Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 7. 2020,
16.20

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

4

Natisni članek

Petar Stojanović Dinamo Zagreb slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek

Četrtek, 9. 7. 2020, 16.20

3 leta, 9 mesecev

Dinamo Zagreb išče novega trenerja

Senzacija leta na Hrvaškem! Matjaž Kek kmalu z novo službo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

4

Matjaž Kek | Matjaž Kek je po poročanju hrvaškega športnega dnevnika od sklenitve sodelovanja z Dinamom oddaljen le še nekaj korakov. | Foto Grega Valančič/Sportida

Matjaž Kek je po poročanju hrvaškega športnega dnevnika od sklenitve sodelovanja z Dinamom oddaljen le še nekaj korakov.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hrvaški nogometni prvak Dinamo Zagreb išče novega trenerja. Obstaja velika možnost, da bi po koncu sezone vodenje modrih, za katere igra tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, prevzel Matjaž Kek. Mariborčan je na Hrvaškem zelo spoštovan, o tem, da bi bil odlična rešitev za novega stratega Dinama, so prepričani tudi njegovi navijači. Zanimanje zanj je potrdil tudi član uprave Dinama Krešimir Antolić ...

Matjaž Kek
Sportal Ura in pol polaganja računov z Matjažem Kekom

''Ekskluzivno! Senzacija leta v Maksimiru, Matjaž Kek tik pred tem, da postane nov trener Dinama!,'' se glasi članek hrvaškega športnega dnevnika Sportske Novosti, v katerem je v glavni vlogi Matjaž Kek. Slovenski selektor članske izbrane vrste, s katero ga jeseni čakajo nastopi v ligi narodov, nato pa še kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2022 gostil Katar, je postal čez noč prvi favorit za novega trenerja zagrebškega Dinama.

Ustreza merilu Dinama

Matjaž Kek je z Rijeko leta 2017 osvojil dvojno hrvaško krono in postal ikona reškega kluba. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matjaž Kek je z Rijeko leta 2017 osvojil dvojno hrvaško krono in postal ikona reškega kluba. Foto: Grega Valančič/Sportida Hrvaški prvak, najmočnejši klub v tem delu Evrope, ki ga ne odlikuje le polna blagajna, posledica številnih odmevnih prodaj igralcev, ampak tudi izjemno delo z mladimi talenti, je po tem, ko je sklenil sodelovanje z Igorjem Jovičevićem, napovedal, da želi na vroči stolček pripeljati enega izmed uglednih, večjih trenerskih imen. Matjaž Kek bi še kako ustrezal kriteriju. Na Hrvaškem ga zelo cenijo.

Kot dolgoletni trener Rijeke, s katero je osvojil številne lovorike in postal edini klub pri južnih slovenskih sosedih, ki je po letu 2005 na lestvici prehitel zagrebški Dinamo in postal prvak (dvojna hrvaška krona leta 2017), je bil deležen velikih pohval iz taborov največjih klubov, zlasti Dinama in splitskega Hajduka. Mariborčan je tako cenjen, da je pred tremi leti, ko je Hrvaška iskala novega selektorja, kotiral kot eden od največjih kandidatov za prevzem odgovornega položaja. To je bilo takrat veliko presenečenje, a Kek ni razmišljal o tem, da bi zapustil Reko. Hrvaška je izbrala Zlatka Dalića, ki je pozneje spisal rusko pravljico in ''kockaste'' popeljal v finale svetovnega prvenstva.

V kvalifikacijah za EP 2020 se mu želje niso uresničile. Slovenija je končala tekmovanje na četrtem mestu, daleč proč od preboja na zaključno tekmovanje, ki bo na sporedu prihodnje poletje. | Foto: Grega Valančič/Sportida V kvalifikacijah za EP 2020 se mu želje niso uresničile. Slovenija je končala tekmovanje na četrtem mestu, daleč proč od preboja na zaključno tekmovanje, ki bo na sporedu prihodnje poletje. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zdaj bi Keka, če bi resnično sprejel ponudbo iz Zagreba, čakala zahtevna naloga. Modri so pod vodstvom Nenada Bjelice blesteli tako v domačih tekmovanjih kot tudi Evropi, kjer so bili do zadnjega v igri za napredovanje med 16 najboljših v ligi prvakov, z odličnimi rezultati v Evropi se lahko pohvali tudi klubski podmladek. Jovičević na sedmih tekmah ni navdušil, do konca sezone ga bo nasledil športni direktor Zoran Mamić, ki je s tem poskrbel za srd navijaške skupine Bad Blue Boys. Bi morda Mariborčan lahko otoplil vez med vodstvom kluba, ki je zaradi neposredne povezanosti z bratoma Mamić že lep čas na slabem glasu pri najbolj glasnih navijačih, in privrženci?

Dinamo na sestanek z NZS

Dinamo je v jesenskem delu v ligi prvakov doma premagal Iličićevo Atalanto kar s 4:0! | Foto: Reuters Dinamo je v jesenskem delu v ligi prvakov doma premagal Iličićevo Atalanto kar s 4:0! Foto: Reuters Po poročanju Sportskih novosti, sklicuje se tako na vire v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem, bo delegacija Dinama v kratkem opravila sestanek z Nogometno zvezo Slovenije, trenutnim delodajalcem Keka, s katerim ima sklenjeno pogodbo do leta 2022. Lani so se za njegove trenerske usluge zanimali pri splitskem Hajduku, ki doživlja hudo krizo.

O tem, kako je Kek prvi kandidat na seznamu trenerskih želja, je na novinarski konferenci v Zagrebu spregovoril član uprave Krešimir Antolić: "Z njim bi še napredovali, bili konkurenčni v Evropi, obenem pa tudi zadržali premoč na Hrvaškem," je prepričan funkcionar Dinama.

Kot poroča STA, na NZS zaenkrat te novice ne komentirajo. V primeru, da je ponudba Dinama resna in da se Kek zanjo zanima, pa bo NZS bržkone morala poiskati novega selektorja, saj večina zvez že dolga leta ne dopušča več dvojnih vlog selektorjev.

Predsednik NZS Radenko Mijatović bi moral v primeru, če bi Matjaž Kek prekinil pogodbo s krovno zvezo in postal trener Dinama, poiskati novega selektorja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Predsednik NZS Radenko Mijatović bi moral v primeru, če bi Matjaž Kek prekinil pogodbo s krovno zvezo in postal trener Dinama, poiskati novega selektorja. Foto: Grega Valančič/Sportida

''Zdaj imam pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije, zato lahko rečem, da o tem sploh nisem razmišljal. Dobil sem vljudnostni klic iz Splita in pri tem je tudi ostalo,'' je ob koncu leta 2019 povedal Kek v Sportalovem sobotnem intervjuju in s tem dal vedeti, da v času, ko je selektor Slovenije, ne razmišlja o drugih (klubskih) izzivih. Bo to pot, ko je v igri prvak Dinamo, drugače?

V anketi, ki jo opravlja omenjeni hrvaški medij, ga navijači Dinama smatrajo za več kot primernega kandidata, ki bi z zagrebškim velikanom napravil nekaj več tudi v Evropi ...

Simon Rožman
Sportal Presenečenje na Hrvaškem! Izgubil proti Rožmanu in ostal brez službe.
Zoran Mamić
Sportal Mamić se je vrnil na trenerski stolček Dinama
Matjaž kek
Sportal S kom bodo septembra igrali Kekovi fantje?
Ne spreglejte