Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 2. 2018,
9.53

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,88

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Enrique Cerezo špansko prvenstvo Miguel Angel Moya

Sreda, 28. 2. 2018, 9.53

6 let, 1 mesec

Atletico Madrid

Predsednik razkril usodo Jana Oblaka in prestrašil evropske velikane

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,88

1

Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski nogometni as Jan Oblak, ki brani za madridski Atletico, spada med najboljše čuvaje mreže na svetu. Njegovo znanje je tako cenjeno in spoštovano, da ga v svojih vrstah želi več evropskih velikanov. PSG, Arsenal in Liverpool pa bi se lahko poleti zanj obrisali pod nosom, saj je predsednik Atletica Enrique Cerezo namignil, da je Škofjeločan že podaljšal pogodbo z rdeče-belimi. Klub in Oblak tega še nista uradno potrdila, če pa so besede resnične, bo odkupna klavzula 25-letnega Slovenca po novem krepko višja od stotih milijonov evrov.

Kje bo v prihodnji sezoni branil Jan Oblak? Za slovenskega vratarja z največjo tržno vrednostjo v zgodovini nogometa so se ogreli številni evropski klubski velikani. PSG ga je na Park princev želel pripeljati že lani, a si je nato v zadnjem trenutku premislil, Arsenal in Liverpool pa sta napovedala, da se bosta v boj za njegovo naklonjenost podala poleti.

Ima predsednik prav?

Predsednik Enrique Cerezo in trener Diego Simeone želita Oblaka zadržati v Madridu. | Foto: Reuters Predsednik Enrique Cerezo in trener Diego Simeone želita Oblaka zadržati v Madridu. Foto: Reuters Vsi Oblakovi snubci so pričakovali, da bo treba za nakup 25-letnega vratarja Atleticu odšteti sto milijonov evrov. Tolikšna je njegova odkupna klavzula v trenutni pogodbi z rdeče-belimi, ki v španskem prvenstvu zaostajajo le za Barcelono, danes pa jih čaka dvoboj z Leganesom.

Realnost glede možnosti nakupa Oblaka za sto milijonov evrov pa bi bila lahko povsem drugačna. Če gre verjeti besedam predsednika Atletica Enriqueja Cereza, ki je v pogovoru za Radio Marca presenetil z izjavo, da je slovenski reprezentant po njegovih besedah že podaljšal pogodbo, bo odkupna klavzula nekdanjega vratarja Olimpije in Benfice poskočila. Zelo poskočila. Tako visoko, da bi lahko odvrnila tudi najpremožnejše snubce. Klub in Oblak informacije o tem, da je dogovor o podaljšani pogodbi že sklenjen, še nista potrdila.

Moya "obupal" in odšel v Baskijo

Miguel Angel Moya si ne bo več delil slačilnice z Oblakom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Miguel Angel Moya si ne bo več delil slačilnice z Oblakom. Foto: Guliverimage/Getty Images Da bi lahko Oblak v Madridu ostal še zelo dolgo, priča tudi odhod rezervnega vratarja Miguela Angela Moye. Izkušeni Španec, ki je v tej sezoni branil le v španskem pokalu, kjer si je na srečanjih s Sevillo dovolil preveč napak in bil posreden krivec za izpad Atletica, se je pri 32 odločil, da zapusti Atletico. Konec januarja je bila aktualna selitev k Getafeju, kjer je že blestel pred leti, a se kluba iz Madrida nista pogodila.

Mesec dni pozneje je Moya vendarle našel novega delodajalca. To je Real Sociedad iz San Sebastiana, ki je izkoristil posebno pravilo in je lahko zaradi poškodbe prvega vratarja krepko zunaj zimskega roka, namenjenega sklepanju nogometnih pogodb, okrepil svojo ekipo z novim vratarjem.

Izbral je velikega prijatelja Oblaka in stopil v nogometne čevlje poškodovanega Geronima Rullija, ki ga po poškodbi kolena čaka daljše okrevanje. Med vratnicama baskovskega kluba bi lahko debitiral že v četrtek, ko se bo Real Sociedad pomeril z Betisom.

Atletico je tako v zadnjih dneh po Yannicku Carrascu in Nicolasu Gaitanu, ki sta okrepila kitajskega prvoligaša Dalian Yifang, izgubil še rezervnega vratarja, ki je bil v obdobju odličnih Oblakovih predstav obsojen na klop. Škofjeločan je v tej sezoni v španskem prvenstvu prejel le 11 zadetkov (branil je na 25 tekmah), tako da se mu nasmiha že tretja zaporedna lovorika Zamora, ki jo prejme vratar španskega prvoligaša z najmanjšim številom prejetih zadetkov.

Ne spreglejte