Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
17. 10. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

nogomet Maxi Lopez Samir Handanović Inter Wanda Nara Mauro Icardi

Ponedeljek, 17. 10. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Mauro Icardi bo verjetno izgubil kapetanski trak Interja

Škandal, o katerem danes govori vsa Italija

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

"Za nas ne obstajaš več. Snemi si kapetanski trak, ti klovn!" so kapetanu Interja Argentincu Mauru Icardiju sporočili najbolj goreči navijači Milančanov, ki jih je razburil z zapisi v svoji avtobiografiji. "Moramo se pogovoriti. Verjetno bo sledila kazen," je povedal njegov rojak, podpredsednik in legenda kluba Javier Zanetti.

Mauro Icardi je poskrbel za nov škandal, zaradi katerega verjetno ne bo več kapetan Interja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mauro Icardi je poskrbel za nov škandal, zaradi katerega verjetno ne bo več kapetan Interja. Foto: Guliverimage/Getty Images

Mauro Icardi, soigralec našega Samirja Handanovića pri Interju, je še pred nedeljsko prvenstveno tekmo na domačem štadionu proti Cagliariju, na kateri so Milančani presenetljivo izgubili z 1:2, poskrbel za škandal.

23-letni as je z zapisi v avtobiografiji, ki je izšla v teh dneh in v kateri razkriva kar nekaj pikantnosti, razburil najbolj zveste navijače Interja.

Razjezil jih je z zapisom o tem, kako se je v času pogajanj za višjo pogodbo, ki jo je pred kratkim tudi podpisal (po novi pogodbi, ki traja do leta 2021, zasluži vsaj pet milijonov evrov letno), odkrito spogledoval z odhodom k velikemu tekmecu Juventusu. Zmotilo pa jih je predvsem sporočilo o tem, da jih je bil pred časom pripravljen ubiti, in z opisom incidenta, ki se je zgodil februarja lani po eni izmed tekem Milančanov.

Pripravljen je bil pripeljati ljudi, ki bi ubili navijače

Za nameček je v nedeljo zapravil enajstmetrovko. | Foto: Guliverimage/Getty Images Za nameček je v nedeljo zapravil enajstmetrovko. Foto: Guliverimage/Getty Images Takrat je Inter v prvenstvu izgubil proti skromnemu Sassuolu z 1:3. Po tekmi so nogometaši iz Milana, kot je to v navadi, odšli pozdravit navijače in jim vrgli drese, a so jih ti iz jeze vrgli nazaj in nogometašem sporočili, da jih po tako slabi predstavi ne potrebujejo. Icardi je bil eden izmed redkih, ki se je navijačem uprl.

"Podaril sem dres nekemu dečku, ki je bil, ko ga je dobil v roke, ves iz sebe. Potem je prišel eden izmed navijačev, dres dečku iztrgal iz roke in ga spravil v jok. Navijaču sem se postavil po robu in se drl nanj. Ko sem prišel v garderobo, sem bil v očeh soigralcev velik junak," je v svoji knjigi incident izpred leta in pol opisal argentinski zvezdnik 

V knjigi je navijačem prav tako sporočil, da se je bil takrat pripravljen spopasti z njimi. "Pripeljal bi sto kriminalcev iz Argentine, ki bi jih ubili na mestu," so skoraj neverjetne besede, s katerimi je močno razjezil pristaše Interja.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Navijači so odgovorili: Klovn, snemi si kapetanski trak!

Ti so se oglasili še pred nedeljsko tekmo s Cagliarijem, na kateri je Icardi za nameček zapravil enajstmetrovko za Inter, in v sporočilu za javnost okrcali svojega najboljšega nogometaša.

"Nisi moški … Nisi kapetan …. Ti si samo navaden kup blata!" so sporočili navijači. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Nisi moški … Nisi kapetan …. Ti si samo navaden kup blata!" so sporočili navijači. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Grozno je prebirati takšne stvari," so zapisali člani organizirane navijaške skupine Interja Curva Nord. "Kako si lahko izmisliš kaj takega? Mi smo edini navijači v Italiji, ki otrokom pomagamo izdelovati koreografije na tribunah," so nadaljevali.

"Izgovorov ni več. Prej smo mislili, da gre za mladega, nezrelega, a še vedno dobrega fanta, ki potrebuje le čas, da dozori. Zdaj je jasno, da si ta človek ne zasluži kapetanskega traku. Inter si ne zasluži takega kapetana. Konec je s tabo! Snemi si kapetanski trak, ti klovn!" so dodali. Na nedeljski tekmi so Icardiju to, da so ga prečrtali, sporočili tudi z velikim transparentom, na katerem je pisalo: "Nisi moški … Nisi kapetan …. Ti si samo navaden kup blata."


Kaj zmore Mauro Icardi na igrišču?


Čeprav se je opravičil, so ga jezni navijači pričakali pred hišo

​Icardi se je po tekmi s Cagliarijem že pokesal, a opravičilo očitno ne bo sprejeto.

Italijanski mediji poročajo o tem, da ga je v nedeljo zvečer pred njegovim domom v Milanu pričakalo približno 40 navijačev Interja in ga presenetilo z novim sporočilom.

"Tukaj smo. Nas boš, ko bodo prišli tvoji prijatelji iz Argentine, opozoril, ali se boš obnašal kot reva?" so zapisali navijači na transparentu, ki so ga izobesili pred njegovo hišo, in menda pozneje tudi napadli Icardijev avtomobil.

Vse kaže, da bo kaznovan

Kaj se bo zgodilo z zvezdniškim napadalcem, ki je v Inter leta 2013 prišel iz Sampdorie in je pred začetkom sezone 2015/16 postal njegov kapetan, ni znano, a več ali manj je jasno, da bo ostal brez kapetanskega traku.

V družbi lepotice Wande Nare, ki jo je speljal nekoč velikemu prijatelju Maxiju Lopezu. | Foto: Guliverimage/Getty Images V družbi lepotice Wande Nare, ki jo je speljal nekoč velikemu prijatelju Maxiju Lopezu. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Morali bomo ukrepati. Navijači so bistvo kluba. Vedno nam stojijo ob strani, zato njihovo mnenje pomeni veliko. Inter je nad vsemi, nad vsakim posameznikom. Jasno je, da bo kaznovan," je zaplet komentiral legendarni Javier Zanetti, Icardijev rojak, ki je zdaj podpredsednik kluba, za katerega je neprekinjeno igral kar 19 let in z njim osvojil številne lovorike. Petkrat je bil italijanski prvak, leta 2010 se je veselil tudi naslova evropskega prvaka.

Športni direktor Milančanov Piero Ausilio je sporočil, da bo kazen znana hitro. Verjetno že danes.

Prijatelju je speljal ženo in si vtetoviral imena njegovih otrok

Podoba Icardija v javnosti že tako ali tako ni najboljša. Širšemu občinstvu se prav gotovo ni prikupil z dobro znano zgodbo o tem, kako je nekdanjemu soigralcu in prijatelju Maxiju Lopezu speljal ženo. Lepotico Wando Naro, s katero ima zdajšnji napadalec Torina, ki je bil z Icardijem soigralec pri Sampdorii, kar tri otroke. Da bi bila mera polna, si je Icardi po poroki z Wando vtetoviral imena vseh treh otrok, ki jih ima njegov nekdanji prijatelj z njegovo zdajšnjo spremljevalko.

Je z naskokom najboljši strelec Interja

Icardi, ki je za Inter na 115 nastopih zabil 58 golov, s šestimi zadetki na osmih prvenstvenih tekmah je njegov z naskokom najboljši strelec v tej sezoni, je na Apeninski polotok prišel leta 2011. Pred tem je bil tri leta član Barcelone.

V dresu Argentine je do zdaj nastopil le enkrat. Da število njegovih nastopov ni veliko višje, je po besedah nekaterih krivo to, da ga v reprezentanci prav zaradi stvari, ki jih je počel v zasebnem življenju, noče najboljši argentinski kapetan in najboljši nogometaš Lionel Messi


To je lepa Wanda Nara:


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:

Ne spreglejte