Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
23.06

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

Natisni članek

Tim Matavž Andraž Šporar Roman Bezjak Benjamin Verbič Rajko Rotman Valter Birsa Rene Krhin Jan Repas Josip Iličić Jasmin Kurtić Antonio Delamea Mlinar Bojan Jokić Aljaž Struna Andraž Struna Nejc Skubic Boštjan Cesar Miha Mevlja Jan Koprivec Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Samir Handanović Robert Berić slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 23.06

6 let, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Poljaki so se zaljubili v slovenske nogometaše

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

V ponedeljek smo od slovenskih nogometašev na delu v tujini dočakali le en nastop. So pa zato s Poljske, kjer igra vse več slovenskih nogometašev, prišle prijetne novice o tem, da sta se tako Roman Bezjak kot Goran Cvijanović, ki je tam že tretjič v tej sezoni, znašla v najboljšem moštvu zadnjega kroga tamkajšnje najboljše lige.

Matjaž Kek bo moral še nekaj časa počakati na prvenstveni derbi proti zagrebškemu Dinamu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matjaž Kek bo moral še nekaj časa počakati na prvenstveni derbi proti zagrebškemu Dinamu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska trenerja, ki delata v tujini:

Matjaž Kek: po tem, ko je prejšnji konec tedna je z Rijeko doživel že osmi prvenstveni poraz v sezoni in z Rijeko padel na četrto mesto prvenstvene lestvice, bi se moral v nedeljo udarili z zagrebškim Dinamom pred domačimi navijači, a je tekma, zaradi zaledenelega igrišča na Rujevici, tik pred zdajci odpadla. Takšno odločitev je podal glavni sodnik tekme po pregledu igrišča tik pred začetkom derbija. Kdaj bo tekma odigrana, za zdaj še ni znano.

Slaviša Stojanović: latvijsko prvenstvo miruje. Lani je nekdanji slovenski selektor Rigo v prvenstvu popeljal do tretjega mesta in preboja v Evropo, v pokalnem tekmovanju pa izgubil v finalu. Ali bo Rigo vodil tudi v prihodnji sezoni, ki se začne marca, še ni znano.

Slovenski reprezentanti v tujini:

Jan Oblak je med vratnicama Atletica prvič po več kot enem mesecu prejel gol. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je med vratnicama Atletica prvič po več kot enem mesecu prejel gol. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vratarji:

Vid Belec: prvič, odkar je pozimi prišel iz Beneventa, je v nedeljo kandidiral za nastop v dresu Sampdorie, a pri domači zmagi z 2:1 nad Udinesejem ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi.

Jan Koprivec: s Pafosom je v prvi ciprski ligi v nedeljo z 1:1 remiziral proti AEK iz Larnake. Branil je vso tekmo.

Jan Oblak: Atletico je v prvi španski ligi navdušil in s 5:2 zmagal v gosteh pri Sevilli. Tudi po zaslugi Škofjeločana, ki je pri izidu 0:0 obranil stodstotno priložnost Andaluzijcev. Potem so njegovi soigralci zabili kar pet golov, v 85. minuti pa je slovenski vratar prvič po 552 minutah brez zadetka, če upoštevamo vsa tekmovanja, prejel gol in malo za tem še drugega. Atletico je prišel do pete zaporedne prvenstvene zmage in je s sedmimi točkami zaostanka še vedno najbližji zasledovalec vodilne Barcelone.

Miha Mevlja se je letos še izkazal v ligi Europa, medtem ko na začetek prvenstva v Rusiji še čaka. | Foto: Reuters Miha Mevlja se je letos še izkazal v ligi Europa, medtem ko na začetek prvenstva v Rusiji še čaka. Foto: Reuters

Branilci:

Boštjan Cesar: pri nedeljskem porazu Chieva pri Fiorentini z 0:1 v prvi italijanski ligi ni sodeloval. Sedel je na klopi, a spet ni dobil priložnosti za igro.

Antonio Delamea Mlinar: po tem, ko se je zelo izkazal v svoji krstni sezoni v ligi MLS v dresu New England Revolution in bil celo izbran za najboljšega posameznika sezone po izboru navijačev, je zdaj v zaključnem delu priprav na novo sezono, ki se bo začela že čez teden dni. Soigralcem se je na pripravah na novo sezono priključil z enotedensko zamudo, saj je v Sloveniji, kjer smo ga opazili tudi na eni izmed tekem slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v futsalu, urejal podrobnosti za ureditev zelene karte, ki jo je potem tudi dobil. To pomeni, da v ZDA ne bo več imel statusa tujca, česar so se razveselili tudi njegovi delodajalci.

Bojan Jokić: tudi on je z Ufo v zaključnem delu priprav na drugi del sezone v ruski premier ligi, ki se bo začel v začetku marca.

Miha Mevlja: z Zenitom bo tudi on rusko premier ligo nadaljeval v začetku marca, a je že v pogonu. Odigral je dve tekmi v ligi Europa, v kateri se je s soigralci uvrstil v osmino finala. Na obeh tekmah proti Celticu je igral.

Aljaž Struna: Palermo je bil večji del sezone na prvem mestu italijanske drugoligaške lestvice, a nato v zadnjem času nanizal serijo neuspešnih rezultatov in je zdaj tretji, za drugim mestom, ki prinaša neposredno uvrstitev v prvo ligo ob koncu sezone, pa zdaj zaostaja za pet točk. Razočaral je tudi v soboto, ko je brez zadetkov remiziral v gosteh pri Pro Vercelliju, ki je pri dnu lestvice.  Pirančan je tudi tokrat igral vso tekmi in prejel rumen karton.

Miral Samardžić: tudi on je z Anžijem Mahačkalo v zaključnem delu priprav na drugi del sezone v ruski premier ligi, ki se bo začel v začetku marca.

Nejc Skubic: s Konyasporom je bil v prvi turški ligi na delu že v petek in v gosteh pri Akhisar Belediyesporju izgubil z 0:4. Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Jasmin Kurtić je prvič prišel do prvenstvene zmage v dresu Spala. | Foto: Getty Images Jasmin Kurtić je prvič prišel do prvenstvene zmage v dresu Spala. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: pri nedeljskem porazu Chieva pri Fiorentini z 0:1 v prvi italijanski ligi ni sodeloval, saj ima težave z zdravjem. Ni ga bilo niti na klopi gostov.

Rene Krhin: v prvi francoski ligi je Nantes na domačem štadionu z 0:1 izgubil proti Amiensu. Izkušeni slovenski vezist je sedel na klopi, a ni dočakal priložnosti za igro.

Jasmin Kurtić: s Spalom je v nedeljo v času kosila prišel do pomembne zmage nad Crotonejem s 3:2 v boju za obstanek. Prvič, odkar je pozimi kot velika okrepitev prišel v Spal, se je veselil zmage. Igral je od prve do zadnje minute.

Jan Repas: tudi tokrat za Caen, ki je v prvi francoski ligi v soboto z 0:2 izgubil v gosteh pri Dijonu, spet ni igral. Vso tekmo je presedel na klopi. Na zadnjih devetih prvenstvenih tekmah je odigral vsega šest minut, zato je lahko pošteno zaskrbljen nad svojim klubskim statusom.

Rajko Rotman: v prvi turški ligi je z Götzepejem v nedeljo doma z 1:0 premagal Sivasspor. Igral je od 68. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Benjamin Verbič: med tednom v ligi Europa, v kateri je bil njegov Dinamo Kijev uspešen, ni igral, je pa zato odigral vseh 90 minut na nedeljski prvenstveni tekmi prve ukrajinske lige v gosteh pri ekipi Veres Rivne. Te tekme ne bo pomnil po dobrem, saj je Dinamo izgubil z 1:3, je pa lahko zadovoljen s tem, da je 42. minuti podal za edini gol gostov na tekmi.

Takole je bil tik pred začetkom tekme proti Atalanti videti štadion Juventusa v Torinu. | Foto: Getty Images Takole je bil tik pred začetkom tekme proti Atalanti videti štadion Juventusa v Torinu. Foto: Getty Images

Napadalci:

Roman Bezjak: ob tretjem nastopu v majici Jagiellonie Bialystok je dosegel prvi gol in pomagal soigralcem do petkove zmage s 4:1 nad Lechio Gdansk. Pred okoli šest tisoč navijačev so presenetljivo povedli gostje, a so nato domači že v prvem polčasu dosegli preobrat.

V 42. minuti je, ko se je dobro znašel v nasprotnikovem kazenskem prostoru, za 2:1 zadel prav izkušeni slovenski napadalec, ki je na Poljsko iz Nemčije prišel pozimi.

Na igrišču je prebil 67. minut. Ko je šel na klop, je bil izid 3:1. Jagiellonia se je s to zmago vsaj za en dan povzpela na vrh poljske prvoligaške lestvice.

Da je navdušil, potrjuje podatek, da je bil izbran v idealno enajsterico zadnjega kroga poljske prve lige.

Poljska, ekstraklasa, enajsterica 24. kroga | Foto:
Josip Iličić: v nedeljo zvečer bi moral v prvi italijanski ligi gostovati pri evropskemu velikanu Juventusu, a je tekma zaradi premočnega sneženja v Torinu odpadla. Škoda, saj je v zadnjem času v odlični formi in bi jo morda lahko zagodel tudi italijanskemu prvaku.

Tim Matavž: oddelal je še zadnjo v nizu štirih tekem suspenza, ki ga je dobil zaradi udarca nasprotnikovega igralca. Vitesse je v prvi nizozemski ligi v soboto gostoval pri VVV Venlu in remiziral z 2:2.

Andraž Šporar: po tem, ko je prejšnji teden debitiral v dresu Slovana iz Bratislave, a gola ni dočakal, je na prvenec čakal na sobotni domači tekmi proti Žilini, a ga ni dočakal, pa čeprav se je Slovan znesel nad tekmecem in ga premagal kar s 6:0. Igral je do 83. minute. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju izid 5:0.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na zadnjem reprezentančnem seznamu zdaj že nekdanjega selektorja Srečka Katanca za tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Škotski v Ljubljani 8. oktobra lani. Novega selektorja Tomaža Kavčiča prva tekma čaka 23. marca, in sicer prijateljska tekma proti Avstriji v Celovcu.

Rdeč karton Džengisa Čavuševića:

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

West Bromwich Albion : Huddersfield Town 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj še vedno okreva po hudi poškodbi.

Timi Elšnik (Swindon Town)

Anglija, 4. liga

Chesterfield : Swindon Town 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Džengis Čavušević (Adelaide United)

Avstralija, 1. liga

Melbourne Victory : Adelaide United 3:0

Na igrišče je prišel ob polčasu ob zaostanku njegove ekipe z 0:2 in bil že v 55. minuti izključen zaradi zaušnice, ki jo je prisolil nasprotnikovemu nogometašu, ko ga je ta po enem izmed prekrškov med prerivanjem odrinil. Ne najboljši dan za slovenskega napadalca, ki je odigral šele drugo tekmo, odkar je pozimi prišel v Adelaide United.

Rajko Rep (LASK)

Avstrija, 1. liga

Rapid Dunaj : LASK Linz 2:0

Igral je od 59. minute.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 2. liga

Hartberg : Wacker Innsbruck 0:2

Igral je vso tekmo.

Alen Ožbolt (Hartberg)

Avstrija, 2. liga

Hartberg : Wacker Innsbruck 0:2

Igral je od 83. minute.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

KV Oostende : Sint-Truiden 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Slavia Sofija : Lokomotiv Plovdiv 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Emil Velić (Mladost Doboj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj : Zrinjski 1:2

Branil je vso tekmo.

Darko Zec (Radnik Bijeljina)

BiH, 1. liga

Sarajevo : Radnik Bijeljina 0:0

Igral je vso tekmo.

Erik Janža (Pafos)

Ciper, 1. liga

Pafos : AEK Larnaca 1:1

Igral je vso tekmo.

David Poljanec (Nea Salamis)

Ciper, 1. liga

Alki Oroklini : Nea Salamis 0:4

Igral je od 79. minute.

Andraž Struna (Anorthosis)

Ciper, 1. liga

AEL : Anorthosis 0:1

Igral je vso tekmo.

Nermin Haljeta (FK Teplice)

Češka, 1. liga

Teplice : Baník Ostrava 0:0

Ni igral. Sedel je na klopi.

Milan Kocić (Bohemians)

Češka, 1. liga

Slavia Praga : Bohemians 1:0

Igral je vso tekmo.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Mlada Boleslav 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Gregor Sikošek (Silkeborg)

Danska, 1. liga

Sønderjyske : Silkeborg 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finska, pokal

HJK : HIFK 1:0

Igral je vso tekmo in v 71. minuti zabil edini gol na tekmi.

Robert Berić (St. Etienne)

Francija, 1. liga

Lyon : St. Etienne 1:1

Igral je vso tekmo.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Metz 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Patrik Eler (Nancy)

Francija, 2. liga

Nancy : Lorient 0:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Ivan Firer (Auxerre)

Francija, 2. liga

Auxerre : Valenciennes 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : Asteras Tripolis 0:0

Branil je vso tekmo.

Matic Črnic (Rijeka)

Hrvaška, 1. liga

Rijeka - Dinamo Zagreb, tekma je odpadla zaradi poledenelega igrišča

.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaška, 1. liga

Rijeka - Dinamo Zagreb, tekma je odpadla zaradi poledenelega igrišča

 

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : Benevento 2:0

Branil je vso tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Parma : Venezia 1:1

Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Jure Balkovec (Bari)

Italija, 2. liga

Ternana : Bari 1:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Virtus Entella 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga

Frosinone : Perugia 1:3

Igral je vso tekmo.

Leo Štulac (Venezia)

Italija, 2. liga

Parma : Venezia 1:1

.Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Miha Zajc (Empoli)

Italija, 2. liga

Cittadella : Empoli 1:1

Igral je vso tekmo.

Armin Bačinović (Sambenedettese)

Italija, 3. liga

Santarcangelo : Sambenedettese 0:1

Igral je od 62. minute.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Monopoli : Catania 5:0

Igral je v prvem polčasu.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Tokyo : Urawa Reds 1:1

Igral je od 84. minute.

Nejc Pečnik (Tochigi)

Japonska, 2. liga

Tochigi : Oita Trinita 2:4

Igral je vso tekmo.

Lucas Mario Horvat (Okzhetpes)

Kazahstan, 1. liga

Nova sezona se bo začela 11. marca.

 

Miha Blažič (Ferencvaroš)

Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Honved 1:2

Igral je vso tekmo.

Denis Klinar (Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Mezokövesd-Zsory : Puškaš 0:0

Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Dejan Trajkovski (Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Mezokövesd-Zsory : Puškaš 0:0

Igral je vso tekmo.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

RB Leipzig : Köln 1:2

Igral je vso tekmo.

Dominic Maroh (Köln)

Nemčija, 1. liga

RB Leipzig : Köln 1:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Mišo Brečko (Nürnberg)

Nemčija, 2. liga

Bochum : Nürnberg 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Eintracht Braunschweig 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Aalen : Meppen 1:1

Igral je vso tekmo.

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

Willem II : Roda 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

Utrecht : Twente 3:1

Igral je vso tekmo in v 10. minuti zadel za vodstvo gostov z 1:0.

Roy Rudonja (RKC Waalwijk)

Nizozemska, 2. liga

Den Bosch : RKC Waalwijk 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Z novo prvenstveno sezono bo začel 11. marca.

 

Sandi Arčon (Gornik Zabrze)

Poljska, 1. liga

Slask Vroclav : Gornik Zabrze 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Goran Cvijanović (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Lech Poznan 1:0

Igral je do 81. minute in v 70. minuti zabil edini gol na tekmi. Spet je bil izbran v idealno enajsterico kroga. To se je zgodilo že tretjič v tej sezoni.

Matic Fink (Cracovia Krakov)

Poljska, 1. liga

Cracovia Krakov : Legia Varšava 0:0

Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Boban Jović (Slask Vroclav)

Poljska, 1. liga

Slask Vroclav : Gornik Zabrze 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Wisla Krakov 0:0

Igral je vso tekmo.

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga

Jagiellonia Bialystok : Lechia Gdansk 4:1

Igral je od 74. minute.

Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga

Jagiellonia Bialystok : Lechia Gdansk 4:1

Igral je vso tekmo.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Wisla Krakov 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Wisla Krakov 0:0

Igral je do 72. minute.

Dejan Djermanović (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Sezona se bo nadaljevala 3. marca.

 

Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Sezona se bo nadaljevala 3. marca.

 

Matej Podlogar (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Sezona se bo nadaljevala 3. marca.

 

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

Sezona se bo nadaljevala 3. marca.

 

Matic Žitko (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Sezona se bo nadaljevala 3. marca.

 

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Sezona se bo nadaljevala 3. marca.

 

Matija Boben (Rostov)

Rusija,1. liga

Sezona se bo nadaljevala 3. marca.

 

Žan Majer (Rostov)

Rusija, 1. liga

Sezona se bo nadaljevala 3. marca.

 

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 2. liga

Sezona se bo nadaljevala 4. marca.

 

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga

Slovan Bratislava : Žilina 6:0

Igral je vso tekmo.

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Zaragoza : Oviedo 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Andrej Kotnik (Formentera)

Španija, 3. liga

Ebro : Formentera 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.

Domen Črnigoj (Lugano)

Švica, 1. liga

St. Gallen : Lugano 3:0

Igral je do 76. minute.

Elvis Bratanović (Xamax)

Švica, 2. liga

Chiasso : Xamax 0:3

Ni igral, sedel je na klopi.

Kenan Fatkić (Chiasso)

Švica, 2. liga

Chiasso : Xamax 0:3

Igral je vso tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Schaffhausen : Will 1:2

Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Dalibor Stevanović (Servette)

Švica, 2. liga

Servette : Aarau 4:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Sašo Fornezzi (Antalyaspor)

Turčija, 1. liga

Osmanlispor : Antalyaspor 0:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Ne spreglejte