trener vseh časov?

  • Da.
    90,48 %
    1302 glasov
  • Ne.
    9,52 %
    137 glasov
Oddanih 1439 glasov
Ne spreglejte