Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 2. 2018,
11.50

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

1

Natisni članek

Miha Zajc Leo Štulac slovenski nogometaši na delu v tujini Jagiellonia Bialystok Matic Fink

Sreda, 28. 2. 2018, 11.50

6 let, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini (27. februar)

Slovenec navdušil Inzaghija, Miha Zajc lovi rekord #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

1

Miha Zajc Empoli | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V torek se je na evropskih zelenicah izkazalo kar nekaj slovenskih nogometnih legionarjev. V drugi italijanski ligi sta se med strelce vpisala Miha Zajc (Empoli) in Leo Ščulac (Venezia), zadnji je slovitega trenerja Pippa Inzaghija navdušil tako z zadetkom kot tudi podajo. Na Poljskem je blestela Jagiellonia Bialystok, s pomočjo slovenske kolonije v derbiju kroga v gosteh premagala varšavsko Legio in se povzpela na vrh.

Nogometna igrišča v Sloveniji med tednom mirujejo, v Evropi pa potekajo številna prvenstva in pokalna tekmovanja, na katerih nastopajo tudi slovenski legionarji.

Klubi s Slovenci na čelu serie B

Empoli vodi v drugi italijanski ligi. Prednost pred zasledovalci bi bila še višja, če ne bi v torek nesrečno ostal brez zmage proti Avellinu (1:1). Moštvo iz Toskane je vodilo do zadnje minute, nato pa je kapetan Angelo D'Angelo, ki si je jeseni slačilnico delil tudi z mladim slovenskim reprezentantom Erikom Gliho (vrnil se je v Ankaran), izenačil na 1:1 in z edinim strelom v okvir vrat pokvaril večer Empoliju. Za gostitelje je v 39. minuti zadel Miha Zajc. To je bil že njegov šesti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Zajca pri 0:49:

Drugo mesto zaseda Frosinone, ki je na gostovanju pri Cremoneseju osvojil točko (2:2). Luka Krajnc je odigral vso tekmo in si v prvem polčasu prislužil rumeni karton. Čeprav so po prvem polčasu zaostajali z 0:2, so gostje v nadaljevanju zaigrali bolje in ostali neporaženi. Frosinone za Empolijem zaostaja točko.

V drugi italijanski ligi je visoko tudi Palermo, ki je v torek na štadionu Renzo Barbera s 4:1 nadigral Ascoli. Upravičil je vlogo favorita, saj se je spopadel s predzadnjeuvrščenim moštvom. K visoki zmagi je pomagal tudi slovenski reprezentant Aljaž Struna, ki je odigral vso tekmo. Palermo zaseda tretje mesto v serie B.

Inzaghi z Venezio vedno višje

Vedno višje pa je v serie B še en klub s slovenskimi legionarji. Venezia, ki jo vodi nekdanji legendarni napadalec Pippo Inzaghi, je po zmagi nad Ternano poskočila na šesto mesto in je na dobri poti, da si zagotovi vsaj nastop v play-offu za napredovanje v serie A. Najboljša drugoligaška kluba se bosta med elito uvrstila neposredno, klubi, uvrščeni med tretjim in osmim mestom, pa se bodo poleti za dragoceno vozovnico udarili v dodatnih kvalifikacijah.

Zadetek Štulca:

Benečani so jeseni računali na tri slovenske legionarje, nato pa se je mladi napadalec Jan Mlakar pozimi preselil v Maribor. Siniša Anđelković in Leo Štulac sta proti Ternani odigrala vso tekmo. Nekdanji član Kopra je prispeval zadetek in podajo.

28. kroga druge italijanske lige še niso odigrali do konca, saj so štiri tekme zaradi slabega vremena in ostrega mraza prestavili. Med njimi je tudi tekma, na kateri bi moral Carpi Eneja Jeleniča gostovati pri Pescari.

Sladka zmaga "slovenske" Jagiellonie

Ogromno slovenskih legionarjev igra tudi na Poljskem. Največ pri vodilni Jagiellonii iz Bialystoka, ki je v torek na velikem derbiju 25. kroga poljskega prvenstva v gosteh v slabo voljo spravila varšavsko Legio. Zmagala je z 2:0 in ji na lestvici ušla na tri točke razlike.

Vrhunci dvoboja v Varšavi:

Gostitelji so tekmo končali le z devetimi nogometaši. Že v 15. minuti je moral z igrišča nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama Domagoj Antolić, v zadnji minuti pa je rdeči karton prejel še Črnogorec Marko Vešović, nekdanji Kekov varovanec pri Rijeki. Pri gostih sta zaigrala dva od treh Slovencev. Nemanja Mitrović, ki je hitro postal obrambni steber vodilnega poljskega kluba, je odigral vso tekmo, Roman Bezjak 82 minut, Dejan Lazarević pa je ostal na klopi. Jagiellonia je posredno povedla po zaslugi Bezjaka, nad katerim je vratar Legie storil prekršek, sodnik pa je pokazal na belo točko.

V torek je nastopila tudi Cracovia iz Krakova in v gosteh premagala Wislo Plock (1:0). Matic Fink je za Cracovio odigral 50 minut, v sodnikovo beležko pa se je vpisal z rumenim kartonom. Nekdanji branilec Olimpije je v 38. minuti z glavo trčil v Arkadiusza Reco in po poročanju poljskih medijev za trenutek izgubil spomin. Zaradi četrtega rumenega kartona konec tedna ne bo nastopil na tekmi z Arko.

Nekdanji napadalec Domžal Alen Ožbolt je s Hartbergom izpadel iz avstrijskega pokala. V četrtfinalu pokalnega tekmovanja je izgubil proti prvoligašu Mattersburgu (1:4), v igro pa vstopil v 60. minuti.

Dan za številne slovenske nastope

Haris Vučkić je v zadnjih tednih na Nizozemskem v odlični strelski formi. | Foto: Getty Images Haris Vučkić je v zadnjih tednih na Nizozemskem v odlični strelski formi. Foto: Getty Images Danes bo sledilo več slovenskih nastopov. Josip Iličić bo z Atalanto gostoval pri Juventusu in se skušal uvrstiti v finale italijanskega pokala, Jan Oblak bo z Atleticom doma pričakal Leganes, Twente s Harisom Vučkićem bo v nizozemskem pokalu gostoval pri AZ Alkmaarju, tretjeligaš Austria Celovec bo v četrtfinalu avstrijskega pokala gostovala pri prvaku Salzburgu. Pri koroškem klubu brani Žan Pelko, v obrambi igra Denis Halilović, v zvezni vrsti pa Tadej Žagar in Gašper Vouk. 

Servette Daliborja Stevanovića se bo v drugi švicarski ligi mudil pri Wohlenu, grški Panionios bo z Maticem Kotnikom skušal premagati PAOK Solun in se uvrstiti v finale pokala, Pafos Jana Koprivca in Erika Janže bo v ciprskem pokalu gostoval pri Doxi Katokopii.

Na Poljskem bo Sandi Arčon z Gornikom gostil Pogon, Korona Kielce Gorana Cvijanovića bo gostovala pri Wisli Krakov Mateja Palčiča, Piast Gliwice Uroša Koruna in Saše Aleksandra Živca pa pri Arki Gdynii. Puškaš Akademija bo z Denisom Klinarjem in Dejanom Trajkovskim doma igrala z Zalaegerszegom v madžarskem pokalu …

Ne spreglejte