Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2024,
15.40

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,47

Natisni članek

droga navijači Euro 2024 Euro 2024

Ponedeljek, 17. 6. 2024, 15.40

3 tedne, 4 dni

Slovenske navijače s kokainom, marihuano in pirotehniko zavrnili na meji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,47
Slovenski navijači | Varnostni organi so na nemški meji zavrnili tri slovenske navijače s pripomočki za nasilno navijaško dogajanje. Fotografija je simbolična.  | Foto Rok Plestenjak

Varnostni organi so na nemški meji zavrnili tri slovenske navijače s pripomočki za nasilno navijaško dogajanje. Fotografija je simbolična.

Foto: Rok Plestenjak

Nemška policija je v soboto zavrnila vstop v Nemčijo trem slovenskim državljanom in jim pred vrnitvijo v Avstrijo izrekla globe ter jih ovadila zaradi več kršitev. Med drugim jim je zasegla tudi nedovoljene navijaške rekvizite, je v sporočilu za javnost zapisala nemška policija.

Pri treh slovenskih državljanih so policisti podporne enote zvezne policijske postaje Freilassing v soboto na avtocestnem mejnem prehodu Schwarzbach našli "značilne pripomočke za nasilno navijaško dogajanje in jih ustrezno prijavili", so sporočili iz nemške policije.

V nahrbtniku marihuana, v urinu THC, pirotehnika in naglavne maske

Zaseg | Foto: Bundespolizei/Anonymous: Aktuelle News und Videos/FB Foto: Bundespolizei/Anonymous: Aktuelle News und Videos/FB "Devetindvajsetletni slovenski voznik je izjavil, da si želi s sopotniki v Stuttgartu ogledati nogometno tekmo slovenske reprezentance. Ko so policisti preiskali njegov nahrbtnik, so našli več kot 40 gramov marihuane. Tudi opravljen urinski test za droge je bil pozitiven na THC," so zapisali.

Pri sopotniku so našli tudi nekaj kosov pirotehnike brez ustreznih oznak ter nekaj naglavnih mask oziroma balaklav, so dodali, pri čemer obstaja sum kršitve zakona o zborovanju.

Trije grami kokaina v spodnjem merilu

Ko so sopotnika pregledali na policijski postaji, so v njegovem spodnjem perilu našli okoli tri grame kokaina in deset gramov marihuane. Moški je osumljen storitve kaznivega dejanja zoper zakon o prepovedanih drogah in kršitve zakona o uživanju konoplje.

Policisti so zasegli vso pirotehniko in drogo, voznik in sopotnik sta osumljena tudi kršitve zakona o razstrelivih. Voznik je osumljen tudi kršitve zakona vožnje pod vplivom opojnih substanc.

"Na podlagi nadzora in ustreznih preiskav je policija vsem trem moškim, ki so znani policiji v Sloveniji, zavrnila vstop v Nemčijo," je še zapisano v sporočilu.

Nemčija je sicer pred evropskim prvenstvom v nogometu in med njim poostrila nadzor na mejnih prehodih v državo.

Preberite še:

Mbappe Kylian poškodba Euro
Sportal Francozi do minimalne zmage, Mbappe ima zlomljen nos
Milan
Sportal Starejši slovenski navijač žrtev izpada pijanega Danca, a mu je oprostil #video
Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin obiskal trening slovenskih nogometašev, s Srbijo pričakuje spektakel
Srbski navijači, euro 2024
Sportal Osem navijačev aretiranih po pretepu pred tekmo med Srbijo in Anglijo
slovenska nogometna reprezentanca Andraž Šporar
Sportal Nepogrešljivi član zlate Katančeve čete stopil v bran slovenskemu reprezentantu

 

Ne spreglejte